پایان سال 1399 با تورم 36.4 درصدی

تورم

رسانه مدیاتی – سال ۱۳۹۹ در پایان نیز با افزایش تورم روبه‌رو بوده است و نرخ تورم سالانه آن نیز به ۳۶.۴ درصد رسیده است. تغییرات شاخص قیمت کالا و خدمات در اسفند ۱۳۹۹توسط مرکز آمار اعلام شده است.

پایان سال 1399 با تورم 36.4 درصدی

طبق گزارش‌هایی که مرکز آمار آن را منتشر کرده است نرخ تورم سالانه اسفندماه برای خانواده‌های کشور به ۳۶.۴ درصد رسیده است که در مقایسه با همین گزارش در ماه قبل افزایش ۲.۲ درصدی را نشان می‌دهد. هدف از نرخ تورم سالانه درصد درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.

این گزارش افزایش نرخ تورم نقطه‌ای خانوارها را نشان می‌دهد. طبق آن نرخ تورم نقطه‌ای در اسفند ماه ١٣٩٩ به ٤٨.٧ درصد رسیده است که نشان می‌دهد خانواده‌های کشور به صورت میانگین ٤٨.٧ درصد بیشتر از اسفند ١٣٩٨ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌­اند.

در این راستا نرخ تورم نقطه‌ای اسفند ماه ۹۹ نیز در مقایسه با ماه قبل آن افزایش ٠,٥ واحد درصد را نشان می‌دهد. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی ها و دخانیات با کاهش ٠.٢ واحد درصدی به ٦٦.٦ درصد و گروه کالاهای غیر خوراکی و خدمات با افزایش ٠.٨ واحد درصدی به ٤٠.٥ درصد رسیده است.

این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانواده‌های شهری ٤٧.٨ درصد است که در مقایسه با ماه قبل ۰.۶ واحد درصد افزایش داشته است. علاوه بر آن این نرخ برای خانواده‌های روستایی نیز ٥٣.٣ درصد اعلام شده است که در مقایسه با ماه قبل کاهش ۰.۳ واحد درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین نرخ تورم ماهانه اسفند ۱۳۹۹ نیز به ۱.۸ درصد رسیده است که در مقایسه با همین گزارش در ماه قبل کاهش ۰.۷ واحد درصدی را نشان می‌دهد. تورم ماهانه نیز برای گروه‌های عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات و کالاهای غیر خوراکی و خدمات به ترتیب ١.٧ درصد و ١.٨ درصد بوده است.

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید