رسانه مدیاتی – گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است نشان میدهد قیمت خودرو به دلیل کاهش تیراژ تولید در مسیر افزایش قرار گرفته است.
خودرو گران شد
در این راستا قیمت خودرو در بازارهای جهانی به دلیل کاهش تیراژ تولید منبعث از کاهش تولید تراشه که عمدتا در آسیا تولید می شود در مسیر افزایش قرار گرفته است.
انجمن صنعت ACEA انتظار دارد کمبود تراشه جهانی تا سال ۲۰۲۲ ادامه یابد و احتمالا باعث شود پیشبینی اعضا برای حجم تولید، درست نباشد. این گروه در ضمیمه نامهای که به کمیسیون اروپا ارسال کرد، گفت: حجم تولید خودرو در اروپا احتمالا در سال جاری و سال آینده به میزان قابلتوجهی کمتر از انتظار خواهد بود.
کمبود تولید باعث شده است قیمت خودروهای نو و کارکرده، به دلیل کاهش موجودی افزایش یابد.
این در حالی است که به گفته فعالان صنعت خودروسازی در حال حاضر حدود 140 هزار دستگاه خودروی ناقص در پارکینگ شرکتهای ایران خودرو و سایپا دپو شده و همین موضوع باعث به تعویق افتادن تحویل خودرو به مشتریان شده است. در این مورد اخیراً رضا فاطمی امین، وزیر صنعت در جلسه با مجلسیها وعده تکمیل خودروهای ناقص و عرضه آنها به مشتریان را داده است.
بهزاد رحیمی، عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این مورد اظهار داشت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسات کمیسیون صنایع و معادن وعده داد که خودروهای ناقص کف پارکینگ خودروسازان را تکمیل کند که با تحقق این امر مهم و واردات خودرو، قیمت خودرو واقعی خواهد شد.
او افزود: «واردات محدود پیش بینی شده در طرح ساماندهی صنعت خودرو نه تنها برای تولید داخل تهدید نیست، بلکه انگیزه خودروسازان داخلی را برای ارتقاء کیفیت و افزایش تیراژ تولید بیشتر میکند.»
رحیمی افزود: «از آنجا که بر اساس این طرح صادرات خودرو به عنوان یکی از منابع برای تامین ارز مورد نیاز برای واردات خودرو در نظر گرفته شده، خودروسازان ناچارند که به سراغ افزایش کیفیت بروند.»
رحیمی اضافه کرد: «در حال حاضر که تعداد خودروهای ناقص در پارکینگ خودروسازیها به حدود 140 هزار دستگاه رسیده، میتوان از طریق واردات، خودروسازان را ناچار به تکمیل این خودروهای ناقص کرد تا با عرضه به بازار، تعادل عرضه و تقاضا برقرار شود.»
او با بیان اینکه با واردات خودرو، حباب قیمت چهارچرخها کاهش یافته و قیمتها متعادل میشود، ادامه داد: «در حال حاضر خودرو به کالایی سرمایهای تبدیل شده که با شکست انحصار از طریق واردات، این موضوع برطرف خواهد شد.»
بیشتر بخوانید: «آموزش تبدیل ویدیوهای یوتیوب به فایل MP3»