گوگل و فیس بوک برای ساخت کابل زیردریایی همکاری می‌کنند

رسانه مدیاتی – طبق گزارش‌هایی که به تازگی منتشر شده است گوگل و فیس بوک اعلام کردند که در سیستم کابل زیردریایی جدید برای سال ۲۰۲۴ که اتصال اینترنت در سراسر منطقه آسیا اقیانوسیه را بهبود می بخشد با یدیگر همکاری و مشارکت خواهند داشت.

گوگل و فیس بوک برای ساخت کابل زیردریایی همکاری می‌کنند

در این راستا کمپانی فیس بوک اعلام کرد این پروژه زیرساخت که اپریکات نام گرفته است، ژاپن، سنگاپور، تایوان، گوام، فیلیپین و اندونزی را متصل کرده و پاسخگوی تقاضای رو به رشد برای دسترسی به پهنای باند و اتصال بی سیم ۵G خواهد بود. این شرکت در مارس دو کابل زیردریایی جدید ترانس پسیفیک به نامهای بیفراست و اکو را اعلام کرده بود که سنگاپور را به کرانه غربی آمریکا متصل می کند. گوگل هم در این پروژه حضور داشت.

گوگل در یک پست وبلاگ اعلام کرد کابلهای اکو و اپریکات سیستمهای زیردریایی تکمیل کننده یکدیگر هستند و تاب آوری گوگل کلود و سایر سرویسهای دیجیتالی این شرکت را بهبود می بخشند. طبق اعلام فیس بوک، اتصال فیبر نوری جدید که سراسر آسیا اقیانوسیه را دربرمی گیرد، ظرفیت طراحی اولیه بیش از ۱۹۰ ترابیت در ثانیه دارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، هر دو غول فناوری آمریکایی در ساخت زیرساخت اینترنت در این منطقه که پتانسیل بالاترین نرخ رشد را می بینند، سرمایه گذاری کرده اند. گوگل سال گذشته برنامه هزینه ۱۰ میلیارد دلاری برای کمک به دیجیتالی سازی هند در پنج تا هفت سال آینده را اعلام کرده بود.

این در حالی است که مدتی قبل دو کمپانی بزرگ تبلیغات آنلاین گوگل و فیسبوک از برخی معاملات به منظور تحکیم قدرت خود در بازار به صورت غیرقانونی استفاده کردند که باعث شد در دادخواستی از طرف تگزاس و ۹ ایالت دیگر متهم شوند.

گوگل و فیسبوک به منظور فروش آگهی اینترنتی با یکدیگر رقابت می‌کنند و توانستند بیش از نصف بازار جهانی را در اختیار داشته باشند. در شکواییه ادعا شده است که این دو کمپانی عرصه تبلیغات آنلاین در یک معامله عمومی در سال ۲۰۱۸ توافق کردند که به مشتریان تبلیغ‌دهنده فیسبوک اجازه دهند تا تبلیغات را در شبکه شرکای انتشاراتی گوگل قرار دهند و رده‌های بالای مدیریتی نیز این قرارداد را امضا کردند.

طبق این قرارداد نیز برای مثال یک وبلاگ کفش ورزشی که از نرم‌افزاد گوگل به منظور تبلیغات فروش استفاده می‌کند می‌تواند از خرده‌فروشی کفش مورد تبلیغ در فیسبوک درآمد کسب کند. به گفته منابع آگاه گوگل به عنوان برخی تلاش‌ها به منظور حفظ سهم بازار برای مشارکت‌های مشابه با برخی دیگر از کمپانی‌های تبلیغاتی همکاری کرده است.

طبق متن این شکایت که گوگل درباره آن چیزی به صورت علنی نگفته است، فیسبوک موافقت خود را اعلام کرده است که از پشتیبانی نرم‌افزارهای رقیبان که ناشران به منظور خنثی کردن قدرت بازار گوگل ساخته بودند عقب‌نشینی کند. به نظر می‌رسد فیسبوک مزایای زیادی مانند دسترسی به داده‌های گوگل و برخی استثنائات خط مشی را دریافت می‌کند که به مشتریان این امکان را فراهم می‌کند به طور غیرعادلانه‌ای تبلیغات بیشتری را از مشتریان  دیگر شریکان گوگل در اختیار بگیرند.

در این شکایت ادعا شده است که گوگل و فیسبوک در حال تعیین قیمت آگهی‌ها بودند و به همکاری خود نیز ادامه دادند. با وجود اینکه این بخش به شدت ویرایش شد و مشخص نبود که شرکت‌ها چطور و در چه زمانی توافقنامه تخصیص بازار خود را عملی کردند. با توجه به دامنه و ماهیت گسترده همکاری بین دو شرکت، هر دوی آن‌ها می‌دانستند که توافق آن‌ها می‌تواند قوانین ضدانحصار را لغو کند. این دو شرکت درباره چگونگی همکاری با یکدیگر بحث و مذاکره کردند.

شش نفر از افراد مطلع درباره این موضوع اعلام کردند که وزارت دادگستری آمریکا همچنین در حال تحقیق درباره توافق بین این شرکت‌ها به عنوان عنوان بخشی از تحقیق ضد انحصاری در گوگل است؛ اما وزارت دادگستری که از گوگل به دلیل رفتار‌های جداگانه در ماه اکتبر شکایت کرد، هنوز ادعا‌هایی در رابطه با معامله ۲۰۱۸ ارائه نکرده است.

بیشتر بخوانید: «آموزش تبدیل ویدیوهای یوتیوب به فایل MP3»

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید