چرا از وی پی ان رایگان استفاده نکنیم؟
سرویسهای VPN رایگان بسیار وسوسهانگیز هستند، اما اغلب سبب ضرر و آسیب رساندن به سیستم عامل شما خواهند شد. در ادامه این مطلب رسانه مدیاتی، با ما همراه باشید تا با هفت دلیل برای اینکه چرا باید دست خود را از VPNهای رایگان دور نگه دارید، آشنا شوید.
کاربردهای VPN
یک شبکه خصوصی مجازی (VPN)، یک ابزار مفید و گاهی ضروری برای محافظت از حریم خصوصی، دور زدن محدودیتهای کشور یا محافظت از خود در برابر آزار و اذیت رژیمهای توتالیتر است. در واقع از VPN هم میتوان در جهت مثبت هم منفی استفاده کرد. به عنوان مثال، می توانید از آن برای دسترسی به محتوای نتفلیکس خود از یک کشور دیگر، ارسال ایمیلهای کاملاً ناشناس یا محافظت از خود به عنوان یک افشاگر استفاده کنید.
نحوه عملکرد VPN
در اصل VPN بسیار ساده کار میکند: به جای اتصال مستقیم به اینترنت، ابتدا به یک سرویس VPN وارد میشوید که از طریق آن تمام ترافیک وب هدایت میشود. از آنجایی که شما یک آدرس IP جدید دریافت میکنید، افراد کنجکاو، ردیابها یا عوامل مخرب دیگر نمیتوانند شما را در وب دنبال کنند. آدرس IP جدید دیگر به اتصال یا ارائهدهنده اینترنت شخص منتهی نمیشود، بلکه فقط به سرویس VPN استفاده شده منتهی میشود.
با این حال، نقطه ضعف فرآیند دقیقاً در اینجا نهفته است: اگر ارائهدهنده VPN قابل اعتماد نباشد، از رمزگذاری ضعیف استفاده کند یا در مورد دادههای کاربر سهلانگار باشد، سپر حفاظت VPN به سرعت از بین میرود. خدمات VPN رایگان اغلب همچین ضعفهایی را از خود نشان میدهند و امنیت کاربران را در معرض خطر قرار میدهند. در ادامه به ۷ دلیل اشاره میکنیم تا شما را قانع کنیم چرا نباید از VPNهای رایگان استفاده کرد. تصویری که در زیر مشاهده میکنید نیز یک نمونه از VPNهای پولی قابل اعتماد است.
۷ دلیل استفاده نکردن از VPNهای رایگان
1. عدم حفاظت از دادههای کاربران
در واقع، ما از VPNها به دلیل حفاظت از دادهها استفاده میکنیم، اما گاهی اوقات در صورت استفاده از سرویس رایگان، دقیقاً برعکس این اتفاق میافتد. بهجای محافظت از ما در برابر نظارت و فروش دادههایمان، سرویسهای VPN رایگان دوست دارند دادههای مربوط به کاربران خود را جمعآوری کنند، تا آنها را برای عوامل مخرب آماده کنند.
دلیل این کار هم پرواضح است؛ میزبانی سرورها و مدیریت ترافیک، نیازمند تلاش و هزینه است که نمی توان مستقیماً از کاربران رایگان بازیابی کرد. به همین دلیل کار منطقی این است است که به سراغ VPNهای پولی بروید چرا که ارائهدهندگان این سرویسها به دستورالعملهای معتبر حفاظت از دادهها تکیه میکنند، از گزارشها استفاده نمیکنند یا دادههای خصوصی کاربر را نمیفروشند.
ناشناس بودن و حفاظت از دادهها معیاری برای خدمات VPN پولی است که مشتریان بالقوه از آنها به عنوان نقطه مقایسه در بین رقبا استفاده میکنند.
2. نرخ انتقال پایین
تقریباً با وجود تمام خدمات احتمالی VPN رایگان، پهنای باند محدود آنها یک نقطه ضعف بزرگ است. از یک طرف، این امر به این دلیل است که خدمات رایگان محبوب هستند و کاربران زیادی را به خود جذب میکنند، اما از طرف دیگر ارائهدهندگان نیز دوست دارند در زیرساخت خود صرفه جویی کنند. همین دلیل کاهش پهنای باند چنین VPNهایی است.
3. محدودیتهای داده
پهنای باند کم یک VPN رایگان همیشه با حجم داده محدود همراه است و معمولا به اندازه چند گیگابایت در ماه کار میکند. کاربران یا باید به سرویس VPN رایگان بعدی (که میتواند حفاظت از دادهها را بیشتر تضعیف کند) سوئیچ کنند یا تا پایان ماه که ارائهدهنده خردههای داده جدید را توزیع میکند، صبر کنند. ولی چنان مسائلی در VPNهای پولی مطرح نیست و کاربران از دادههایی با حجم بالا و پهنای باند زیاد استفاده میکنند.
4. تبلیغات و پاپ آپ
درست است که یک VPN رایگان نوید گشت و گذار ناشناس با پروتکلهای امن را میدهد، اما باید بدانید که عمر این خوشی درست زمانی که با پنجرههای آزاردهنده تبلیغات روبهرو میشوید، پایان مییابد.
5. سرورهای محدود شده
از آنجا که سرویس VPN از طریق یک سرور از راه دور هدایت میشود، بسیار مهم است که این سرور در کجا قرار دارد. برای جلوگیری از مسدود شدن جغرافیایی، مهم است که سرور مورد استفاده در همان کشوری قرار داشته باشد که محتوای درخواستی از آن منتقل میشود.
با وجود 195 کشور در جهان، خدمات VPN اغلب باید پول زیادی را در زیرساختهای خود سرمایهگذاری کنند تا بتوانند سرورها را در تمام نقاط مربوطه جهان راهاندازی کنند. با این حال، کاربران رایگان از بسیاری از این گروهها محروم هستند.
6. عدم کفایت رمزگذاری
بحث اصلی برای VPN، حفاظت از دادهها و ناشناس بودن اطلاعات کاربر است. هر دو مورد به طور مستقیم به رمزگذاری استفاده شده بستگی دارند؛ چیزی که نباید در سرویسهای رایگان انتظارش را داشته باشید.
در این سرویسها، گاهی اوقات از پروتکلهای قدیمی و ضعیفی مانند PPTP (پروتکل نقطه به نقطه تونل) استفاده میشود که NSA احتمالاً تا به حال این استاندارد را به راحتی شکسته است. یک VPN رایگان نه امکانات مالی دارد و نه علاقه خاصی به سرمایهگذاری در حفاظت از دادههای کاربرانی که هیچ هزینهای برای آن نمیپردازند، دارد.
7. خدمات مشتری
احتمالاً میتوانید تصور کنید که به عنوان یک کاربر رایگان نباید امید زیادی به پشتیبانی قوی داشته باشید. در صورت وجود سؤال، خرابی یا مشکلات فنی، تقریباً فقط خودتان را دارید.
سخن پایانی
تقریباً هر استدلال برای استفاده از VPN، استدلالی علیه VPN رایگان است. گشت و گذار ناشناس، پروتکلهای ایمن و حفاظت از دادههای صوتی تنها با خدمات ممتاز و پولی تضمین شده است.
علاوه بر این، پهنای باند بالا، پشتیبانی قابل اعتماد، استانداردهای مدرن و اغلب پوشش سرور جهانی وجود دارد. در نهایت، با VPNهای رایگان، درست است که هیچ پولی پرداخت نمیکنید، اما هزینه شما از طریق دادههایتان پرداخت میشود.