رژیم گیاهخواری و خطر شکستگی استخوان
این روزها تعداد وگانها یا همان گیاهخواران به طور چشمگیری افزایش یافته به طوری که شاید در بین آشنایانتان گیاهخوار وجود داشته باشد. افراد با اهداف مختلفی چون حفاظت از محیط زیست، دفاع از حیوانات، سبک زندگی سالم، بیماریهای مختلف و دلایلی از این دست رژیم گیاهخواری را در پیش میگیرند. اما با گذشت سالها از شروع چنین سبک زندگی اشکالاتی به آن وارد شده که ناشی از کمبود مواد مغذی است. ما در این مطلب رسانه مدیاتی پژوهشی را بررسی خواهیم کرد که تاثیر رژیم گیاهخواری بر شکستگی استخوان را مورد مطالعه قرار داده است.
کمبود برخی مواد مغذی در رژیمهای گیاهخواری ممکن است خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد.
افراد میتوانند رویکردهای مختلفی را برای رژیم غذایی در پیش گیرند. برای مثال، برخی از افراد به دلایل بهداشتی، محیطی و اخلاقی بسیاری ترجیح میدهند گوشت را از رژیم غذایی خود حذف کنند. دادههای یک مطالعه اخیر نشان داد در افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکنند، خطر شکستگی لگن در مقایسه با شرکتکنندگانی که گوشت یا ماهی میخوردند بیشتر است. افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکنند، میتوانند مطمئن شوند که رژیم غذایی متعادلی دارند که حاوی تمام مواد مغذی ضروری است تا خطر شکستگی استخوان را کاهش دهد.
آنچه مردم میخورند بر جنبههای متعددی از رفاه آنها تأثیر میگذارد. نخوردن گوشت یک انتخاب غذایی محبوب است و ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. با این حال، محققان همچنان به دنبال درک خطرات بالقوه پیروی از رژیم گیاهخواری هستند. یک مطالعه اخیر منبع معتبر در بریتانیا خطر شکستگی لگن را در میان افرادی که گوشت میخوردند و گیاهخواران بررسی کرد.
نتایج این مطالعه نشان داد که هم مردان و هم زنانی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکردند در معرض خطر بیشتری برای شکستگی لگن قرار داشتند. این تا حدودی با شاخص توده بدنی پایین در میان شرکت کنندگانی که رژیم گیاهخواری را دنبال میکردند، مرتبط بود.
چگونه الگوهای غذایی بر خطر شکستگی لگن تأثیر میگذارد؟
این مطالعه کوهورت آیندهنگر شامل بیش از 400000 شرکتکننده بود. محققان از دادههای Biobank بریتانیا استفاده کردند که شامل افراد 40 تا 69 ساله از انگلیس، اسکاتلند و ولز میشود.
محققان خطر شکستگی لگن را بررسی کردند و شرکت کنندگان را به طور متوسط دوازده سال پیگیری کردند. آنها شرکت کنندگان را بر اساس معیارهای خاص، از جمله اینکه آیا قبلا شکستگی لگن یا سابقه پوکی استخوان داشتند، حذف کردند.
بر اساس پرسشنامه بسامد غذا، محققان شرکت کنندگان را به چهار گروه کلیدی تقسیم کردند:
- گوشتخواران معمولی: این شرکتکنندگان گزارش دادند که پنج بار یا بیشتر در هفته گوشت میخوردند.
- گوشتخواران گاهبهگاه: این شرکتکنندگان کمتر از پنج بار در هفته گوشت میخوردند.
- گروه Pescatarians: این شرکتکنندگان ماهی میخوردند اما بغیر از آن گوشت دیگری نمیخوردند.
- گیاهخواران: این شرکتکنندگان گوشت نمیخورند ولی این حال، لبنیات یا تخممرغ میخوردند و وگانها، کسانی که تخممرغ یا لبنیات هم نمیخوردند.
محققان تصمیم گرفتند گروههای گیاهخوار و وگان را ترکیب کنند زیرا تنها تعداد کمی از شرکتکنندگان وگان بودند.
محققان بسیاری از عوامل مخدوش کننده از جمله جنسیت، قومیت، استفاده منظم از مکملهای غذایی، سطح فعالیت، وضعیت سیگار کشیدن و مصرف الکل را در نظر گرفتند. آنها سپس خطر مرتبط با شکستگی لگن را در میان این گروههای مختلف تغذیه بررسی کردند.
یافتهها نشان داد افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکردند در مقایسه با گروههای گوشتخوار در معرض خطر 50 درصد بیشتر شکستگی لگن قرار داشتند.
چرا گیاهخواران خطر شکستگی استخوان بیشتری دارند؟
محققان خاطرنشان کردند که برخی از این خطر افزایش یافته ممکن است با شاخص توده بدنی پایین شرکت کنندگانی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکردند توضیح داده شود. نویسندگان حدس میزنند که BMI پایین میتواند به معنای سلامت ضعیف عضلات و استخوانها یا کاهش بالشتک ناشی از نیروهای ضربه در هنگام سقوط از کمبود چربی باشد.
اما بیشتر دلایل ارتباط ریسک نامشخص بود. نویسندگان حدس میزنند که افزایش خطر شکستگی لگن میتواند با سطوح پایین پروتئین و سایر مواد مغذی کلیدی در بین گیاهخواران مرتبط باشد.
دکتر امیلی لیمینگ، متخصص و دانشمند تغذیه، توضیحات خود را به Medical News Today ارائه کرد:
ما میدانیم که داشتن BMI کمی بالاتر از خطر شکستگی ناشی از مطالعات دیگر محافظت میکند، بنابراین میتوان تا حدی کاهش در تراکم توده استخوان را توضیح داد. در این مطالعه، افرادی که رژیم گیاهخواری داشتند، به طور متوسط از BMI کمتری نسبت به سایر گروههای رژیم غذایی برخوردار بودند. با این حال، همانطور که این مطالعه نشان میدهد، احتمالاً عوامل دیگری نیز در بازی وجود دارد.
گروه گیاهخوار کمتر از سایر گروههای رژیم غذایی به پروتئین مورد نیاز خود دست یافتند و مصرف پروتئین کافی برای ساخت و حفظ توده استخوان ضروری بود. این ممکن است با دریافت ضعیف سایر مواد مغذی که در سلامت استخوان نقش دارند نیز تشدید شود.”
علیرغم خطر بالاتر شکستگی لگن در بین گیاهخواران، این بدان معنا نیست که افراد باید از رژیم گیاهخواری خودداری کنند. جیمز وبستر، اولین نویسنده مطالعه، به MNT توضیح داد:
“ما دریافتیم که گیاهخواران بدون توجه به جنسیت، 50 درصد بیشتر از گوشتخواران معمولی در معرض خطر شکستگی لگن قرار دارند. BMI پایین در گیاهخواران بخشی از این تفاوت خطر را توضیح میدهد. نکته مهم این است که خطر 50 درصدی بیشتر در گیاهخواران به سه شکستگی بیشتر لگن در هر 1000 نفر در طی 10 سال تبدیل شده است.
بنابراین، فواید رژیم گیاهخواری برای سلامتی، از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی، ممکن است بر افزایش خطر شکستگی لگن برتری داشته باشد. علاوه بر این، از آنجایی که هیچ تفاوتی در خطر بین گوشت خواران گاهبهگاه و معمولی وجود نداشت، به نظر نمیرسد کاهش مصرف گوشت از رژیم غذایی بر خطر شکستگی لگن تأثیر بگذارد.”