ارتباط سیگار کشیدن و افزایش بیماری های روانی
به گزارش رسانه مدیاتی، سیگار کشیدن یک عمل اجتماعی رایج است که خطر ابتلا به چندین مشکل سلامتی را افزایش میدهد. دادههای یک مطالعه اخیر نشان میدهد که افرادی که سیگار میکشند، در معرض خطر بسیار بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماری روانی هستند. ژنتیک خاصی ممکن است در خطر شدت سیگار کشیدن و بیماری روانی نقش داشته باشد. نتایج نشان میدهد که کمک به افراد برای ترک سیگار ممکن است به کاهش بیماریهای روانی شدید کمک کند. در ادامه مطالعهای را در این باره بررسی خواهیم کرد و نکاتی را برای ترک سیگار یادآور خواهیم شد.
تحقیقات مربوط به ارتباط بین سیگار کشیدن و بروز بیماریهای روانی
محققان از دادههای Biobank بریتانیا که از بیش از 330000 شرکتکننده جمعآوری شده بود، استفاده کردند. آنها نمرات خطر چند ژنتیکی شرکتکنندگان را برای ویژگیهایی از جمله همیشه سیگار کشیدن، مدت زمان مصرف سیگار و روان ضعیف (گرایش به حالتهای هیجانی منفی) محاسبه کردند.
این مطالعه که در «Acta Psychiatrica Scandinavica Trusted Source» منتشر شد، نشان داد افرادی که سیگار میکشند 258 درصد بیشتر احتمال دارد که در بیمارستان به علت اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا افسردگی شدید بستری شوند.
بر اساس زمان شروع سیگار کشیدن و شروع بیماری روانی، ممکن است تمرکز بر پیشگیری از سیگار و ترک زود هنگام برای کمک به کاهش بستری شدن در بیمارستان مفید باشد.
چه ارتباطی بین سیگار کشیدن و بیماری روانی شدید وجود دارد؟
محققان دریافتند که اکثر شرکتکنندگان به احتمال زیاد قبل از بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماری روانی شروع به کشیدن سیگار کردهاند. تجزیه و تحلیل آن ها همچنین نشان داد که خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماری روانی برای سیگاریهای فعلی بالاترین و برای افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند، کمتر است. این خطر برای افرادی که قبلاً سیگار کشیده بودند نسبت به افرادی که هرگز سیگار نکشیده بودند نسبتاً بیشتر بود.
توصیههایی برای زمینهسازی ترک سیگار
پروفسور پل آویارد دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، اشاره کرد:
“برای مدت طولانی، متخصصان مراقبت از افراد مبتلا به بیماریهای روانی، سیگار کشیدن را به عنوان یک مکانیسم مقابلهای ضروری در نظر گرفتهاند. این نگرش در حال تغییر است زیرا شواهدی در حال افزایش است که سیگار یک عامل سببی در بیماری روانی است و اینکه ترک سیگار ممکن است آن را بهبود بخشد. با توجه به اینکه علت اصلی شروع زودهنگام بیماری غیرواگیر، مشکلات قلبی عروقی قابل پیشگیری است، حمایت از افراد برای ترک سیگار اکنون باید در خدماترسانی به افراد مبتلا به بیماری روانی ضروری باشد.”
ترک سیگار میتواند یک چالش باشد و اغلب به کمک متخصصان پزشکی و خانواده و دوستان نیاز دارد. چندین منبع از جمله پشتیبانی از مشاورانی که میتوانند مربیگری و استراتژیهایی را برای کمک به چالشهای ترک سیگار ارائه دهند، باید در دسترس باشند.
پزشکان همچنین میتوانند با تجویز داروهای تجویزی که به برخی از عوارض جانبی ناخوشایند ترک کمک میکنند، به افراد کمک کنند.
منبع قابل اعتماد دوستان و خانواده همچنین میتوانند یک محیط حمایتی مانند حذف وسوسه سیگار کشیدن و درک علائم رایج ترک، ایجاد کنند. با استفاده از یک برنامه خوب و حمایت فردی، فردی که سیگار میکشد میتواند خود را در مسیر سالمتری از نظر جسمی و روحی قرار دهد.