رسانه مدیاتی – گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است نشان میدهد هند ۵۴ اپلیکیشن چینی را با اشاره به تهدید آنها برای امنیت ملی، ممنوع کرد.
انسداد 54 اپلیکیشن چینی در هند
وزارت فناوری اطلاعات هند اپلیکیشنهایی شامل برنامههای متعلق به شرکتهای فناوری بزرگ چین مانند تنسنت، علی بابا و نت ایز را ممنوع کرد. این اپلیکیشنها نسخههای مشابه ۲۶۷ برنامه ای هستند که در سال ۲۰۲۰ ممنوع شده بودند یا قابلیتهای مشابه آنها را دارند. این وزارتخانه اعلام کرده است این ۵۴ اپلیکیشن اجازههای مختلفی دریافت کرده و اطلاعات حساسی را جمع آوری میکنند.
این اقدام با ادامه پیدا کردن اختلافات طولانی مدت میان دو کشور هستهای که با درگیری مرزی خونین در سال ۲۰۲۰ و کشته شدن سربازان هر دو طرف به اوج رسید، انجام گرفته است. درگیری مرزی باعث شد هند قوانین سخت گیرانه ای برای سرمایهگذاریهای چینی وضع کند که شامل ممنوعیت اپلیکیشنهای چینی بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هند و چین ۳۴۸۸ کیلومتر مرز مشترک در سراسر منطقه هیمالیا دارند که از زمان درگیری نظامی سال ۲۰۲۰ هزاران نیرو، تانک و تجهیزات نظامی از سوی هر دو کشور در آن مستقر شده است. تنشها میان دو کشور بالا مانده است و فرمانده ارتش هند ماه گذشته اعلام کرده بود ریسک حمله نظامی چین وجود دارد.
این در حالی است که مدتی قبل در گزارشی که واحد تحقیقات کمیسیون رقابت هند در ماه ژوئن منتشر کرده، آمده است: گوگل توانایی و انگیزش تولید کنندگان دستگاه برای توسعه و فروش محصولاتی با سیستم عامل جایگزین اندروید را کاهش داده است.
این شرکت فناوری آمریکایی در بیانیهای به رویترز اعلام کرد مشتاق همکاری با کمیسیون رقابت هند است تا نشان دهد چگونه دستگاههای اندروید رقابت و نوآوری را افزایش میدهند.
این در حالی است که رگولاتور هندی تاکنون درباره گزارش منتشر شده اظهار نظری نکرده است. قرار است اعضای کمیسیون مذکور گزارش را بررسی کنند و قبل از صدور دستور نهایی به گوگل فرصت دفاع از خودش را بدهند. به گفته یک منبع آگاه ممکن است دستور نهایی کمیسیون رقابت هند شامل جریمه نیز باشد.
این یافتهها، آخرین تحولات در خصوص چالشهای رقابت گوگل در هند است. شرکت مذکور با چند تحقیق در بازارهای اپلیکیشن پرداخت و تلویزیونهای هوشمند نیز روبرو است.
علاوه بر اینکه ن تحقیقات رگولاتور آنتی تراست هند نشان می دهد گوگل با سلطه خود بر بازار انگیزه و توانایی تولید کنندگان را برای توسعه سیستم های جایگزین اندروید محدود کرده است؛ اتحادیه اروپا، آمریکا و برخی دیگر از نقاط جهان نیز تحقیقاتی درباره گوگل آغاز کردهاند. همچنین کره جنوبی نیز به دلیل مسدودسازی قابلیت شخصی سازی اندروید گوگل را جریمه کرده است.
بیشتر بخوانید: «ریپل چیست و چرا با بقیه ارزهای دیجیتال متفاوت است؟»