دلیل لخته شدن خون در برخی دریافت‌کنندگان واکسن کرونا

رسانه مدیاتی – به گفته متخصصان آلمانی طبق مطالعات آزمایشگاهی انجام شده دلیل لخته خون  در موارد نادری از دریافت‌کنندگان واکسن کرونای تولید شده توسط آسترازنکا و جانسون اند جانسون را کشف کرده‌اند.

دلیل لخته شدن خون در برخی دریافت‌کنندگان واکسن کرونا

محققان در برخی مطالعاتی که هنوز به صورت قطعی تایید نشده است اعلام کردند: «واکسن‌های کرونا که از ناقلین آدنوویروس (ویروس‌های سرماخوردگی که برای انتقال مواد واکسن استفاده می‌شوند) استفاده می‌کنند، برخی از اجزای این ویروس‌ها را به هسته سلول می‌فرستد که در این جا ممکن است خطایی در خواندن برخی از دستورالعمل‌های ساخت پروتئین‌های ویروس کرونا رخ دهد.

در این راستا پروتئین‌های به دست آمده ممکن است باعث ایجاد اختلالات انعقادی در تعداد اندکی از دریافت کنندگان شود.

متخصصان در شرکت‌های دارویی در ایالات متحده و اروپا همچنان در حال دریافت توضیحاتی درباره دلیل ایجاد این لخته‌های خونی هستند که ممکن است باعث مرگ شود. موضوعی که باعث شد تا برخی از کشورها استفاده از آسترازنکا و جانسون اند جانسون را متوقف یا محدود کنند.

جانسون اند جانسون در بیانیه‌ای اظهار داشت: ما از تحقیقات و تجزیه و تحلیل مداوم در مورد این مورد نادر پشتیبانی می‌کنیم و با متخصصان بهداشت و مقامات بهداشتی در سراسر جهان کار می‌کنیم. در عین حال مشتاقانه منتظر بررسی و به اشتراک‌گذاری داده‌ها هستیم.

متخصصان دانشگاه “گوته” در فرانکفورت در مقاله تخصصی خود توضیح دادند که برخی واکسن‌ها از تکنولوژی‌ متفاوتی به نام آران‌ای (RNA) استفاده می‌کنند، مانند فن آوری که توسط شرکت بیوان تک برای واکسن فایزر و در واکسن مدرنا در آن استفاده شده است و در این نوع از واکسن، مواد ژنتیکی برای انتقال پروتئین ویروس کرونا به مایعات داخل سلول‌ها استفاده می‌شود و به هسته سلول‌ها نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: «ضرورت استفاده دو ماسک روی هم | سرماخوردگی سبک را جدی بگیرید»

طبق گزارش‌هایی که رویترز منتشر کرده است برهمین اساس متخصصان و نویسندگان این مقاله پیشنهاد می‌کنند که سازندگان واکسن‌هایی که از ناقلین آدنوویروس استفاده می‌کنند، مدل خود را اصلاح کنند تا این عارضه جانبی هرچند در موارد اندک نیز برطرف و واکسن های مزبور ایمن تر شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید