رسانه مدیاتی – طبق گزارشهای اخیر شاخص کل بورس که در ساعات میانی معاملات امروز توانسته بود روندی صعودی به خود بگیرد، در ساعات پایانی این روند را از دست داد و دوباره نزولی شد.
عدم صعود بورس در معاملات امروز
شاخص کل بورس امروز با ۱۳۷۵ واحد افزایش در رقک یک میلیون و ۲۹۳ هزار واحد ایستاد. این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن ۹۶۰ واحد کاهش یافت و به رقم ۳۴۴ هزار و ۵۰۵ واحد رسید.
معامله گران این بازار ۳۲۲ هزار معامله به ارزش ۳۵ هزار و ۵۱۶ میلیارد ریال انجام دادند. در این بازار امروز ۱۴۱ نماد مثبت و ۲۳۹ نماد منفی بود که از میان آنها توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی فناوران، معدنی و صنعتی چادر ملو و پتروشیمی نوری نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل ایران خودرو و مبین انرژی خلیج فارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس ۲۰ واحد کاهش یافت و به رقم ۱۸ هزار و ۵۷۰ واحد رسید. معامله گران این بازار ۱۵۷ هزار معامله به ارزش ۱۹ هزار و ۹۴۷ میلیارد ریال انجام دادند.
۱۰۰ نماد فرابورسی مثبت و ۱۵۳ نماد منفی بود که از میان آنها پتروشیمی زاگرس، پلمیر آریاساسول، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر و صنایع مادیران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی، شرکت آهن و فولاد ارفع و سنگ آهن گهر زمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.
این در حالی است که بارها وزیر اقتصاد قبلی اعلام کرده خریداران سهام از دولت از جمله پالایشی یکم سود خواهند کرد همچنین در جلسه سران سه قوه تصویب شده بود که زیان خریداران سهام دولتی و پالایشی با سهام جایزه یا سهام جدید جبران میشود.هنوز این امر محقق نشده است.
از طرفی امینیخواه رئیس هیأت مدیره کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با بیان اینکه ارزش سهام عدالت در برخی استانها حدود 50 درصد کاهش یافته است، گفت: «یکی از دلایل عمده این کاهش این است که با وجود اینکه طبق مصوبه سازمان بورس 2 هزار میلیارد تومان از منابع شرکتهای سرمایهگذاری مربوط به سهام عدالت برداشته شده و در صندوق توسعه و تثبیت بازار واریز شد اما متأسفانه بازارگردانی سهام عدالت انجام نشده و یکی از دلایل ریزش سهام عدالت استانی همین عدم بازاریابی این سهام توسط صندوق توسعه بازار است که باعث زیان سهامداران عدالت شده است.»
بیشتر بخوانید: «ریپل چیست و چرا با بقیه ارزهای دیجیتال متفاوت است؟»


