علائم اختلال شخصیت اجتنابی AVPD
به گزارش رسانه مدیاتی، اختلال شخصیت اجتنابی (AVPD) باعث اضطراب اجتماعی شدید و ترس از قضاوت میشود. این امر باعث میشود که فرد خود را از دیگران جدا کند و از موقعیتهای اجتماعی دوری کند.
افراد مبتلا به AVPD اغلب احساس خجالت شدید، حساسیت نسبت به انتقاد و احساس بیکفایتی از خود نشان میدهند. آنها معمولاً تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند، مگر اینکه مطمئن باشند که شخص آنها را دوست خواهد داشت.
این یک بیماری غیر معمول است که حدود 1.5 تا 2.5٪ از جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد. این مقاله به بررسی AVPD، علائم، علل و نحوه درمان آن توسط پزشکان میپردازد.
اختلال AVPD چیست؟
اختلال AVPD یک وضعیت سلامت روان است که باعث بازداری شدید اجتماعی و حساسیت به قضاوت دیگران میشود. این امر به نوبه خود منجر به رفتار اجتنابی میشود و بر توانایی فرد برای مشارکت در رویدادهای اجتماعی و ایجاد روابط تأثیر میگذارد.
این بیماری معمولاً در اوایل بزرگسالی آغاز میشود و به گروهی از شرایط به نام اختلالات شخصیت تعلق دارد. اینها شرایطی هستند که تأثیرات قابل توجه و فراگیری بر افکار، احساسات و رفتارهای افراد در تمام یا بیشتر زمینههای زندگی او دارند.
افراد مبتلا به AVPD معمولا خجالتی و ساکت هستند و اعتماد به نفس پایینی دارند. آنها ممکن است با خویشتنداری رفتار کنند، خیلی کم در مورد خودشان صحبت کنند و از ترس اینکه مردم رازهای آنها را افشا کنند یا مسخره کنند، احساسات خود را بیان نکنند.
آنها ممکن است از ریسک کردن یا شرکت در فعالیتهای جدید برای جلوگیری از شرمندگی در مقابل دیگران اجتناب کنند.
در نتیجه AVPD میتواند تأثیر قابل توجهی بر شادی افراد داشته باشد. ممکن است فرد فرصتهای شغلی خود یا انجام کارهایی را که از آنها لذت میبرد به خاطر آن رد کند.
علائم AVPD
بر اساس کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، افراد مبتلا به AVPD چهار یا بیشتر از چهار تا از علائم زیر را دارند:
- اجتناب از فعالیتهای مرتبط با کار با دیگران به دلیل ترس از عدم تایید، انتقاد و طرد
- عدم تمایل به تعامل با افراد به دلیل ترس از شرمساری یا تمسخر مردم، مگر اینکه مطمئن باشند که آنها نیز به برقراری ارتباط مشتاق هستند
- گوشه گیر
- احساس ناکافی بودن در محیطهای اجتماعی جدید
- از نظر اجتماعی ناتوان و پستتر از دیگران
- بیمیلی به ریسکهای شخصی یا شرکت در فعالیتهای ناآشنا در صورت خجالت
- هدایت احساسات به سمت درون و سرزنش کردن خود به این دلیل
عوارض AVPD
شرایط همزیستی در میان مبتلایان به AVPD به دلیل تأثیری که بر عزت نفس و توانایی فرد برای داشتن زندگیای که میخواهد داشته باشد، رایج است.
در نتیجه، افراد مبتلا به AVPD میتوانند به موارد زیر مبتلا شوند:
- اختلالات سوءاستفاده از مواد افسردگی
- افکار یا رفتار خودکشی
- کمالگرایی ناسالم
- افزایش افسردگی پس از زایمان
علل AVPD
محققان به طور کامل علل AVPD را درک نمیکنند. ترکیبی از ژنتیک، تأثیرات اولیه محیطی، و خلق و خوی دوران کودکی ممکن است در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد.
برای مثال، دلبستگی یک فرد به والدین ممکن است بر احتمال ابتلای او به اضطراب اجتماعی یا AVPD در آینده تأثیر بگذارد.
درمان AVPD
تحقیقات کمی در مورد درمان AVPD به طور خاص وجود دارد، اما گفتگودرمانیها مانند رفتار درمانی شناختی (CBT) به کاهش علائم AVPD با منبع مطمئن کمک میکنند.
روش CBT با کمک به افراد در درک اینکه چگونه باورهایشان بر تفکر آنها تأثیر میگذارد، عمل میکند که به نوبه خود بر احساسات و رفتار آنها تأثیر میگذارد. با پرداختن به این باورهای ریشهدار و تغییر تدریجی آن، افراد میتوانند کمتر از دیگران احساس ترس کنند.
سازمان غذا و دارو (FDA) هیچ دارویی را برای AVPD تایید نکرده است، اما برخی شواهد نشان میدهد که داروهای SAD ممکن است علائم مرتبط با AVPD را نیز بهبود بخشند.