رسانه مدیاتی – وزارت بهداشت با کمک وزارت ارتباطات با هدف جلوگیری از ورود مسافران مبتلا به کرونا در ناوگان هوایی، زمینی، ریلی و دریایی و همچنین تاکسی های اینترنتی اطلاعات مسافران را در بستر دولت الکترونیکی ثبت کردند. در طرح استعلام اطلاعات بیماران کرونایی اجازه سفر به بیماران مبتلا به کرونا داده نمیشود.
استعلام اطلاعات بیماران کرونایی از طریق کد ملی
در این طرح اطلاعات بیماران کرونایی که نتیجه تست آنها مثبت است به کمک گذرگاه وزارت ارتباطات از وزارت بهداشت به شرکتها میرسند و آنها میتوانند اجازه سفر را برای مسافران صادر کنند.
بهنام ولی زاده، سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره استعلام تست کرونای مسافران و رانندگان در بستر خدمات الکترونیک اعلام کرد: «درگاه خدمات سروا بستری است که بین دستگاههای دولتی و کسبوکارها ارتباط برقرار میکند. به این منظور در سال ۹۵ نیز بستری برای ارتباط بین دستگاههای دولتی با یکدیگر انجام شده بود. که با توجه به ارتباط کسبوکارها و دستگاههای دولتی در سال ۹۸ بستری به نام سروا شکل گرفت.»
ولیزاده درباره شناسایی بیماران کرونایی و روش اطلاعات شرکتها از شرایط سلامت مسافران و رانندگان اعلام کرد: «شرکتهای تاکسی اینترنتی و ناوگانهای مسافربری از بستری فناوری اطلاعات درباره شرایط مسافر یا راننده استعلام میکنند. به همین منظور ما نیز وظیفه داریم این درخواست را به سامانه وزارت بهداشت ارسال کنیم و نتیجه را به شرکت برگردانیم. اگر فردی تست داده باشد و جواب آن مثبت باشد تا زمانی که از نظر وزارت بهداشت تست شخص منفی نشده باشد نمیتواند از ناوگان حمل و نقل یا تاکسی اینترنتی استفاده کند.»
سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات درباره نحوه جلوگیری از ورود افراد گفت: «زمانی که فرد برای خرید بلیط به هرکدام از ناوگانها مراجعه میکند طبق کد ملی که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شد اگر نتیجه تست مثبت باشد نمیتواند بلیط بخرد و اگر منفی باشد میتواند بلیط خود را تهیه کند. اگر فردی بلیط خریده باشد و بعدا متوجه شود که تست کرونای او مثبت است زمان صدور کارت پرواز و چک کردن بلیط قبل از ورود به هواپیما یا اتوبوس از ورود او جلوگیری میشود.»
او درباره تاکسیهای اینترنتی نیز توضیح داد: «این طرح که در ناوگانها اجرا میشود در تاکسیها نیز اجرایی خواهد شد. این طرح در شهرستانها نیز اجرایی میشود و شرکتها به صورت روزانه از رانندگان تست میگیرند. اگر مورد مشکوکی مشاهده شود حساب وی مسدود و برنامه غیرفعال خواهد شد. در این راستا روزهای اول اجرا طرح حدود ۴۰۰ راننده مسدود شدند.»