رسانه مدیاتی – به گفته محققان دانشگاه منچستر انگلیس بیماری کرونا در برخی موارد نادر میتواند باعث فلج کامل کودکان شود؛ زیرا ویروس کرونا میتواند طناب نخاعی را آلوده کند.
فلج کامل برخی کودکان در اثر ابتلا به کرونا
طبق نتایج به دست آمده از مطالعات محققان انگلیسی نشان داده که ویروس کرونا در برخی موارد نادر میتواند باعث فلج کامل کودکان شود. در این پژوهش محققان دانشگاه منچستر علائم عصبی و برخی علائم غیرمعمولی را در ۳۸ بیمار زیر ۱۸ سال مبتلا به ویروس کرونا بررسی کردند.
در گذشته مشخص شده بود که ویروس کرونا میتواند باعث سندرم حاد تنفسی ۲ در بیماران بالغ باعث بروز مشکلات عصبی مانند هذیان و سکته مغزی شود. اما تحقیقات علمی بسیار کمی درباره پیامدهای عصبی ویروس کرونا در کودکان انجام شده است. در این مطالعه محققان در مجموع ۳۸ کودک مبتلا به ویروس کرونا که در ۸ کشور مختلف در بیمارستان بسترس شده بودند را ارزیابی کردند.
این گروه از بیماران پس از فراخوان جهانی انجمن پرتوشناسی اعصاب اطفال آمریکا (American Society of Pediatric Neuroradiology) درباره شناسایی موارد غیرمعمول ویروس کرونا در کودکان شناسایی شدند. از ۳۸ کودکی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند سیزده نفر از فرانسه، هشت نفر از انگلیس، پنج نفر از ایالات متحده ، چهار نفر از برزیل، چهار نفر از آرژانتین، دو نفر از هند، یک نفر از پرو و یک نفر از عربستان سعودی بودند.
همه این بیماران پس از مشاهده نشانههایی مانند تب و مشکلاتی در حرکت اندام و اختلال در عملکرد شناختی تحت اکسن ام.آر.آی قرار گرفتند. در این میان هشت کودک هیچ نشانه تنفسی مانند تنگی نفس یا سرفه که به ویروس کرونا مربوط میشوند نداشتند. چهار کودکی که در این مطالعه بررسی شدند پس از ابتلا به ویروس کرونا به دلیل حساسیت و ضعیف شدن بدن و قرار گرفتن در برابر عفونتهایی مانند سل و استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین در گذشتند و دو کودک دیگر نیز پس از آن که ویروس به طناب نخاعی آنها رسید و سبب ایجاد التهاب در بدنشان شد، فلج شدند.
یکی از این کودکان نیز دچار فلج چهار اندام شد که در تنفس نیز مشکل داشته است. به همین منظور تنفس آن از راه تراکستومی که به دستگاه ونتیلاتور متصل بود، انجام میشود. نایبری (Tracheostomy) که نایشکافی (tracheostomy) نیز نامیده میشود. در پزشکی به یک عمل جراحی گفته میشود که به دلیل آن نای در قسمت زیر گلو٬ برش داده میشود. تراکستومی بهطور عمده برای ایجاد راه تنفسی بغیر از مجرای عادی آن(بینی و دهان) ایجاد میشود. تغذیه این کودک نیز توسط لوله گاستروستومی انجام میشد.
کودک دوم نیز مشکلاتی را در تنفس داشته است و به همین منظور از راه تراکسومی که به دستگاه ونتیلاتور متصل بود. نفس میکشید و برای تغذیه نیز پزشکان لولهای در معده او گذاشته بودند. کودک دوم نیز مشکلاتی در تنفس داشت به همین منظور از راه تراکستومی که به دستگاه ونتیلاتور متصل بود، نفس میکشید و برای تغذیه نیز پزشکان لولهای در معده او گذاشته بودند.