رسانه مدیاتی – گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است نشان میدهد روند حرکت شاخص کل بورس امروز برخلاف روزهای گذشته صعودی بود و این شاخص توانست بیش از ۴۰۰۰ واحد افزایش یابد.
صعود شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس امروز با ۴۹۱۲ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۳۳۵ واحد افزایش یافت و رقم ۴۲۱ هزار و ۴۰۱ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۱۲۸ هزار معامله به ارزش ۶۰ هزار و ۹۷۵ میلیارد ریال انجام شد.
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، ملی صنایع مس ایران، پلی-پروپیلن جم-جم پیلن، مبین انرژی خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم با ۱۰۸ واحد افزایش در رقم ۲۰ هزار و ۹۴۶ واحد ایستاد. معامله گران این بازار ۲۵۴ هزار معامله به ارزش ۵۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال انجام دادند.
بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی تندگویان، داروسازی دانا، ذغالسنگ تروده طبس، بیمه اتکایی ایرانیان و پویازرکان آبدره نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
شریعتی تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه تحریمهایی که علیه روسیه وضع شد خارج از انتظار بود، گفت: «با وجود پالس مثبتی که از سوی روسیه برای اتمام جنگ آمده است، تحریم ها و شرایطی که در جهان شکل گرفته کوتاه مدت نیست. طبق براوردها حتی اگر جنگ تمام شود عدم توازن تا ۱۸ ماه در بازار جهانی باقی می ماند. ممکن است تا مدتها در بسیاری از محصولات دنیا مخصوصا نفت کمبود عرضه و مازاد تقاضا وجود داشته باشد.»
شریعتی با بیان اینکه بازار سرمایه از بازار جهانی تاثیر پذیرفته است، عنوان کرد: «این تاثیر را میتوان در رشد صنعت اوره و یا هلدینگ های پالایشی و پتروشیمی به خوبی مشاهده کرد. از طرف دیگر مذاکرات سیاسی و توافق هستهای به درازا کشیده شده و مذاکرات هنوز به صورت غیرمستقیم در جریان است. رشد دلار از ۲۵ هزار تومان تا نزدیک ۲۷ هزار تومان متاثر از همین موضوع است. ذهنیت بازار این است که توافق صورت میگیرد، پول های بلوکه شده ایران آزاد میشود و صادرات نفت به ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز میرسد. بازار به این درک رسیده است که به توافق رسید به مذاکرات به نفعش است.»
وی ادامه داد: «همچنین نزدیک فصل مجامع هستیم، دی پی اس ها از قیمت سهم ها کم می شود و سرمایه گذاران باید به این موضوع اهمیت دهند. اگر حجم معاملات خرد ۹۰۰۰ میلیارد تومان باید میتوان گفت خون در رگ های بازار در جریان است اما اگر حجم معاملات به کمتر از ۳۰۰۰ میلیارد تومان برسد در بازار رکود رخ میدهد. بین سه تا پنج هزار میلیارد تومان نیز دوره خنثی بازار محسوب میشود.»