اوج‌‌گیری کرونا بعد از شب یلدا

رسانه مدیاتی – به گفته دکتر محبوبه حاج عبدالباقی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی به احتمال زیادی تعداد زیادی از مردم در شب یلدا امسال رعایت نمی‌کنند و آمار کرونا دوباره اوج خواهد گرفت.

اوج‌‌گیری کرونا بعد از شب یلدا

دکتر محبوبه حاج عبدالباقی فوق تخصص بیماری‌های عفونی در این راستا اعلام کرد: «در هفته‌های اخیر با کاهش نسبی موارد ابتلا و بستری کرونا روبه‌رو شدیم. دلیل آن نیز اعمال محدودیت‌های دو هفته‌ای بوده است. اما کاهش ساعت فعالیت اصناف و مشاغل به همراه محدودیت‌های تردد نیز تاثیرگذار بوده است. اگر این محدودیت‌ها به صورت جدی ادامه داشته باشد می‌تواند نقش زیادی در کنترل بیماری ایفا کند. اما اگر موقتی باشد و مانند قبل پس از مدتی که آمار کاهش پیدا کرد، فعالیت‌ها و ترددها به حالت قبل بازگردد، دوباره با اوج‌گیری آمار کرونا و افرایش موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا روبه‌رو خواهیم بود.»

دکتر محبوبه حاج عبدالباقی افزود: «در حال حاضر نگرانی‌های زیادی دراره ادامه پیدا کردن پاندمی کرونا وجود دارد و اکنون به صورت قطعی نمی‌توان گفت افرادی که یک بار بهبود پیدا کردند، ایمنی پیدا کردند و دوباره مبتلا نمی‌شوند. حتی اطلاعات قطعی درباره واکسن کرونا که هنوز در دسترس ایران نیست نیز به صورت قطعی مشخص نشده است که چقدر ایمنی خواهد داشت و مدت ایمنی آن ۶ ماه، یک سال یا بیشتر خواهد بود.»

حاج عبدالباقی در ادامه گفت: «با توجه به شروع فصل زمستان و سرد شدن هوا با توجه به اینکه تجمعات و حضور مردم در فضاهای بسته بیشتر می‌شود، احتمالا پنجره‌ها نیز باز نخواهد بود و تهویه به خوبی انجام نمی‌شود. به همین منظور نیز با پیک و اوج‌گیری دوباره کرونا در زمستان روبه‌رو خواهیم شد. موارد ابتلا و به دنبال آن آمار جان‌باختگان نیز بیشتر می‌شود. تعداد زیادی از مردم توصیه‌های یلداری مجازی را جدی نمی‌گیرند. دیدارها و مهمانی‌های حضوری نیز در میان تعدادی از مردم برگزار خواهد شد. به همین دلیل باید انتظار افزایش مبتلایان به ویروس کرونا را در دو الی سه هفته آینده داشته باشیم.»

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین گفت: «درباره درمان بیماری کرونا نیز در ایران و سایر کشورهای جهان دستاورد قابل اطمینانی وجود ندارد. تعداد زیادی از مبتلایان به نوع خفیف آن مبتلا می‌شوند و این خود نیز پس از مدتی استراحت بهبود پیدا می‌کند. اما برخی از بیمارانی که به نوع شدید ویروس کرونا مبتلا می‌شوند همچنان در معرض خطر قرار دارند و به جز کارهایی مانند استفاده از اکسیژن یا برخی درمان‌های علامتی، کار زیادی نمی‌توان برای آنها انجام داد.»

وی در پایان افزود: «چند مورد دارو نیز که تا حدودی برای بهبود علائم کمک‌کننده هستند فقط در شرایطی می‌توانند تاثیرگذار باشند که استفاده از آن‌ها به زودی شروع شود. اگر در مراحل شدید بیماری مورد استفاده قرار بگیرند کارایی زیادی نخواهند داشت.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید