پنل انتقال تجربه بزرگان نرم افزار /گوگل -دیوار- دیجیکالا- یکتانت -اسپاتیفای- اسنپ

پنل انتقال تجربه بزرگان نرم افزار /گوگل -دیوار- دیجیکالا- یکتانت -اسپاتیفای- اسنپ

تجربیات مهندسان نرم‌افزار سابق گوگل و اسپاتیفای، پنل انتقال تجربه بزرگان نرم افزار

در روز پنجشنبه، مورخ 2 آذر پنل گفت‌وگویی در رابطه با رهبری در مهندسی نرم‌افزار در سالن دکتر ربیعی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. از این نشست چندین شرکت و مجموعه حمایت کردند که شامل شرکت فناوری سیمرغ، مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف، یکتانت، اسنپ گراسری، دیوار و دیجی‌کالا و … بود. در ادامه چند از سخنان حاضرین در این نشست را می‌خوانید.

تجربیات مهندسان نرم‌افزار سابق گوگل و اسپاتیفای

کیانوش مختاریان که گرداننده پنل و راهبر ارشد فنی یکتانت نیز هست و سابقه فعالیت در گوگل را داشته، به سخنرانی پرداخت. وی عنوان کرد: “همکاری‌ میان تیم‌ها در گوگل یک ارزش به حساب می‌آمد. ساختار در آنجا به شکل عمودی طراحی نشده است و تیم‌های مختلف در تعاملی دائمی با هم هستند اما در شرکت‌های ایرانی این مسأله دیده نمی‌شود.”

رهبر ارشد فنی و محصول اسنپ گراسری، احسان آراسته نیز در رابطه با صحبت‌های کیانوش مختاری افزود: “تجربه کیانوش در گوگل این است اما باید ببینیم همین گوگل در سال‌های اول، دوم و سوم فعالیت خود چطور کار می‌کرد. اگر برگردیم به زمانی که آن سازمان هم‌سن سازمان‌های ما بود شاید اینطور کار نمی‌کرد. دوم اینکه ماهیت دسترسی به منابع در آن سازمان نسبت به ما متفاوت است. در ایران صرف نظر از اینکه عمر شرکت‌های ما با آنها متفاوت است با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، وقتی می‌بینیم از چیزی فقط می‌خواهیم یک سال استفاده کنیم شیوه مصرف‌مان نیز متفاوت است. این در مورد نیروی کارمان نیز صادق است.”

در ادامه این نشست نیز حمیدرضا سلیمانی، قائم مقام مهندسی دیجی‌کالا با سابقه کار در اسپاتیفای، در رابطه با تفاوت‌های بازار ایران و خارج بیان کرد: “وقتی از بازار ایران و خارج صحبت می‌کنیم دقیقا منظورمان چیست؟ در ایران شرکت‌هایی با یک دفتر ۵۰۰ متری و ۵۰ نفر پرسنل از خیلی شرکت‌های تکنولوژی اروپا و آمریکای شمالی بهتر کار می‌کنند و حقوق‌هایی می‌دهند که شاید در اروپا هم ندهند. البته بر عکس آن نیز وجود دارد. در شرکت‌های بزرگ خارج از ایران مثل گوگل پروژه‌های زیادی شکست خورده‌اند، در ایران آنقدر پول نداریم که این همه تجربه کنیم. این یکی از دلایلی است که شیوه کار در شرکت‌هایمان متفاوت است.”

تجربیات مهندسان نرم‌افزار سابق گوگل و اسپاتیفای

آرزو کشاورز، با سابقه کار در گوگل و دانشمند ارشد فعلی داده در شرکت کروز گفت: “در شرکت‌های تکنولوژی خیلی روی فعالیت بلند مدت با نیرو حساب نمی‌کنند و این ساختار سازمانی است که روحیه تعامل را تقویت می‌کند. از لحاظ فرهنگی این در کشور ما وجود ندارد. مهم این است مکانیزم‌هایی را طراحی کنیم که رفتار پرو اکتیو را تشویق کنیم.”

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید