رسانه مدیاتی – گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است نشان میدهد مدیر ارشد پزشکی مدرنا هشدار داده است: اگر نوع «اومیکرون» و «دلتا» بهطور همزمان فردی را آلوده کنند، ابرسویه جدیدی بهنام «دلمیکرون» ایجاد خواهد شد.
هشدار درباره خطر ترکیب امیکرون و دلتا کرونا
مدیر ارشد پزشکی مدرنا هشدار داده است: اگر نوع «اومیکرون» و «دلتا» بهطور همزمان فردی را آلوده کنند، ابرسویه جدیدی بهنام «دلمیکرون» ایجاد خواهد شد.
در حالی که جهان تلاش میکند تا نوع امیکرون ویروس کرونا را درک کند و با آن کنار بیاید، به نظر میرسد سویه جدیدی در راه است که اگر شکل بگیرد، یک ابرسویه را پدید میآورد. گرچه کارشناسان برجسته بهداشت به مردم توصیه کردند که به شایعات توجه نکنند و منتظر نظریه آژانسهای بهداشت جهانی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO) یا مر کزکنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) برای تأیید یا رد وجود چنین نوع کووید باشند.
کارشناسان تاکید میکنند، در حال حاضر چنین نوع کوویدی «دلمیکرون» وجود ندارد و همچنین هیچ اطلاعاتی در مورد جهش دیگری از ویروس SARS-CoV-2 پس از وجود ندارد
در حال حاضر، مطالعات نشان دادهاند که نوع امیکرون در مقایسه با نوع دلتا که میتواند ۲-۲۸ روز باشد، دوره نهفتگی کوتاهتری دارد که فقط ۳ روز است.
دانشمندان میگویند که هنوز عدم قطعیت زیادی در مورد سرعت سرایت این سویه جدید وجود دارد، اما تعداد موارد ثبت شده در آفریقای جنوبی در هفته گذشته روند صعودی داشته است.
این در حالی است که روز پنحشنبه محققان گزارش دادند سویه جدید کرونا ممکن است تا حدودی ایمنی به دست آمده از ابتلای قبلی فرد را نیز دور بزند. هنوز مشخص نیست امیکرون ممکن است چه میزان از محافظتی که از سوی واکسنها به دست آمده را دور میزند.
سویه امیکرون به دست کم ۳۸ کشور جهان رسیده و در آمریکا نیز ۱۰ مورد از آن دست کم در شش ایالت پدیدار شده است.
متخصصان سازمان جهانی بهداشت میگویند تمامی ویروسها از جمله کووید ۱۹ به مرور زمان تکامل یافته و جهش میکنند. همزمان با آنکه ویروس اقدام به تکثیر میکند، به طور طبیعی تغییراتی در آن ایجاد میشود که ما در اصطلاح به آن جهش میگوییم.
برخی موضوعات بر جهش ویروس تاثیر میگذارد. برای مثال، میزان شدت انتشار ویروس در میان مردم بر این امر دخیل است به طوری که هر چه قدر ویروس در جامعه بیشتر انتقال یابد، خطر بروز جهش در آن افزایش مییابد.
برخی از این جهشها تاثیر اندکی بر شدت مسری بودن و میزان مرگ و میر ناشی از ویروس دارد. با این حال، برخی جهشها میتواند شدت مرگبار بودن ویروس را افزایش دهد. به طور معمول سازمان جهانی بهداشت تحت شرایط خاص یک سویه جهش یافته را مایه نگرانی خوانده و نسبت به آن هشدار میدهد. این امر به موارد ذیل بستگی دارد:
۱- جهش باعث مسری شدن ویروس شود.
۲- جهش باعث افزایش شدت مرگبار شدن ویروس شود.
۳- جهش باعث مقاومت سویه جدید در برابر واکسنهای موجود شود.
گرچه هنوز اطلاعات تکمیلی درباره سویه امیکرون ارائه نشده، اما سازمان جهانی بهداشت این سویه را در رده بسیار مسری طبقه بندی کرده است. متخصصان میگویند این سویه توانایی انتقال به اندازه سویه دلتا را داراست. همچنین جهشهای رخ داده در بخش شاخک پروتئینی ویروس که ۳۲ جهش است، میتواند خطر مقاومت این سویه را در برابر واکسن به همراه داشته باشد.
مقامات بهداشت جهانی تاکید دارند کشورها باید نسبت به این سویه هوشیاری لازم را داشته باشند. انتظار میرود اطلاعات تکمیلی درباره امیکرون و میزان تاثیرگذاری واکسنهای موجود بر روی آن تا دو هفته دیگر منتشر شود.
بیشتر بخوانید: «ریپل چیست و چرا با بقیه ارزهای دیجیتال متفاوت است؟»