بازار ارزهای دیجیتال، امروزه بیش از هر زمان دیگری داغ است و افراد زیادی بهدنبال یافتن یک گزینه ایدهآل برای سرمایهگذاری هستند. البته پیدا کردن یک بستر مناسب که مزایای منحصربهفردی داشته باشد، چندان ساده نیست و پیچیدگیهای خاص خود را دارد اما امروز قصد داریم که با معرفی یک بستر جذاب، کمی از این پیچیدگی را از بین ببریم. ارز دیجیتال TON نامی است که در سالهای اخیر زیاد به گوش میرسد و اکثر افراد فعال در کسبوکارهای بلاکچینی، با این رمزارز سروکار داشته و برای خرید ارز دیجیتال TON تلاش کردهاند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که با بررسی بیشتر این رمزارز مربوط به پیامرسان محبوب و پرطرفدار تلگرام، اطلاعات جامعی راجع به ارز دیجیتال TON را در اختیار شما بگذاریم. پس اگر شما هم بهدنبال یک گزینه جذاب برای سرمایهگذاری و کسب درآمد هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
تاریخچه ارز دیجیتال TON
یکی از مهمترین نکاتی که باید قبل از ورود به هر بستر مالی در نظر گرفته شود، تاریخچه بستر موردنظر است؛ چراکه سابقه هر بستر مالی و هر رمزارزی، میتواند به پیشبینی آینده آن کمک قابلتوجهی کند. بگذارید تا با کلمه TON شروع کنیم. TON مخفف عبارت Telegram Open Network بوده که بهمعنای شبکه باز تلگرام است.
اولینبار در سال 2017 نام این شبکه به گوش رسید و پاول دورف موسس اپلیکیشن Telegramدر مصاحبهای با بلومبرگ، از تصمیم خود مبنی بر راهاندازی بلاکچین تلگرام پرده برداشت. البته ارز دیجیتال TONدر ابتدا رمز بومی این بستر محسوب نمیشد و ارز گرم (Gram) بهعنوان رمزارز بومی بلاکچین تلگرام معرفی شده بود.
آغاز و پایان ارز دیجیتال Gram
از آنجایی که شبکه باز تلگرام (TON) برای توسعه به سرمایه اولیه قابلتوجهی نیاز داشت، تصمیم مالکین شبکه مبنی بر عرضه اولیه سکه (ICO) بومی یعنی ارز دیجیتال TON اعلام شد. این روند ابتدا با فروش خصوصی این رمزارز آغاز گردید و با فروشی فراتر از انتظار، امیدها برای آینده درخشان این بستر را افزایش داد اما این امیدواری عمر زیادی نداشت!
در اواخر سال 2019 کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) با وارد کردن چندین اشکال قانونی نسبت به نحوه عرضه اولین گرم کوین، ادامه فعالیت این بستر را متوقف و با محکوم شدن تلگرام در سال 2020، فعالیت این شبکه را غیرقانونی اعلام کرد. این تصمیم، آغازی بود بر پایان تسلط مستقیم تلگرام بر روی این شبکه.
ظهور ارز دیجیتال TON
پس از اینکه تلگرام در پرونده حقوقی خود با SEC شکست خورد، پاول دورف با توسعه شبکه باز تلگرام، آن را به یک پروژه نرمافزاری منبع باز (Open Source Software Project) تبدیل کرد تا مقدمات توسعه جداگانه این شبکه به دور از تسلط مستقیم تیم مدیریت پیامرسان تلگرام، فراهم شود.
پس از این اتفاق، تیمهای مختلفی کار توسعه این شبکه را آغاز کردند تا با ایجاد بینقصترین شبکه، خود را بهعنوان سردمداران این بستر منحصربهفرد معرفی کنند. در این بین پروژه TONCOINبا دامنه اصلی TON.org ، بزرگترین پروژهای بود که با توسعه چشمگیر TONتوانست رویای پاول دروف را به واقعیت نزدیکتر کند.
در ادامه با بررسی تکنولوژی پشت پرده این شبکه، مسیر شما برای خرید TON را تسهیل خواهیم کرد.
ویژگیهای تکنولوژی شبکه باز تلگرام (TON) و ارز دیجیتال TON
برای بررسی ارز دیجیتال TON باید بستر ایجاد آن بررسی شود و از آنجا که این رمزارز بهصورت میانی در بستر شبکه باز تلگرام مورد استفاده قرار میگیرد، باید TON را بیشتر بشناسیم. بگذارید این بخش را با معرفیِ کوتاهی از بلاکچین شروع کنیم تا در ادامه مطلب دچار سردرگمی نشویم.
بلاکچین چیست؟
تمام تبادلاتی که در بستر آنلاین انجام میگیرد و تمام اطلاعاتی که در این بستر وجود دارد، باید ذخیره شوند تا افراد در هر زمانی به آن دسترسی داشته باشند. این کار بهطور مرسوم با ایجاد پایگاههای ذخیره اطلاعات انجام میگرفت که در آن با قرار دادن تعداد زیادی سرور، امکان ذخیره داده بهصورت گسترده فراهم میشد اما این روش، معایبی داشت که نمیشد آنها را نادیده گرفت.
بلاکچین با رفع این معایب، قابلیت ذخیره دادهها بهصورت غیرمتمرکز را برای همه افراد ایجاد کرد اما چطور؟
در بلاکچین، بهجای ذخیره اطلاعات در یک مکان فیزیکی، دادهها در حالت خرد و رمزنگاری شده، در میلیونها سیستم در سرتاسر دنیا ذخیره میشوند تا هیچ فردی قدرت کافی برای سوءاستفاده از این اطلاعات را نداشته باشد.
تفاوت شبکه باز تلگرام با بلاکچین مرسوم
اکثر افراد بلاکچین را صرفا بهعنوان یک بستر برای تبادلات مالی در نظر میگیرند اما طراحان شبکه باز تلگرام (TON) پا را فراتر گذاشته و با توسعه فناوری بلاکچین، یک ساختار منحصربهفرد را ایجاد کردند. در این شبکه فارغ از ایجاد یک بستر غیرمتمرکز برای تبادلات مالی، امکان تمرکزدایی از دیگر سرویسها نیز ایجاد شده است. این ساختار را میتوان به 3 لایه اصلی تقسیم کرد که در ادامه با بیت پین، آنها را بیشتر بررسی میکنیم:
مسترچین (Master Chain)
در لایه اول شبکه باز تلگرام ما مسترچین را داریم که به لطف الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS)، از سرعت، امنیت و مقیاسپذیری ایدهآلی برخوردار است. تمامی تبادلاتی که در این شبکه انجام میپذیرد، در واقع بر روی این لایه میانی انجام گرفته است و هیچ دادهای از این زنجیر اصلی جدا نیست.
ورکچین (Work Chain)
تعداد بینهایتی زنجیر را فرض کنید که هر کدام از آنها، ساختار و قوانین منحصربهفرد خود را دارند اما در نهایت همه آنها به یک زنجیر اصلی که در این مورد مسترچین (Master Chain) است، متصل هستند. این اتصال باعث ایجاد تراکنش بین تمامی این ورکچینها (Work Chains) را فراهم خواهد کرد.
شاردچین (Shar Chains)
استفاده از تکنولوژی شاردینگ در آخرین لایه TON، یکی از جذابترین ویژگیهای این شبکه و ارز دیجتال TON است که افراد را نسبت به سرمایهگذاری در آن ترغیب میکند. فناوری شاردینگ قابلیت خرد کردن دادهها به قطعات کوچکتر را ایجاد میکند که باعث افزایش قابلتوجه سرعت تراکنشات و تسهیل مدیریت دادهها خواهد شد.
شاردینگ با افزایش شدید مقیاسپذیری TON، مقیاسپذیری این شبکه را در سطحی بسیار بالاتر از زنجیرهایی مثل پولکادات (Polkadot) و سولانا (Solana) قرار داده است.
آینده ارز دیجیتال TON
با اینکه برخلاف TON، این ارز دیجیتال از تلگرام مستقل است اما پاول دورف با تحسین استراتژی این رمزارز، آینده بسیار درخشانی را برای آن متصور میشود.
این رمزارز تا به حال سقف 5.84 دلاری و کف 0.39 دلاری را تجربه کرده و با توجه به شواهد و ویژگیهای منحصربهفرد بستر TON، میتوان گفت که با قیمت فعلی، آینده نسبتا درخشانی در انتظار این ارز دیجیتال است. البته شما با بررسی در لحظهای قیمت ارز دیجیتال در بیت پین و انتخاب رمزارز تن کوین، میتوانید تصمیم دقیقتری نسبت به زمان مناسب خرید آن بگیرید.
جمعبندی
قبل از انتخاب هر ارز دیجیتال برای سرمایهگذاری، باید با بررسی بستر ایجاد رمزارز و مرور خصوصیات آن، پیشبینی و تخمین مناسبی از آینده ارز دیجیتال موردنظرتان به دست بیاورید. در این مطلب از بیت پین با بررسی خصوصیات شبکه باز تلگرام (TON)، اطلاعات مهمی که شما برای تحلیل شرایط ارز دیجیتال TON نیاز دارید را فراهم کردیم. امیدواریم که تجربهای لذتبخش از سرمایهگذاری بر روی این رمزارز جذاب داشته باشید!
سوالات رایج
- آیا بلاکچین تلگرام همان TON است؟
پروژه TON درواقع همان بلاکچین تلگرام است که پس از ایجاد مشکلات قانونی، مجموعه تلگرام از مدیریت آن کنارهگیری کرد اما کماکان این پروژه موردتایید تیم تلگرام است.
- آیا الگوریتم TON، الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) است؟
بله. در این شبکه از الگوریتم PoS بهره برده شده است.
- آیا ارز دیجیتال Gram با TON یکی است؟
خیر. ارز دیجیتال Gram پس از مشکلات قانونی تلگرام با SEC، از بین رفت و پس از مدتی تن کوین نسبتا جایگزین آن شد.
- برای نگهداری تن کوین (TONCOIN) از چه کیف پولی استفاده کنیم؟
برای ذخیره این رمزارز میتوان از کیف پولهای مختلفی استفاده کرد که تراست والت (Trust Wallet) و متامسک (Meta Mask) برخی از آنها هستند.