درباره لایحه جدید مرتبط با کشف حجاب چه میدانید؟ (جزییات لایحه جدید کشف حجاب)
به احتمال بسیار زیاد اکثر افراد از تبعات کشف حجاب باخبر هستند. پیشتر مسئله این مطرح بود که پس از تعدادی اخطار، فرد به دادگاه احضار شده و برای وی پرونده تشکیل خواهد شد. اما چند روز پیش یعنی در تاریخ ۵ مرداد سال ۱۴۰۲ لایحه جدیدی در مجلس مطرح شد و دچار اصلاحات و تغییرات زیادی شد. اخبار این لایحه خیلی تحت پوشش قرار نگرفته و کمتر کسی است که از آن باخبر باشد. ما لازم دانستیم در این مطلب رسانه مدیاتی شما را از لایحه -و احتمالا قانون تصویب شده در آیندهای نزدیک باخبر کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
لایحه جدید راجع به کشف حجاب
در تاریخ ۵ مرداد ماه سال ۱۴۰۲ لایحه جدیدی با نام «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» در مجلس مطرح شد که برخلاف انتظارات خبر آن رسانهای نشد و کمتر کسی است که از آن و جزئیاتش باخبر باشد. در این لایحه برای کشف حجاب مجازاتی چون جریمه نقدی، بازداشت، ممنوعالخروجی، ممنوعالکاری، توقیف گذرنامه و محرومیت از حقوق شهروندی در نظر گرفته شده است و از ۱۵ ماده به ۷۰ ماده افزایش یافته است.
این لایحه از ۵ فصل تشکیل شده که یک فصل آن درباره وظایف ادارات، سازمانها، وزارتخانهها و ارگانهای دولتی است. علاوه بر این در لایحه مذکور، تاکید زیادی بر تفکیک جنسیتی در مکانهایی چون بیمارستانها، دانشگاهها، مراکز اداری و غیره شده است.
همچنین تعریف بیحجابی برای خانمها شامل پوشیدن لباسی که خلاف عفت عمومی است از قبیل لباس بدننما و تنگ یا لباسی که قسمتی از بدن پایینتر از گردن یا بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دستها دیده شود و برای آقایان پوشیدن لباسی که خلاف عفت عمومی است از قبیل لباس بدننما یا لباسی که قسمتی از بدن پایینتر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود، است.
قبلا فقط ارگان نیروی انتظامی حق برخورد میدانی داشت اما در این لایحه باقی ارگانها چون اطلاعات، بسیج، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و سازمان سپاه نیز حق برخورد میدانی با بانوانی که قانون حجاب را رعایت نمیکنند، دارند. این ارگانها علاوه بر خیابان، میتوانند در ماشین، شرکت، اماکن تجاری و… با افراد برخورد کنند.
این لایحه تا شبکههای مجازی نیز پیش رفته و با اینکه اکثر شبکههای مجازی فیلتر هستند، مشمول این قوانین هستند. برای مثال در ماده ۴۰ این لایحه اگر بیزینسی به اینفلوئنسری خدمات تبلیغات دهد جریمه شده و فرقی ندارد برای اینفلوئنسر داخلی یا خارجی تبلیغ را انجام داده باشد.
یا در ماده ۴۳ این لایحه آمده اگر سلبریتی یا بازیگری کشف حجاب انجام دهد، مجازات او از مصادره ۱۰٪ کل دارایی تا ۵ یا ۶ ماه ممنوعالکار شدن را شامل میشود.
همچنین در تبصره ۵ ماده ۴۶، دانشجویی که کشف حجاب کرده پس از ۳ بار مراجعه به کمیته انضباطی، حراست حق تحویل دانشجو به فراجا را خواهد داشت.
طبق ماده ۳۷ حتی مردم عادی نیز میتوانند گزارش کسب و کارها در حیطه بیحجابی را بدهند و طبق ماده ۳۶ نیروهای آموزش دیده حتی میتوانند از افراد عکس بگیرند، بدون اینکه مجوز داشته باشند به صورت کاملا قانونی این حق به آنها داده شده است!
مقدار جرائم لایحه جدید کشف حجاب
جریمه کشف حجاب در ماشین ۵۰۰ هزار تومان و جالبتر کشف حجاب روی موتور ۲۰ میلیون تومان در کنار توقیف موتور اعلام شده است! طبق ماده ۳۹ این لایحه توهین هر فرد در فضای مجازی یا حقیقی «به اصل حجاب» یا ترویج برهنگی، بیحجابی و رفتارهای مروج این موارد را در مرتبه اول به جزای نقدی درجه چهار محکوم میکند که طبق آن جرائم از ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان متغیر است.
همچنین مدت زمان حبس از ۵ تا ۱۰ سال میتواند متغیر باشد.
نحوه کسر جریمههای نقدی
طبق گفته یکی از اعضای کمیسیون مجلس، جریمههای نقدی به صورت مستقیم از حساب فرد کسر خواهند شد و به حساب خزانهداری کل کشور ارسال میشوند.در صورت عدم موجودی، تا قران آخر حساب شما خالی شده و مابقی بدهی شما محسوب شده و به محض افزایش موجودی حساب شما کسر خواهد شد.
سخن پایانی
در کنار تمام تبصرهها و مادههایی که ذکر شد، باید بدانید که هنوز این لایحه به تصویب قطعی نرسیده و ممکن است با خبررسانی و فعالیتهای مردم به تصویب قطعی هم نرسد. اما آنچه گفته شد، تا به اینجای کار در مجلس مطرح شده و در حال بررسی است و به همین دلیل بهتر است شهروندان جهت دفاع از حقوق و دانستن محدوده آن از این لایحه اطلاع داشته باشند.