اکسچنج های ایرانی هک شدند، شایعه یا واقعیت
به گزارش رسانه مدیاتی، اکسنچنج ( Exchange ) یا همان صرافی ارز دیجیتال، محیطی است که برای خرید و فروش و یا تبادل انواع مختلف ارزهای دیجیتال به کار میرود. به اصطلاح سادهتر اکسچنج، بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال است. با این پلتفرم آنلاین ارزهای مختلف با ارزشگقیذاریهای مختص خود با ارزهای دیگر مبادله میشوند.
اکسنچهای داخلی کشور ما نیز بسیار متنوع هستند و شامل آبانتتر، اوکیاکسچنج، سرمایکس، اکسکوینو و … میشوند. اخیرا اخباری منتشر شده است که برخی از اکسچنجهای ایرانی رمز ارز هک شدهاند و باعث نگرانی کاربران شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا این شایعه را بررسی کنیم.
انواع اکسچنج رمز ارز
اکسچنج رمز ارز دو نوع مختلف است؛ متمرکز و غیر متمرکز.
اکسچنج متمرکز: در این دسته از اکسچنجها با وجود شخص ثالث دارایی شما تحت مراقبت خواهد بود. برای معامله در این دسته از صرافی، باید پیش از آن احراز هویت کنید.
اکسچنج غیرمتمرکز: برخلاف دسته اول، در این نوع مبادله خبری از شخص ثالث نیست. اطلاعات این مبادله روی بستر بلاکچین صورت میگیرد. این بستر با درصد بسیار بالایی در برابر هکرها مصون است.
هک شدن اکسچنجهای رمز ارز؛ حقیقت با شایعه؟
هک شدن و لو رفتن اطلاعات کاربران موضوعی است که از سالهای پیش وجود داشته است. مسلما همه این اخبار صحت نداشته و بعضی از آنها با هدف تخریب یک برند یا اخاذی صورت میگیرند. اخیرا نیز اخباری مبنی بر هک شدن اکسچنجهای داخلی منتشر شده است که قصد داریم صحت این اخبار را بررسی کنیم.
همانطور که در تصاویری که در ادامه آپلود کردهایم، مشاهده میکنید که کانالی ادعای هک اکسچنجهای ایرانی چون اکسکوینو، سرمایکس، اوکس اکسچنج، آبانتتر و غیره را کرده است.
براساس اعلام مدیران صرافی آبانتتر، این ادعا دروغی بیش نیست و با هدف دریافت هزینه از کاربران بوده و یک کلاهبرداری آشکار است. مدیران آبانتتر گفتهاند: “فردی که ادعای هککردن این وبسایت را داشته است، تنها با هدف اخاذی چنین ادعاهایی را مطرح میکند و به هیچ اطلاعات خاصی دسترسی ندارد.
او تنها توانسته است به دیتایی دسترسی پیدا کند که بخش بزرگی از آن از کاربران این مجموعه نیستند. چنین موضوعی این فرضیه را محتمل میکند که هکر به لیستی از کاربرانی که در فضای مالی یا رمزارز ایران فعالیت میکردند، دسترسی پیدا کرده که اطلاعات آن را با جستجو در دیتابیسهای مختلف کنار هم قرار داده است.”
در ارتباط با اکسچنج اوکی نیز نتایج مشابهی به دست آمده است. طبق گفته مدیران ارشد این صرافی که ذکر کردهاند: ” طبق بررسیهای انجام شده این هک صحت ندارد و جای نگرانی برای کاربران وجود ندارد. لیستی که هکر منتشر و ادعا کرده که اطلاعات هک شده کاربران است، تنها حاوی اطلاعات محدود است که از جوین کردن به دست آمده است.
ضمن اینکه بررسیهای انجامشده در مقادیر بالاتر نشان از نادرست بودن این اطلاعات دارد.» در ارتباط با تصاویر منتشر شده نیز گفتهاند: “گفتنی است که این موضوع تنها در بخش عکس دیتابیس هویتی کاربران بوده است (که تنها ۵۰ عدد عکس قدیمی بوده) و هیچگونه آسیبپذیری متوجه سرمایه ، معاملات یا بخش دیگری از کاربران نیست.” کاربران نیازی نیست که نگران باشند.
در نهایت نیز اوکی اکسچنج درخصوص این اتفاق از کاربران خود عذرخواهی کرده و این موضوع را در کانال اطلاعرسانی خود نیز منتشر کرده است. با این حال، اینکه تا چه میزان ادعای صورت گرفته از طریق کانال تلگرامی مذکور، واقعی است، هیچ مدرک خاصی وجود ندارد، البته ادمین کانال ذکر شده، عنوان کرده است که به خریدار اطلاعات هک شده، به منظور کسب اطمینان از صحت اطلاعات، مدارکی را ارائه خواهد کرد.