حامیان جدید فیس بوک برای مبارزه با فروشنده جاسوس‌افزار

رسانه مدیاتی – برخی از گروه‌های مدافع حقوق بشر و آزادی مطبوعات با تشکیل ائتلاف و  تنظیم اظهاراتی از شکایت فیس بوک علیه کمپانی فناوری جاسوسی اسرائیلی NSO در آمریکا حمایت کردند.

حامیان جدید فیس بوک برای مبارزه با فروشنده جاسوس‌افزار

فیس بوک سال گذشته علیه گروه NSO شکایت کرد و این کمپانی را متهم کرد که به کمک مهندسی معکوس واتساپ و و استفاده از این سرویس پیام‌رسان به دستگاه‌های 1400 نفر که شامل وکلا، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق بشر، مقامات دولتی و سایر جاسوس‌افزار ارسال کرده است. شایان ذکر است واتساپ در سال ۲۰۱۴ توسط فیس بوک خریداری شد.

دادگاه فدرال اکنون با بررسی این شکایت موافقت کرده است و در این راستا گروه NSO تلاش می‌کند تا حکم آن را لغو کند. هشت سازمان که شامل عفو بین الملل، خبرنگاران بدون مرز و بنیاد آزادی اینترنت هستند اکنون از شکایت فیس بوک حمایت می‌کنند و اعلام کردند که فناوری گروه NSO که به پگاسوس معروف است، یک محصول جاسوس افزار توطئه آمیز است و بسیاری از مشتریان این شرکت، دولت‌های سرکوب‌کننده‌ای هستند که با استفاده از پگاسوس اهداف دسیسه‌آمیز خود را طراحی کردند.

طبق اعلام گروه NSO،  زمانی که پگاسوس وارد گوشی همراه می‌شود می‌تواند اطلاعاتی که در دستگاه وجود دارد جمع‌آوری کند. همچنین می‌تواند به پیام‌های کوتاه، تماس‌های تلفنی، دوربین، میکروفن، حافظه داخلی و اطلاعات ایمیل دسترسی داشته باشد. این گروه اعلام کرده است که از محصولات خود برای متوقف کردن تروریسم و مقابله با جرایم خشن و نجات زندگی افراد استفاده خواهد کرد.

این گروه در شروع سال استدلال کرده بود که به دلیل اینکه ابزارهای جاسوسی دیجیتالی را به آژانس‌های جاسوسی و پلیس می‌فروشد، باید از مصونیت حاکمیتی برخوردار شود. استدلال این شرکت در ژوییه در منطقه شمالی کالیفرنیا مورد قبول قرار نگرفت و از آن زمان به دادگاه استیناف حوزه نهم برای لغو حکم صادره تقاضای تجدیدنظر کرده است.

گروههای مدافع جامع مدنی از دادگاه درخواست کردند که به این گروه مصونیت ندهد؛ زیرا انجام این کارها باعث ضعیف شدن حمایت‌های قانونی بین المللی بنیادین از حریم خصوصی، آزادی بین و انجمن می‌شود. این گروه به افرادی شامل یک کشیش کاتولیک در توگو، یک فعال حقوق بشر در رواندا، یک وکیل هندی و یک استاد مراکشی اشاره کردند که توسط جاسوس افزار این شرکت هدف گرفته شده‌اند.

طبق گزارش‌هایی که بلومبرگ منتشر کرده است؛ شرکت‌های فناوری مانند مایکروسافت، گوگل و سیسکو نیز در هفته جاری از فیس بوک به منظور مبارزه حقوقی علیه گروه NSO حمایت کرده و هشدار دادند ابزارهای این شرکت اسرائیلی قدرتمند و خطرناک هستند. در نتیجه این شرکت‌ها روز دوشنبه اعلام کردند مصونیت دادن به گروه NSO به شکوفایی صنعت جاسوسی سایبری و توسعه، فروش و استفاده از ابزارهای بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌ها کمک می‌کند که برخلاف قانون آمریکاست.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید