چگونه وام ازدواج بگیریم؟
اکثر جوانان که قصد ازدواج دارند، در برنامه خود گرفتن وام ازدواج را جای دادهاند. این وام از بین تمامی وامهای دیگر طرفداران بیشتری دارد و دلیل آن هم سود کمتری است که نسبت به سایر تسهیلات دارد. برای شروع زندگی مشترک، وام ازدواج وام به صرفهای برای جوانان است و اکثرا متقاضی این وام هستند.
اما بسیاری از افراد نحوه درخواست وام و نیز شرایط آن را به خوبی نمیدانند. بهتر است قبل از اینکه اقدام به دریافت این وام کنید، اطلاعات کامل و جامعی راجع به آن به دست آورید. در این مقاله رسانه مدیاتی ما بر آن شدهایم تا شما را بیشتر با وام ازدواج آشنا کنیم.
همانطور که میدانید سود این وام، ۴٪ است که طی سالهای اخیر ثابت مانده و تغییری در آن به وجود نیامده است؛ اما ممکن است دوره بازپرداخت آن در زمانهای مختلف متفاوت باشد. همچنین طی سالهای اخیر مبلغ این وام نسبت به سالهای پیش افزایش داشته که باعث خوشحالی متقاضیان شده است.
به دلیل افزایش مبلغ مهلت بازپرداخت نیز تا ۱۰ سال افزایش یافته است. در واقع این وامها مختص جوانان و افرادی است که میخواهند زندگی مشترک خود را آغاز کنند و با چالشهای مالی مختلفی روبرو هستند؛ چرا که هم سود کمی دارد هم مهلت بازپرداخت آن طولانی است و از این رو به جوانان فشاری وارد نمیشود.
بانکهای ارائهدهنده وام ازدواج
متقاضیان میتوانند از بانکهای رفاه کارگران، مهر ایران، پارسیان، پاسارگاد، تجارت، سامان، سپه، صادرات، کارآفرین، ملت، ملی، مسکن،،کشاورزی، گردشگری، دی، قرضالحسنه رسالت، توسعه تعاوت، پست بانک ایران، ایران زمین، آینده، اقتصاد نوین، موسسه اعتباری ملل، شهر، سینا، موسسه اعتباری نور، توسعه صادرات خاورمیانه، سرمایه و بانک مشترک ایران و ونزوئلا اقدام به درخواست وام کنند.
مبلغ ارائه شده اکثر این بانکها ۲۲۰ میلیون تومان است و حداکثر مهلت پرداخت آنها ۱۲۰ ماه یعنی ۱۰ سال است؛ این مبلغ درصورتی است که آقا حداکثر ۲۵ سال و خانم حداکثر ۲۳ سال سن داشته باشد. در غیر اینصورت مبلغ کمتر خواهد بود. زوجهایی هم که از سال ۹۸ به بعد وام دریافت نکردهاند مشمول دریافت ۱۸۰ میلیون تومان وام خواهند شد. برای تمامی شرایط فوق اگر یکی از زوجین سهمیه ایثارگری داشته باشند، مبلغ وام دو برابر میشود.
البته استثناعاتی برای برخی از بانکها وجود دارد. برای مثال بانک رفاه کارگران دارای دو تسهیلات مختلف است؛ یکی وام ازدواج است که مشابه سایر بانکهاست و دیگری طرح پیوند است که مبلغ کمتر ۲۰ میلیون تومان و سود کمتر ۱٪ را ارائه میدهد. مهلت پرداخت طرح پیوند تا ۳۶ ماه است و مبلغ پرداختی اقساط آن نیز از باقی وامها کمتر است.
بانک دیگری که مبلغ متفاوتی را پرداخت میکند، بانک مهر ایران است. مبلغ وام این بانک ۴۰ میلیون تومان با سود ۴٪ است که باید طی ۳۶ ماه تسویه شود. این وام برعکس باقی وامها نیاز به سپردهگذاری در بانک مهر ایران دارد.
لازم به ذکر است که دریافت وام از تمامی بانکهای نام برده، نیاز به ضامن رسمی دارد و از واجبات درخواست است. پس پیش از درخواست وام حتما حواستان به این موضوع باشد تا خللی در روند درخواستتان ایجاد نشود.
برای درخواست از کجا شروع کنم؟
پس از اینکه بانک مورد نظر خود را انتخاب کردید و ضامن رسمی خود را پیدا کردید، وارد سایت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی به آدرس ve.cbi.ir شوید. سپس گزینه اول یعنی “سامانه تسهیلات وام ازدواج” را انتخاب کنید.
در صفحه جدیدی که باز میشود باید بانک مورد نظر خود را انتخاب کنید. فراموش نکنید که پیش از وارد کردن اطلاعات خود شرایط ذکر شده در سایت را به دقت مطالعه کنید تا با شرایط مختلف و احتمالی پیش رو آشنایی داشته باشید. این بخش را تحت عنوان “شرایط و دستورالعمل” در کادر سمت راست صفحه میتوانید مشاهده کنید. سپس اطلاعات خود و همسرتان را به صورت جداگانه در سایت وارد کنید. پس از ثبت درخواست یک کد پیگیری ۱۰ رقمی برای شما ارسال خواهد شد.
از این مرحله به بعد باید چند روزی منتظر بمانید تا شعبه بانکی که باید برای درخواست به آنجا مراجعه کنید مشخص شود. پس از تعیین شعبه طی ۱۲ روز کاری آینده به بانک مورد نظر رفته، فرمهای مختلف ارائه شده را پر کرده و مدارکی که درخواست میکنند را آماده میکنید. پس از تکمیل این مراحل و گذاشتن ضامن مورد تایید، میتوانید وام را درخواست داده و دریافت کنید.
نکتهای که باید به آن خیلی توجه کنید، دامهایی هستند که ممکن است سایتهای واسطه برای شما پهن کنند. چنین سایتهایی با دریافت مبلغی ادعای این را دارند که برای شما مراحل ثبت نام را انجام میدهند؛ درحالیکه به راحتی و کاملا رایگان و بدون نیاز به پرداخت حتی ۱ ریال میتوانید از سایتی که در بالا ذکر کردیم، به راحتی درخواست وام خود را ثبت کنید.
شرایط درخواست وام ازدواج
اولین شرط درخواست این وام داشتن تابعیت کشور ایران است. این شرط ایرانیان خارج از کشور را نیز پوشش میدهد. البته اقلیتهای مذهبی که در قانون اساسی کشور به رسمیت شناخته شدهاند مثل اهل تسنن، یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان ایرانی نیز میتوانند وام ازدواج را دریافت کنند.
دومین شرط نیز عدم دریافت وام ازدواج در ازدواج قبلی است؛ یعنی اگر فرد قبلا ازدواج کرده ولی وامی دریافت نکرده میتواند در ازدواج مجدد خود وام دریافت کند، اما اگر در ازدواج قبلی خود وام ازدواج را دریافت کرده، دیگر نمیتواند در ازدواج جدید خود وامی دریافت کند. البته اگر پیش از پرداخت وام، زوجین طلاق بگیرند، میتوانند در ازدواج بعدی خود مجددا اقدام به درخواست وام کنند.
همچنین زوجها دقت داشته باشند که نباید بیشتر از ۲۴ ماه از عقدشان گذشته باشد؛ در غیر اینصورت فرصت دریافت وام را از دست خواهند داد. توجه داشته باشید که دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۵ سال نیز نمیتوانند از این وام بهرهمند شوند.
همانطور که پیشتر هم گفتیم، ضامن رسمی یکی از شروط اصلی پرداخت وام ازدواج است. ضامن رسمی شامل کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروهای نظامی و انتظامی، کاسب دارای پروانه کسب و فرد دارای صلاحیت از طرف شورای روستا میشود.
مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج
تا اینجای راهنمای کامل دریافت وام ازدواج، در مورد تمامی موارد صحبت کردیم و رسیدیم به مهمترین بخش موضوع، مدارک. بهتر است قبل از مراجعه به بانک حداقل مدارک مورد نیاز را با خود به همراه داشته باشید تا از نظر زمانی در وقت خود صرفه جویی کنید. این مدارک شامل سند ازدواج، کپی و اصل تمامی صفحات شناسنامه زوجین، کارت ملی زوجین، کپی و اصل مدارک شناسایی ضامن، آدرس محل سکونت و کد پستی ۱۰ رقمی محل سکونت هستند.
با رعایت تمامی موارد فوق، میتوانید به راحتی وام ازدواج را درخواست داده و در کمترین زمان ممکن آن را دریافت کنید.