رسانه مدیاتی – گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است نشان میدهد معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هماکنون بر اساس آخرین فهرست بها قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن ۴.۵ میلیون تومان در هر متر مربع است که شاید در آینده تغییر کند گفت: «قیمتی که در حال حاضر با سازندههای واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن بسته میشود، صرفا مربوط به هزینه ساخت است و نهایی نیست؛ قیمت تمام شده زمانی که پروژه به اتمام میرسد با لحاظ سایر هزینهها مثل نرخ عوارض، خدمات، دستمزد و دیگر موارد اعلام خواهد شد.»
اعلام قیمت نهضت ملی مسکن
محمود محمودزاده اعلام کرد: «قیمتی که هماکنون برای واحدهای طرح نهضت ملی مسکن اعلام میشود بر اساس قرارداد منعقده با سازنده است. این با قیمتی که برای متقاضی تمام میشود تفاوت دارد. بخشی از قیمت تمام شده مسکن مربوط به عملیات ساختوساز است وهزینههایی مثل خدمات، صدور پروانه و عوارضهای مختلف به آن اضافه میشود.»
او افزود: «نباید اینطور تفسیر شود نرخی که در حال حاضر با سازندههای واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن بسته میشود قیمت تمام شده واحدها خواهد بود. از ابتدا اشاره کردیم که بهای تمام شده زمانی که پروژه به اتمام میرسد اعلام میشود. البته این پروژه غیرانتفاعی است و با ارزانترین قیمت ممکن در اختیار مردم قرار میگیرد.»
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: «هماکنون بر اساس جدیدترین فهرست بها قرارداد سازندگان نهضت ملی مسکن برای پروژه هایی با مشخصات معین با قیمت ۴.۵ میلیون تومان در هر متر مربع منعقد میشود. اگر امکانات و کیفیت پروژهها متفاوت باشد قیمت نهایی نیز متفاوت خواهد بود.»
محمودزاده با بیان اینکه ملاک ما در تعیین بهای واحدهای نهضت ملی مسکن، نظام فنی و اجرایی کشور است، تاکید کرد: «نرخی به عنوان قیمت روز اعلام میشود و انعقاد قرارداد صورت میگیرد. در طول دوره ساخت، افزایش قیمت مصالح ممکن است وجود داشته باشد، لذا آیتمی به اسم تعدیل به این قیمتها اضافه میشود. هر سه ماه یک بار سازمان برنامه و بودجه کشور، ضریبی را به عنوان تعدیل به کل قرارداهای عمرانی کشور اعلام میکند. لذا این عدد پایه قرارداد است و مربوط به متقاضیان نیست بلکه مربوط به سازندگان است.»
او ادامه داد: «قیمتی که مطابق قرارداد برای ساخت با سازندهها تعیین میشود همانطور که گفتم نرخ پایه است و نباید با قیمت تمام شده اشتباه گرفته شود. آنچه که سازنده میسازند بخشی از پروژه است، تمام پروژه نیست. اگر نرخ عوارض، خدمات، دستمزد و دیگر مولفهها تغییر کند مشمول واحدها خواهد شد.»
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: «در نظر گرفتن قیمت ثابت، چند ایراد دارد؛ یا باید نرخ را بالا بگیریم که سازنده متضرر نشود و این به ضرر مردم است یا پایینتر تعیین کنیم که ممکن است سازنده پروژه را تعطیل کند. بنابراین تصمیم گرفته شد بر اساس قیمتهای موجود قراردادها منعقد شود. دولت تلاش میکند با تخفیفات مختلف این قیمت را به حداقل ممکن برساند و این مراقبت صورت گیرد که واحدها با حداقل قیمت تمام شده به متقاضیان تحویل شود.»
محمودزاده در تشریح آخرین وضعیت پروژه جهش تولید و تامین مسکن اظهار کرد: «در حال حاضر حدود ۳۳۰ هزار واحد به مرحله اجرا رسیده و برای ۹۸۰ هزار واحد زمین تامین شده است. از ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۱ به مرور افتتاح و بهرهبرداری از واحدها آغاز خواهد شد.»