اوج‌گیری مجدد کرونا | هشدار درباره رعایت پروتکل‌ها

هشدار درباره موج ششم کرونا با ورود سویه امیکرون

رسانه مدیاتی – طبق گزارش‌هایی که به تازگی منتشر شده است تشدید کرونا در پیک پنجم هنوز به قله نرسیده است. اما گسترش ناگهانی روند ابتلا و مراجعات سرپایی به مراکز درمانی در فاصله زمانی بسیار کوتاه نسبت به پیک چهارم، از اوج گیری پیک جدیدی در روزهای آینده حکایت می‌کند.

اوج‌گیری مجدد کرونا | هشدار درباره رعایت پروتکل‌ها

طبق گزارش‌هایی که به تازگی منتشر شده است۱۴۳ شهرستان قرمز و ۱۸۶ شهرستان نارنجی شده‌اند و 25استان هم روند صعودی ابتلا با شیوع ویروس دلتا یا هندی را گزارش داده‌اند؛ آن هم درحالی‌که هنوز موج چهارم با سویه انگلیسی در برخی نقاط کشور به پایان نرسیده است. آمار ۱۱۶فوتی و 11هزارو716 ابتلای جدید در ابتدای تیر حالا در بیست و یکمین روز این ماه، به ۱۷هزارو۶۶۴ بیمار جدید مبتلا و ۱۶۵بیمار فوتی رسیده است.

فقط در یک هفته گذشته افزایش ۴۰درصدی موارد سرپایی مثبت، افزایش ۱۷درصدی موارد مثبت بستری و افزایش ۱۰درصدی تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته ماقبل از آن رقم خورده است. در یک هفته اخیر تهران هم، موارد سرپایی کرونای مثبت، ۴۹درصد و موارد بستری مثبت 8درصد افزایش داشته است؛ هر چند که میزان بیماران فوت شده نسبت به هفته قبل، 4.7درصد کاهش پیدا کرده است.

با این وجود محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران دیروز در جلسه شورای شهر گفت: «تهران در آستانه 3رقمی شدن مرگ‌ومیرهاست و با وجود روند در حال رشد کرونا آمار قربانیان در این شهر کم‌‌کم به مرز ۱۰۰ نفر در روز نزدیک می‌شود. وضعیت در سایر شهرها، تفاوت چندانی با تهران ندارد؛ به‌طوری‌که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت از قرار گرفتن 74درصد شهرهای ایران در وضعیت قرمز و نارنجی خبر می‌دهد. افزایش روند بستری و فوت در البرز، ایلام، یزد، کرمان، مازندران، بوشهر، خراسان‌شمالی، سیستان و بلوچستان، گلستان و گیلان هم حاکی از پراکندگی ویروس جهش‌یافته در کشور است.»

متخصصان و مسئولان درمان بیمارستان‌ها تأکید می‌کنند که واکسیناسیون راه نجات از پیک پنجم است؛ درحالی‌که میزان واکسیناسیون در کشور کند است. هر چند که براساس اعلام وزارت بهداشت از امروز، گروه جدیدی از سالمندان در اولویت واکسیناسیون قرار می‌گیرند که افراد 65سال به بالا هستند. این وزارتخانه با تأکید بر ثبت‌نام غیرحضوری متولدان1335 و ماقبل آنها در سامانه salamat.gov.ir، از مردم خواست به‌طور مستقیم به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنند.

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید