گزارش پنل نگاه انتقادی به آموزههای کارآفرینی و کسبوکار در ایران با بررسی و رونمایی از کتاب کارخانه کسب و کار
به گزارش رسانه مدیاتی، این رویداد با حضور اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای صنعتی شریف، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و همینطور مدیران ارشد کارخانههای نوآوری، مراکز نوآوری، شتابدهندهها، پارکهای علموفناوری، استارتاپ استدیوها، آکادمیها و مدرسههای کسبوکار، صندوقهای سرمایهگذاری، بازرگانان اتاقهای بازرگانی ایران و تهران و جمعی از کارآفرینان و سرمایهگذاران فرشته برگزار شد.
آغاز رویداد در صندوق نوآوری و شکوفائی معاونت علمی ریاست جمهوری
خوشامدگویی مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف
در آغاز مراسم، مهندس علیرضا جعفر، مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف، پس از خیر مقدم به میهمانان درباره دلایل حمایت از کتاب کارخانه کسب و کار صحبت کرد. پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف، صندوق نوآوری و شکوفائی معاونت علمی ریاست جمهوری، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، از حامیان معنوی این کتاب بودند.
بیشتر بخوانید: شکایت تپسی از اسنپ به کجا رسید؟
سخنرانی و ارائه کیارش عباسزاده نویسنده کتاب کارخانه کسبوکار
در بخش بعد، کیارش عباسزاده، کارآفرین نمونه ملی، موسس اسنپ فود (زودفود سابق) و استاد کسب و کار در دانشگاه، ضمن تشکر و قدردانی از خانواده و همه افراد دخیل در شکل گیری این کتاب، درباره ضرورت تالیف آن و نیازهای امروز کشور سخن گفت. به گفته او، “امــروز کشــور مــا نیاز بــه راهکارهای علمــی و عملی دارد تا بتواند با توســعه کارآفرینــی، تولیــد، اشــتغال و افزایــش درآمــد ارزی، کشــور را دچــار تغییــر و تحــول جــدی کند.
کارآفرینان موفــق، ویژگیها، بینــش و مهارتهایی دارند کــه توســط ســایرین قابل یادگیری و پیاده سازی اســت. هدف از نوشــتن ایــن کتاب نیز پــل ســاختن بــرای افــرادی اســت کــه میخواهنــد ایــن مســیر را بــا بینش و مهارتهای افراد موفق، امنتر و سریعتر بپیمایند.”
او یکی از مهمترین عوامل شکست استارتاپها و کسبوکارها در ایران را فقدان سواد کسب و کار بیان کرد که این کتاب قرار است با تلفیق علوم مختلف شامل مدیریت استراتژیک، علوم بازاریابی و هک فروش، سواد مالی، تفکر طراحی، متد لین و MVP، روانشناسی علمی موفقیت و سایر دانشهای کاربردی، آن خلا را پوشش دهد. از دیگر وجوه تمایز این کتاب، داشتن انسجام و نخ تسبیح در عین گستردگی و جامعیت جهانی علوم مطرح شده در آن ذکر شد.
نویسنده کتاب در ادامه عنوان کرد که کتاب کارخانه کسبوکار، ماحصل فعالیتهای اجرایی او به عنوان یک کارآفرین و مدیر ارشد اجرایی و سایر تجارب آموزشی و منتورینگ در کنار همکاری با وزارت اقتصاد، وزارت کار، معاونت علمی ریاست جمهوری، کمیسیون تلفیق مجلس، دانشگاهها و مراکز کارآفرینی سراسر ایران میباشد که اشتباهات رایج در ایران را پوشش داده و با علم روز جهان در این حوزه قوام و غنا پیدا کردهاست.
به گفته او، تالیف این کتاب 4 سال پیوسته به طول انجامیده و قرار است به زودی بوم کارخانه کسبوکار برای کاربرد در رویدادهای کارآفرینی و استارتاپی به آن اضافه شود و نهایتا سخنرانی اش را با جملاتی از کتاب خاتمه داد. ” این کتاب را هدیه می دهیم به آنهایی که می دانند در فقر معنویتی نیست و از آن به ستوه آمده اند. آن هایی که می خواهند کاری بکنند، یا چیزی بسازند که آینده خودشان و دیگران را تغییر دهد و به ثروت واقعی دست یابند.”
پنل نقد آموزههای کارآفرینی و کسبوکار در ایران
در این پنل با حضور اساتید: خانم دکتر شکوه علیزاده، آقای دکتر محمد مهدی قائمینیا، آقای دکتر بابک پیرو نذیری، آقای مهندس علیرضا جعفر و نویسنده کتاب، کیارش عباسزاده به نقد آموزههای زرد حوزه کارآفرینی و کسب و کار پرداخته شد؛ آموزشهای سطحی و دورههایی که ادعا دارند یک شبه یا خیلی سریع میتوانند مخاطب را به موفقیت یا ثروت برسانند. سپس هر یک از اساتید به ذکر نقطه نظرات خود درباره کتاب پرداختند و نکاتی را درباره مزیتهای علمی و کاربردی آن بیان نمودند و درادامه به سازمانها و اقشاری اشاره شد که این کتاب میتواند برای آنها مفید باشد.
جشن امضای بوم کتاب توسط حاضرین
در انتهای مراسم، از حضار دعوت شد تا به رسم یادگاری، بوم کتاب را با امضای خود مزین کنند و سپس با بریدن کیک که طرح جلد کتاب روی آن نقش بسته بود و پذیرایی از میهمانان، مراسم خاتمه یافت. افرادی که علاقهمند به دریافت کتاب با امضای نویسنده بودند پس از رویداد آن را هدیه گرفتند.