رسانه مدیاتی – تغذیه افراد در ایام کرونا و همچنین افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند اهمیت زیادی دارد تا روند بهبودی آنها با سرعت بیشتری انجام شود.
تغذیه افراد در ایام کرونا نقش زیادی در بهبود یا تشدید بیماری دارد. افراد اگر تغذیه مناسبی داشته باشند میتوانند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند تا به این ویروس مبتلا نشوند. عکس این مسئله نیز صادق است. تغذیه نامناسب باعث ضعف سیستم ایمنی و آسیبپذیری مقابل کرونا میشود و با شدت بیشتری بدن فرد را درگیر میکند. در ادامه نکات تغذیه مناسب در ایام کرونا را ارائه میکنیم.
۱- تقویت سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بدن در ایام کرونا باید به درستی عمل کند. با تغذیه مناسب میتوان به بدن کمک کرد تا از این دوران به خوبی عبور کند. در این دوران همه افراد سالم و افرادی که به کرونا مبتلا شدند به هیچ عنوان نباید سیگار و قلیان مصرف کنند؛ زیرا باعث میشود دستگاه تنفس تحریک شود و مقاومت کمتری در برابر کرونا داشته باشد.
زمستان نیز در راه است؛ برای مقابله با کرونا نباید در روزهای سرد با آلودگی هوا روبهرو شوید. همچنین از گرفتن رژیمهای لاغری سخت نیز جلوگیری کنید تا بدن در مقابل کرونا آسیبپذیر نشود. در این دوران علاوه بر تغذیه مناسب، رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا نیز اهمیت دارد و باید رعایت شود.
۲- پرهیز از خوردن برخی موادغذایی در ایام کرونا
در دوران کرونا بهتر است غذاهای سنگین مانند سوسیس، کالباس و آشهای سنگین که به سختی هضم میشود پرهیز کنید. علاوه بر این موارد توصیه میشود از خوردن غذاهای سرخشده و پرچرب مانند سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا و انواع کوکو، انواع فستفودها و غذاهای آماده فرآوری شده، مصرف نمک و شوریها و غذای کنسروی شور، فلفل، انواع سسهای تند، مواد غذایی شیرین، آبمیوههای صنعتی، نوشابههای گازدار، شکر، مربا و قند پرهیز شود.
۳- مصرف موادغذایی که در ایام کرونا توصیه میشود
افراد برای پیشگیری در ابتدا باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. افرادی که به این بیماری مبتلا میشود به شدت اشتهای خود را از دست میدهند. بیماران برای تسریع در روند بهبودی باید از غذاهای خانگی سالم استفاده کنند. رعایت برخی نکات تغذیهای ساده میتواند احتمال ابتلا به این ویروس را کاهش دهد.
طبق تحقیقات بیشتر بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند دچار کمبود موادغذایی مهم مانند ویتامینها، پروتئینها و انرژی بودند. به این افراد توصیه میشود در زمان بیماری از میوه و سبزیجات به اندازه حداقل دو واحد در طول روز استفاده کنند.
۴- ویتامینها و پروتئینهای ضروری در ایام کرونا
افرادی که در رژیم غذایی خود از مواد دارای ارزش غذایی استفاده میکنند بهتر میتوانند با کووید 19 مقابله کنند. مواد غذایی حاوی پروتئین برای سیستم دفاعی بدن لازم است. به همین منظور خوردن مواد غذایی مانند تخم مرغ، لبنیات مانند ماست، شیر، دوغ و پنیر توصیه میشود.
به بیمارانی که به کووید 19 مبتلا میشوند توصیه میشود از موادغذایی که ویتامین A دارند مانند هویج، کدو حلوایی و سبزیهای دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و آب فراوان استفاده کنند. علاوه بر آن استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند گوجهفرنگی و مرکبات، مکملهای ویتامین D، منابع پروتئین از جمله گوشت قرمز، تخممرغ، ماهی و حبوبات نیز تاکید شده است.
پزشکان توصیه میکنند افراد در ایام کرونا بیشتر از ویتامین D استفاده کنند. اما در مصرف آن نباید زیادهروی شود. کمبود این ویتامین در بدن افراد خطر ابتلا به بیماری را بیشتر میکند. میوهها و سبزیجات نیز سرشار از ویتامین C هستند به همین منظور باید به اندازه مصرف شوند تا میزان ویتامینها در بدن انسان به حد نرمال برسد. بیماران مبتلا به کرونا برای استفاده ویتامینهای ضروری باید با پزشک مشورت کنند.
۵- نقش خوردن مایعات در تسریع بهبود بیماران مبتلا به کرونا
پزشکان خوردن مایعات زیاد را به بیماران مبتلا به کووید 19 توصیه میکنند. زیرا مایعات به بهترین حالت میتوانند سموم بدن را دفع کنند. علاوه بر آن مایعات باعث دفع باکتریها و ویروسها میشوند.ک البته شایان ذکر است که آنتی بادی یا گلبولهای سفید بدن انسان نیز زمانی که حجم مایعات بدن کافی باشد میتواند در مقابل ویروسها دفاع کند. اگر بدن انسان با کمآبی روبهرو شود آنتی بادیها نمیتوانند رشد کنند و سیستم دفاعی بدن ضعیف میشود. بنابراین استفاده زیاد از مایعات به صورت روزانه باعث میشود که یک تا سه لیتر حجم ادرار از بدن دفع شود.
برای استفاده از مایعات نیازی نیست که حتما آب بنوشید میتوانید از غذاهای آبدار، میوههای آبدار و سبزیجات آبدار نیز در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
۶- مصرف آجیل برای بیماران مبتلا
گفته میشود استفاده از آجیلهای خام و مغزها مانند بادام، گردو و پسته و خشکبار میتواند برای بیماران کرونایی مفید باشد. میتوان به غذاهای بیماران مقداری گردوی پودرشده که کالری، پروتئین و چربی دارد اضافه کنید تا بدن آنها قوی شود و بتواند کالریهای از دست رفته را جبران کند. در این میان مصرف مقدار کمی زنجبیل، آویشن برای کنترل سرفه و خلط و زردچوبه برای کم کردن التهاب در بیماران کرونایی میتواند مفید باشد.