نفت بدترین زیان هفتگی را تجربه کرد
به گزارش رسانه مدیاتی و به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز جمعه با کاهش قابل توجهی همراه بود که در نتیجه، شدیدترین زیان هفتگی خود را در سه ماه اخیر به ثبت رساند.
در همین راستا، بهای معاملات آتی نفت برنت در ماه جولای با 71 سنت کاهش، یا 0.85 درصد به 82.96 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در ماه ژوئن نیز 84 سنت یا 1.06 درصد کاهش یافت و رقم 78.11 دلار در هر بشکه را ثبت کرد. در مقیاس هفتگی، در حالی که WTI با کاهش 6.8 درصدی همراه بود، برنت بیش از 7 درصد کاهش یافت.
در پی اعلامیهی فدرال رزرو در هفتهی جاری مبنی بر تصمیمگیری در مورد ثابت نگهداشتن نرخ بهره، نگرانیهایی در بین سرمایه گذاران برانگیخته شد که هزینههای استقراض بیشتر به مدت طولانیتر، رشد اقتصادی ایالات متحده، مصرفکنندهی پیشروی نفت در جهان را مهار کند.
بنا به گزارش روز جمعهی بیکر هیوز، شرکتهای انرژی ایالات متحده در این هفته تعداد دکلهای نفت و گاز طبیعی فعال خود را برای دومین هفتهی متوالی کاهش دادند که به کمترین میزان از ژانویه 2022 رسید.
گفتنی است تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز، که نشانگر اولیهی تولید آتی است، در هفتهی منتهی به 3 می، با هشت افت به 605 سکو رسید که بزرگترین کاهش هفتگی از سپتامبر 2023 به شمار میرود. تعداد دکلهای نفتی طی این هفته، 7 مورد کاهش یافت و به 499 سکو رسید که به منزلهی بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر 2023 بود.
بنا بر اعلام کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC)، مدیران پولی، معاملات آتی و اختیارات معاملهی خالص خود را در هفتهی منتهی به 30 آوریل کاهش دادند. سرمایهگذاران دادههای ضعیف مشاغل ایالات متحده و زمانبندی احتمالی کاهش نرخ بهرهی فدرال رزرو را ارزیابی کردند.
بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال طلا در هفته دوم اردیبهشت 1403
آمارهای روز جمعه حاکی از کاهش بیش از حد انتظار رشد مشاغل ایالات متحده در ماه آوریل، و سردشدن افزایش دستمزد سالانه بود که معاملهگران را بر آن داشت تا اولین کاهش نرخ بهره در سال جاری توسط بانک مرکزی ایالات متحده را در ماه سپتامبر در نظر بگیرند.
تیم اسنایدر، اقتصاددان در ماتادور اکونومیکس با اشاره به کندبودن نسبی اقتصاد، اظهار داشت: «دادهها مسیری رو به جلو برای فدرال رزرو فراهم میکنند که حداقل یک کاهش نرخ در سال جاری را در دستور کار قرار دهد.»
با نگاهی به رویدادهای هفته میتوان مشاهده کرد که فدرال رزرو ضمن اعلام نرخ تورم بالا، نرخ بهره را در این هفته ثابت نگه داشت و در عین حال از به تعویقافتادن کاهش نرخ بهره خبر داد. آنچه مسلم است نرخهای بالاتر بر اقتصاد تأثیر میگذارند و میتوانند از میزان تقاضای نفت بکاهند.
در همین زمینه، جیوانی استانوو، تحلیلگر UBS خطرنشان کرد که پس از انتشار دادههای ماهانه مشاغل نرمتر از حد انتظار، بازار در حال بررسی زمان مورد انتظار کاهش نرخ بهره است.
و اما در حوزهی ژئوپلیتیک، با وجود زمزمههایی از آتشبس موقت از سوی اسرائیل و حماس و گفتگوی میانجیهای بینالمللی، ریسکهای ناشی از درگیری تا حدودی کمرنگ شده است. از سوی دیگر، نشست بعدی تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس – اعضای سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت و متحدانش از جمله روسیه – برای اول ماه ژوئن تعیین شد. به گفتهی سه منبع گروه اوپک پلاس، چنانچه تقاضا برای نفت افزایش پیدا نکند، این گروه میتواند نسبت به تمدید کاهش تولید داوطلبانهی نفت خود پس از ماه ژوئن، تصمیم تازهای بگیرد.