آخرین بار ساتوشی ناکاموتو کجا دیده شد؟!
چه اتفاقی برای ساتوشی ناکاموتو افتاد؟ شاید یکی از مقالات سایت PCWorld باعث پنهان شدنش از انظار عمومی شده است.
به گزارش رسانه مدیاتی، به عنوان یک برند رسانهای، به ویژه در بخش فناوری، به ندرت پیش میآید که در یک رویداد تاریخی حضور فعال داشته باشید. حتی به مراتب کمتر از این، باعث وقوع آن رویداد خواهید بود. اما PCWorld ناخواسته خود را دقیقاً در چنین موقعیتی یافت که تاریخچۀ کامپیوتر را پیشتر در سال 2010 ایجاد کرد. اتفاقی که افتاده، به این صورت است.
در سال 2010، فقط پنج سال از ایجاد یوتیوب میگذشت. اپل در آن سال آیفون 4 را عرضه کرد؛ و در آوریل 2010، نیویورک تایمز، گاردین و اشپیگل مقالات نظامی جنجالی ایالات متحده را منتشر کردند که در ویکی لیکس منتشر شد و باعث شدند آن پلتفرم ناگهان شهرتی عظیم پیدا کند. این چشم انداز فناوری در سال 2010 بود. در آن زمان، از عمر ارز مجازی بیت کوین کمی بیشتر از یک سال میگذشت. افراد کمی که بیت کوین را میشناختند، آن را در کامپیوترهای خانگی خود استخراج میکردند (آن زمان هنوز امکان این کار وجود داشت)، و نرخ مبادلۀ بیت کوین از 20/0 تا 30/0 دلار بود.
در آن زمان هنوز مناقشات بیت کوین بر سر تأثیرات زیست محیطی و افزایش شدید قیمت GPU وجود نداشت. در عوض، همهمۀ اصلی در مورد مخترع مرموز و آرمان گرای بیت کوین (یا هویتی) به نام ساتوشی ناکاموتو بود که مفهوم یک ارز دیجیتال کاملاً دموکراتیک را ایجاد کرد که هیچکس نمیتوانست کنترلش کند. این ماهیت غیرمتمرکز و منحصر به فرد بیت کوین الهام بخش یک نویسندۀ مستقل در PCWorld بود تا گزارش دهد که شاید ویکی لیکس و بیت کوین بتوانند همکاری کنند.
ویکی لیکس که بیش از پیش در حال گسترش است، سعی کرده بود از طریق کمکهای مالی بودجۀ خود را تأمین کند؛ اما بسیاری از سیستمهای پرداخت بزرگ مانند پی پال به دلیل ماهیت بحث برانگیز این پلتفرم از همکاری با آن خودداری کردند. اما اگر بیت کوین بتواند به یک جایگزین مناسب و قابل رشد برای پی پال تبدیل شود چه خواهد شد؟
بیشتر بخوانید: سازنده بیت کوین کیست + مدل کسب و کار بیت کوین
کایر توماس نویسنده PCWorld، این مفهوم را در دسامبر 2010 در مقالهای با عنوان «آیا رسوایی ویکی لیکس میتواند به ایجاد ارز مجازی جدید منجر شود؟» معرفی کرد. این مقاله کاملاً بر اساس اطلاعات واقعی بود و هیچگاه به معنای سیاسی از ویکی لیکس حمایت نکرد. با این حال، این داستان همچنان توجه ساتوشی ناکاموتو را به خود جلب میکرد که یک روز پس از انتشار آن به صورت زنده با ارسال آخرین نظر عمومی خود در یک فروم آنلاین واکنش نشان داد:
«چه خوب میشد اگر این توجه را در هر زمینه دیگری به خود جلب کنیم. ویکی لیکس چوب به لانۀ زنبور کرده و زنبورهایش به سوی ما هجوم آوردهاند.»
پس از آن بیانیۀ عمومی، ساتوشی ناکاموتو هر کسی هست (یا بوده است)، از فضای اینترنت ناپدید شده و فقط بیت کوین را به عنوان میراث خود بر جای گذاشته است.
بیت کوین در دهۀ بعد هوادارانی متعصب و مخالفانی سرسخت یافته که سکوت پر سروصدای بنیانگذارش احساسات آنها را شدیدتر کرده است. اما در اینجا یک چیز روشن است: تقریباً تمام افراد علاقهمند به فناوری در مورد بیت کوین و زیربناهای بلاکچین آن نظری دارند. صرفاً جهت اطلاع بگوییم که هرگز هدف PCWorld کمک به ناپدید شدن چنین شخصیت مشهوری نبوده و اتفاقی که افتاده کمی آزارنده است. اما این رویداد اکنون جزئی از تاریخچۀ کامپیوتر است.