4 دلیل برای سوئیچ از کارت گرافیک AMD به Nvidia
مانند بسیاری از چیزهای زندگی، پاسخ به این سؤال که کدام کارت گرافیک «بهترین» است، چندان ساده نیست، زیرا جزئیات بسیار فردی هستند و به نیازهای محاسباتی شخص بستگی دارند. اما دلایل واضحی هستند که گاهی اوقات تصمیمگیری را برای شما سادهتر میکنند. در ادامه همراه رسانه مدیاتی باشید که با ۴ دلیل برتری Nvidia نسبت به AMD آشنا شوید.
فقط Nvidia بالاترین عملکرد را ارائه میدهد.
اگر به دنبال حداکثر عملکرد ممکن در بازی و برنامههای خلاقانه هستید، نمیتوانید تاثیر Nvidia نادیده بگیرید. مدل GeForce RTX 4090 کاملاً بیرقیب است و به گیمرها و کاربران خلاق، جهشی عملکردی نسبت به نسل قبلی ارائه میکند که از زمان GTX 1080 Ti افسانهای چنین پیشرفتی را ندیدهایم.
مدل RTX 4090 یک هیولای محاسباتی مطلق است که از نظر عملکرد شطرنجی، Radeon RX 7900 XTX سریعترین پردازنده گرافیکی AMD به حساب میآید. هنگامی که ردیابی پرتو فعال میشود، لید به بیش از 60 درصد افزایش مییابد و در برخی بازیها، RTX 4090 حتی دو برابر سریعتر است.
موضوع کارایی را فراموش نکنید، زیرا GPU انویدیا در اینجا نیز به وضوح از رقبا جلوتر است. شما همچنین برای RTX 4090 قیمت ممتازی میپردازید، اما در ازای آن بهترین کارت گرافیکی را که بازار در حال حاضر ارائه میدهد، دریافت میکنید. با این حال، آنچه اغلب مورد توجه قرار نمیگیرد این است که چگونه کارایی محصولات در طول زمان بر قیمت تأثیر میگذارد.
یک محاسبه بسیار ساده: علاوه بر قیمت خرید، شما هزینه برق مصرفی کارت گرافیک خود را هر سال میپردازید. اگر خرید یک کارت کمی گرانتر است، اما بسیار کارآمدتر عمل میکند، میتوانید هزینههای اولیه بالاتر را پس از چند سال جبران کنید و در نهایت در پول خود صرفهجویی کنید.
• یک مثال: Radeon RX 6800 XT AMD تقریباً همان عملکرد شطرنجی RTX 4070 انویدیا را دارد و در حال حاضر بسته به نوسانات قیمت، حدود 100 دلار کمتر قیمت دارد. بنابراین اگر ارزش زیادی برای ردیابی پرتو قائل نیستید، کارت AMD انتخاب بهتری است، درست است؟
نه لزوما، زیرا RTX 4070 در هنگام بازی تقریباً 100 وات کمتر مصرف میکند. بسته به قیمت برق خود و مقداری که هر روز بازی میکنید یا از کارت با تمام ظرفیت آن استفاده میکنید، حدود دو سال دیگر 100 دلار اضافه شارژ را جبران خواهید کرد. همانطور که میبینید، قیمت خرید تنها یک جنبه از محاسبه هزینه است، به خصوص اگر در اروپا زندگی میکنید.
تراشه Nvidia محرک نوآوری است.
ویژگی DLSS، ردیابی پرتو، Nvidia Reflex و G-Sync تنها تعدادی از نوآوریهای مبتنی بر Nvidia هستند که در سالهای اخیر دنیای بازیهای رایانه شخصی را متحول کردند.
این بدان معنا نیست که برای مثال، فناوریهای ارتقاء مقیاس AMD FSR یا XeSS اینتل نیز نمیتوانند نتایج چشمگیری ارائه دهند. AMD به طور خاص با جایگزین DLSS خود بسیار درست عمل میکند و اطلاعات ارائه شده برای FSR 3 تاکنون امیدوارکننده به نظر میرسد. اما تا زمانی که این اتفاق نیفتد، ما باید DLSS 3 انویدیا، از جمله نسل فریم های پرفورمنس آن را با FSR 2 AMD مقایسه کنیم؛ که این دوئل به وضوح به نفع Nvidia هم از نظر عملکرد و هم از نظر کیفیت تصویر به دست آمده است.
و حتی با وجود اینکه ردیابی پرتو هنوز در مراحل ابتدایی خود است و احتمالاً در چند سال آینده جهشهای بزرگی خواهد داشت، در حال حاضر بازیهایی مانند Cyberpunk 2077 وجود دارد که دیگر نمیخواهید ارتقای گرافیکی ارائه شده توسط ray tracing را از دست بدهید. انویدیا در این حوزه از باقی تراشهها پیشتاز است.
کاربران خلاق با Nvidia وضعیت بهتری دارند.
وبسایت CG Director، یک وبسایت سختافزاری با تمرکز ویژه بر برنامههای خلاقانه، فهرستی از دوازده کارت گرافیک را که برای کارهای خلاقانه مناسبتر هستند، با در نظر گرفتن بودجههای کوچک و بزرگ جمعآوری کرده است. جالب است بدانید که پردازندههای گرافیکی انویدیا در این لیست قرار دارند.
یک عامل مهم در اینجا CUDA است، یک رابط نرم افزاری توسعه یافته توسط Nvidia که در آن کارت گرافیک میتواند CPU را به عنوان یک پردازنده مشترک پشتیبانی کند. بنابراین تراشه بسیار تخصصی میتواند انواع محاسبات را انجام دهد. فرآیندهایی که میتوانند به صورت موازی اجرا شوند، یعنی نیازی به پردازش متوالی ندارند، میتوانند بسیار سریعتر از CPU پردازش شوند. از سوی دیگر، AMD به OpenCL منبع باز متکی است که اغلب عملکردی مشابه CUDA ارائه نمیدهد و اجرای آن برای توسعهدهندگان دشوارتر است.
رابط CUDA یک رابط اختصاصی است که توسط پردازندههای گرافیکی انویدیا و فقط با آن سازگار است. از آنجایی که بسیاری از برنامههای خلاقانه از رابط CUDA استفاده میکنند، کارتهای گرافیک سایر سازندگان اغلب از عملکرد ضعیفتر رنج میبرند یا حتی اصلاً پشتیبانی نمیشوند. ردیابی پرتو نه تنها برای واقعیتر جلوه دادن بازیها استفاده میشود، بلکه میتواند به میزان قابل توجهی سرعت برنامههای خلاقانه را افزایش دهد.
فناوری NVENC انویدیا، یک فناوری برای رمزگذاری سریعتر ویدیوها، برای بسیاری از افراد خلاق نیز ضروری است. انویدیا حتی درایورهای مختلفی را برای گیمرها و خلاقان فراهم میکند: درایورهای Game Ready و درایورهای استودیو.