رسانه مدیاتی – نتایج پژوهشهایی که به وسیله کالبدشکافی ۴۳ فوتی کرونایی انجام شده است نشان میدهد بیشتر از ۶۰ درصد این فوتیها دارای نشانههایی از التهاب بافت عضله – اسکلتی بودند.
التهاب عضلانی عامل فوت 60 درصد بیماران کرونایی
به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه برلین آلمان دریافتند که در بین این تعداد از افراد، از هر ۱۰ نفر شش نفر دچار ضعف، تورم و قرمزی بافت عضلانی اسکلتی بودند و این در بیمارانی که بیماری آنها مزمن بود بسیار مشهودتر بود.
محققان همچنین اعلام کردند که این التهاب بسیار متفاوتتر از التهاب مشاهده شده در اعضایی مانند ریهها، قلب و کلیهها است و میتواند توضیح دهد که چرا بیماران کرونایی دچار آسیبهای عضلانی با احتمال بیشتر مرگ روبرو هستند و چرا بازماندگان، دارای ضعف طولانی مدت هستند.
در مقیاس صفر تا چهار، بیماران غیرویروسی نمره التهاب شان، به طور متوسط یک بود در حالی که در بیماران کرونایی میانگین این نمره ۳.۵ بود. در این مطالعه، ۴۳ فوتی کرونایی تحت کالبدشکافی قرار گرفتند و نمونه بافت عضله اسکلتی شان ارزیابی شد. نتایج نشان داد که ۶۰ درصد بیماران کرونایی به خاطر التهاب عضله فوت کرده بودند.
مشاهدات پژوهشی دیگر نشان میدهد که بیشترین درصد آسیب به اندامها، آسیب به ریه بوده است (حدود ۹۱ درصد). سپس آسیب به تعداد سلولهای خونی (نزدیک ۶۰ درصد)، کبد (حدود ۲۸ درصد)، قلب (۲۶.۵ درصد)، کلیه (حدود ۲۴ درصد)، گوارش (۲۲.۵ درصد)، سیستم انعقادی (نزدیک ۱۶ درصد) و سیستم بویایی و چشایی (حدود ۹ درصد) بیشترین آسیبهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا بودند.
همچنین ارزیابیها نشان داد که اکثر بیماران (حدود ۳۲ درصد) دچار آسیب به دو ارگان، ۲۹ درصد دچار آسیب به سه ارگان، ۱۵ درصد دچار آسیب به یک ارگان و حدود ۲۴ درصد دچار آسیب مولتی ارگان بودند.
در این پژوهش مشخص شد که بین جنسیت و آسیب مولتی ارگان ارتباط آماری وجود ندارد، در حالی که بین میانگین سن و آسیب مولتی ارگان ارتباط معنادار وجود داشت. به این معنی که افراد با سن بالاتر، بیشتر دچار آسیبهای مولتی ارگان بودند.
شایان ذکر است بیمارانی که اینتوبه (لولهگذاری در مجاری تنفسی) شده بودند، بیشتر دچار آسیبهای مولتی ارگان بودند. افرادی که سابقه بیماری داشتند نیز دچار آسیب به تعداد ارگانهای بیشتری بودند.
بیشتر بخوانید: «ضرورت استفاده دو ماسک روی هم | سرماخوردگی سبک را جدی بگیرید»