رسانه مدیاتی – نعنا یک سبزی معطر و خوشطعم است که به منظور تسکین یا درمان تعداد زیادی از بیماریها استفاده میشود. استفاده از این گیاه در رژیمهای غذایی رایج است.
نقش نعنا در درمان برخی بیماریها
در هر حال نعنا علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد خواص بینظیری نیز برای بدن دارد. برخی از این خواص بهبود هضم غذا، کمک به کاهش وزن، تسکین حالت تهوع، افسردگی، خستگی و بی حالی، و سردرد است. علاوه بر این موارد از نعنا به عنوان یک داروی گیاهی به منظور درمان آسم، از دست دادن حافظه و برخی مشکلات پوستی استفاده میشود.
به گفته دانشمندان نعنا یک گیاه فوقالعاده است که از آن میتوان برای تمدد اعصاب و رفع گرفتگی بینی استفاده کرد. طبق تحقیقات اخیر مصرف این گیاه میتواند باعث تسکین علائم بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا فصلی شود. آلرژی فصلی و تب یونجه سالانه میلیونها نفر را درگیر میکند. عصاره گرفته شده از برگ این گیاه میتواند باعث کاهش ترشح برخی مواد شیمیایی خاص در بدن شود که همین موضوع از تشدید علائم تب یونجه و آلرژی جلوگیری میکند.
گیاه نعنا علاوه بر این موارد خواص اشتهاآور و تسهیلکننده روند گوارش را نیز دارد. این گیاه با عطری که داری به ترشح بیشتر بزاق دهان کمک میکند. بزاق خود به تنهایی شامل آنزیمهای هضمکننده غذا است. در نهایت مصرف نغنا به منظور بهبود کارکرد دستگاه گوارش نیز توصیه میشود. تحقیقات در سال ۲۰۱۳ نشان داد این گیاه میتواند علائم بیماری سندرم روده تحریکپذیر را نیز کاهش دهد. علاوه بر آن منتول موجود در نعنا باعث تسکین اسهال میشود.
مصرف روغن این گیاه به مادرانی که به نوزادان خود شیر میدهند نیز توصیه میشود؛ زیرا میتواند از خشکی و دردناک شدن نوک سینه جلوگیری کند. علاوه بر آن تحقیقات نشان داده است که عصاره این گیاه به منظور پاکسازی پوست و جلوگیری از خارش نیز بسیار مفید است. عصاره این گیاه میتواند علائم مربوط به آکنه پوست را برطرف کند.
طبق برخی دیگر از پژوهشها این گیاه جادویی میتواند به تلاش افراد به منظور کاهش وزن نیز کمک کند؛ زیرا مصرف آن باعث تحریک ترشح آنزیمهای گوارشی و جذب مناسب غذا میشود. همچنین این آنزیمها میتوانند مولکولهای چربی را شکسته و به انرژی تبدیل کنند. برخی افراد که قصد کاهش وزن دارند میتوانند از نوشیدنیهای حاوی نعنا بدون شکر استفاده کنند. یک لیوان دمنوش نعنا هیچ کالری ندارد، اما یک لیوان نوشابه ۱۵۰ کالری انرژی وارد بدن میکند.
در پایان درباره سایر خواص این گیاه میتوان به تقویت حافظه، سلامت دهان و دندان، تسکین حالت تهوع، سردرد و استرس اشاره کرد. این گیاه را میتوان به کمک روشهای متنوعی به رژیم غذایی استفاده کرد. این گیاه را میتوانید به صورت تازه و یا خشک شده مصرف شود.