خوراکی‌هایی که تاثیر شگفت‌انگیزی در درمان آرتروز دارند

رسانه مدیاتی – آرتریت نوعی التهاب مفصلی است که باعث تورم، درد و گرفتگی مفاصل شود. آرتروز نیز یکی از شایع‌ترین نوع آرتریت است. این عارضه می‌تواند افراد را در هر سن و هر جنسیتی درگیر کند. برای درمان این بیماری برخی موادغذایی توصیه می‌شود که در ادامه آن را بیان می‌کنیم.

خورراکی‌هایی مفید برای افراد مبتلا به آرتروز

۱- ماهی‌های چرب

۱. ماهی‌های چرب مانند سالمون، خال خالی (ماکارل)، ساردین و قزل‌آلا به دلیل داشتن مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا۳اثرضدالتهابی دارند. در یک بررسی ۳۳ شرکت‌کننده به سه گروه تقسیم شدند. به گروه اول گفته شد که ۴ بار در هفته ماهی چرب، گروه دوم ماهی کم‌چرب و گروه سوم گوشت کم‌چرب بخورند. پس از ۸ هفته نیز میزان تورم و التهاب در بدن گروهی که ماهی چرب خورده بودند کاهش پیدا کرد.

نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد آرتریت روماتوئید با کاهش سطح ویتامین D رابطه مستقیم دارد. به همین منظور انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند افراد حداقل ۲ بار در هفته ماهی چرب را در رژیم غذایی برای درمان آرتروز استفاده کنند تا با استفاده از این روش از خواص ضدالتهابی آن با خبر شوند.

۲. کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از موادغذایی سالم است که به کاهش التهاب در ارتباط است. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که  مصرف سبزیجات صلیبی، مانند کلم بروکلی یا کلم پیچ، باعث کاهش سطح نشانگر‌های التهابی می‌شود. کلم بروکلی به دلیل ترکیبات مهمی که دارد باعث کاهش علائم آرتروز می‌شود. برای مثال سولفورافان یکی از ترکیبات موجود در کلم بروکلی است. در این راستا مطالعات نشان دادند که این ترکیب از شکل‌گیری سلول‌هایی که باعث آرتریت روماتوئید می‌شوند جلوگیری می‌کنند.

۳. زنجبیل

زنجبیل علاوه بر اینکه طعم خوبی به سوپ‌ها و شیرینی‌ها می‌دهد باعث تسکین علائم آرتروز نیز می‌شود. در یک پژوهش که محققان عصاره زنجبیل را روی ۲۶۱ بیمار مبتلا به آرتروز زانو بررسی کردند. پس از شش هفته مشخص شد که ۶۶ درصد شرکت‌کنندگان دچار بهبود درد زانو شدند. یکی دیگر از مطالعات نیز به این نتیجه رسید که زنجبیل و ترکیبات آن، تولید عناصر افزایش دهنده‌ی التهاب در بدن را متوقف می‌کند.

۴. سیر

سیر یکی از خوراکی‌هایی است که نقش مهمی در سلامت بدن انسان دارد. برخی مطالعات نشان دادند که سیر می‌تواند با سرطان مبارزه کند. به همین منظور حاوی ترکیباتی است که خطر بیماری‌های قلبی و زوال عقل را نیز کاهش می‌دهد. نتایج برخی دیگر از تحقیقات نیز نشان داد که سیر می‌تواند عملکرد برخی از سلول‌های ایمنی بدن را برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن بهبود بخشد. در مطالعه اخیر محققان رژیم غذایی ۱۰۸۲ دوقلو را بررسی کردند و نتیجه گرفتند که خطر آرتروز ران در افرادی که سیر بیشتری خوردند، کاهش یافت. دلیل این کاهش نیز خواص ضدالتهابی سیر بوده است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید