کاهش دوباره شهرهای قرمز کرونایی در کشور

کاهش دوباره شهرهای قرمز کرونایی در کشور

رسانه مدیاتی – گزارش‌هایی که به تازگی منتشر شده است نشان می‌دهد مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کاهش شهرهای قرمز کرونایی در کشور خبر داد.

کاهش دوباره شهرهای قرمز کرونایی در کشور

بر اساس جدیدترین به روز رسانی ها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۳۳۷ به ۱۸۴ شهر کاهش یافت. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی و زرد در حال افزایش است. همچنان توصیه مهم وزارت بهداشت به مردم، تکمیل واکسیناسیون علیه کرونا و تشدید رعایت شبوه نامه های بهداشتی است.

در حال حاضر ۱۸۴ شهر در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهر وضعیت زرد و یک شهر در وضعیت آبی به سر می برد.ویروس کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در کشور شیوع یافت و اکنون در خیز ششم کرونا قرار داریم. تا کنون ۱۳۶ هزار و ۱۶۶ نفر بر اثر کرونا در کشور جان باخته اند.

واکسیناسیون سراسری از ۲۲ فروردین سال گذشته در کشور آغاز شد و تاکنون ۶۲ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۹۱۳ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۲۱۶ نفر دُز دوم و ۲۲ میلیون و ۸۳۸ هزار و ۳۳۴ نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۰ میلیون و ۸۳۷ هزار و ۴۶۳ دُز رسیده است.

سویه امیکرون به دست کم ۳۸ کشور جهان رسیده و در آمریکا نیز ۱۰ مورد از آن دست کم در شش ایالت پدیدار شده است.

متخصصان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند تمامی ویروس‌ها از جمله کووید ۱۹ به مرور زمان تکامل یافته و جهش می‌کنند. همزمان با آنکه ویروس اقدام به تکثیر می‌کند، به طور طبیعی تغییراتی در آن ایجاد می‌شود که ما در اصطلاح به آن جهش می‌گوییم.

برخی موضوعات بر جهش ویروس تاثیر می‌گذارد. برای مثال، میزان شدت انتشار ویروس در میان مردم بر این امر دخیل است به طوری که هر چه قدر ویروس در جامعه بیشتر انتقال یابد، خطر بروز جهش در آن افزایش می‌یابد.

برخی از این جهش‌ها تاثیر اندکی بر شدت مسری بودن و میزان مرگ و میر ناشی از ویروس دارد. با این حال، برخی جهش‌ها می‌تواند شدت مرگبار بودن ویروس را افزایش دهد. به طور معمول سازمان جهانی بهداشت تحت شرایط خاص یک سویه جهش یافته را مایه نگرانی خوانده و نسبت به آن هشدار می‌دهد. این امر به موارد ذیل بستگی دارد:

۱- جهش باعث مسری شدن ویروس شود.

۲- جهش باعث افزایش شدت مرگبار شدن ویروس شود.

۳- جهش باعث مقاومت سویه جدید در برابر واکسن‌های موجود شود.

گرچه هنوز اطلاعات تکمیلی درباره سویه امیکرون ارائه نشده، اما سازمان جهانی بهداشت این سویه را در رده بسیار مسری طبقه بندی کرده است. متخصصان می‌گویند این سویه توانایی انتقال به اندازه سویه دلتا را داراست. همچنین جهش‌های رخ داده در بخش شاخک پروتئینی ویروس که ۳۲ جهش است، می‌تواند خطر مقاومت این سویه را در برابر واکسن به همراه داشته باشد.

مقامات بهداشت جهانی تاکید دارند کشور‌ها باید نسبت به این سویه هوشیاری لازم را داشته باشند. انتظار می‌رود اطلاعات تکمیلی درباره امیکرون و میزان تاثیرگذاری واکسن‌های موجود بر روی آن تا دو هفته دیگر منتشر شود.

بیشتر بخوانید: «ریپل چیست و چرا با بقیه ارزهای دیجیتال متفاوت است؟»

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید