رسانه مدیاتی – پس از رسانهای شدن عدم حفظ حریم خصوصی کاربران توسط پیامرسان واتساپ، بسیاری از مردم به استفاده از پیام رسان سیگنال تمایل پیدا کردند. اما این پیام رسان چه ویژگیهایی دارد؟
پیام رسان سیگنال در حال جایگزینی واتساپ
واتساپ یکی از محبوبترین اپلیکیشن پیام رسان در جهان است که در حال حاضر بیش از دو میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد. واتساپ از سال ۲۰۱۶ سیاست حریم خصوصی جدیدی را اتخاذ کرده است که باعث میشود دادههای خصوصی کاربران در دسترس فیسبوک قرار بگیرد. این سیاستها از هفته گذشته به صورت شفافتری به کاربران توضیح داده شده است که این موضوع نیز نگرانیها را در پی داشته است. در حقیقت واتساپ احتمالا از سال ۲۰۱۶ در حال ارائه دادههای شخصی آنها به فیسبوک است.
به دنبال انتشار بیانیهای از واتساپ، استقبال مردم از پیامرسانهای جایگزین مانند سیگنال و تلگرام بیشتر شده است. طبق اعلام رسمی همه کاربران از تاریخ ۸ فوریه 2021 یعنی ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ باید موافقت خود را با این سیاستهای جدید اعلام کنند. در غیر این صورت نمیتوانند با واتساپ کار کنند. در حال حاضر پیامرسانهای دیگری به جز واتساپ وجود دارند که امنیت بیشتری دارند و گفته میشود که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، نیز موافقت خود را با جایگزین کردن سیگنال به جای واتساپ اعلام کرده است.
پیام رسان سیگنال نیز یکی از اپلیکیشنهای خوب به شمار میرود و از همان سیستم رمزنگاری سرتاسری (End-to-End Encryption) واتساپ استفاده میکند تا برای چتهای کاربران امنیت بیشتری را ارائه کند.
برخی دیگر از تحلیلگران اعلام کردند که به جز قابلیتهای امنیتی جالب سیگنال مهمترین نکته درباره این اپلیکیشن عدم وابستگی آن به فیسبوک است. سیگنال به هیچ عنوان دادههای مخاطبان خود را به هیچ شرکت تبلیغاتی نمیفروشد. جک دورسی مدیرعامل توییتر نیز از این پیام رسان استقبال کرده است.
پیامرسان سیگنال علاوه بر چتهای دونفره و گروهی برخی ویژگیهای دیگر مانند برقرار تماسهای صوتی و ویدیویی نیز به کاربران ارائه میکند. افراد از این برنامه میتوانند به عنوان یک اپلیکیشن پیشفرض برای ارسال SMS در گوشی استفاده کنند. استفاده از آن نیز برای کاربران هیچ هزینهای ندارد. سیگنال یک کمپانی غیرانتفاعی است و برای تداوم توسعه اپلیکیشن و همچنین تهیه سرور و پرداخت هزینههای پهنای باند به کمکهای مالی تکیه دارد.