بازار مسکن در مسیر ثبات قیمت قرار می‌گیرد

رسانه مدیاتی – تورم ماهانه در بازار مسکن هم‌زمان با افت معاملات، کاهش نرخ‌های پیشنهادی و محو قیمت‌های کاذب تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است. به گفته یکی از کارشناسان اگر وضعیت به همین صورت ادامه پیدا کند بازار مسکن برای چهار الی پنج ماه وارد رکود معاملاتی و پس از چهار سال وارد دوره ثبات قیمت می‌شود.

ثبات قیمت در بازار مسکن

طبق گزارش‌ها با وجود اینکه هنوز گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران منتشر نشده است نتایج خام معاملات ملک نشان‌دهنده افت ۴۸ درصدی خرید و فروش و کاهش محسوس تورم ماهیانه است. طبق آمارهای به دست آمده رشد قیمت مسکن در شهر تهران از ۱۰ درصد به ۳ درصد کاهش پیدا کرده است. در حقیقت بازار مسکن نیز به وضعیت بازارهای مجازی واکنش نشان داده است.

پس از شروع روند کاهشی در بازار بورس از ماه‌ها قبل، بازار طلا و ارز نیز در آبان با افت شدید روبه‌رو شدند. این به صورتی است که دلار در ماه گذشته با کاهش ۹ درصدی و سکه با کاهش ۱۷ درصدی روبه‌رو شده است. پس از آن بازار بورس نیز با پنج درصد افت روبه‌رو شد. این شرایط باعث کاهش انتظارات تورمی، افزایش عرضه و کاهش تقاضا در بازار مسکن شد. در نهایت بین روزهای ۱۴ تا ۲۱ آبان ماه تمایل به فروش فروش مسکن در شهر تهران به دلیل تاثیر تحولات سیاسی با افزایش ۲۴ درصدی روبه‌رو شد و تقاضای خرید نیز کاهش ۴۴ درصدی داشت.

اتحادیه مشاوران املاک روز گذشته آمار خرید و فروش ملک در ماه آبان را منتشر کردو اعلام کرد که معاملات در کل شهر تهران و کل کشور با افت ۴۸ و ۳۱ درصدی روبه‌رو شده است. این آمار بیشترین کاهش ماهانه را در سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد. علاوه بر آن رییس اتحادیه مشاوران املاک از کاهش ۱۰ درصدی قیمت‌های پیشنهادشده خبر داده است. مصطفی قلی خسروی گفت که از این پس نرخ‌های کاذب وجود ندارد و بازار مسکن به سمت ثبات قیمت تمایل پیدا کرده است.

از طرف دیگر بررسی اطلاعات خالص سامانه املاک و مستغلات نشان می‌دهد که تورم ماهانه مسکن در شهر تهران به ۳ درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ رشد ماهیانه قیمت مسکن از ابتدای سال جاری بین ۸ تا ۱۰ درصد بوده است. در آبان ماه سال جاری ۵۰۷۲ فقره قرارداد خرید و فروش ملک در شهر تهران منعقد شده است که کاهش ۴۸ درصد نسبت به ماه قبل و افزاسش ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

علاوه بر آن حدود ۴۴ هزار و ۳۳۹ مبایعه نامه (قرارداد خرید و فروش) سراسر کشور منعقد شده است که کاهش ۳۱ درصدی نسبت به مهرماه و رشد ۶۷ درصدی نسبت به آبان سال گذشته را نشان می‌دهد. گفته می‌شود که کاهش معاملات به دلیل انتظار خریداران برای افت قیمت‌ها و مقاومت فروشندگان برای کاهش قیمت است.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید