این مطلب به درخواست بیزینس معرفی شده منتشر شده است و رسانه مدیاتی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
در این مطلب روش های اسکن کردن qr code از طریق ویندوز و دستگاه های تلفن همراه را بررسی خواهیم کرد و به شما آموزش می دهیم چگونه از اطلاعات qr code بهره ببرید. همچنین در مورد انواع qr code و کاربرد های آن توضیح خواهیم داد. qr code تکنولوژی جدیدی هست که امروزه بیشتر آن را در اطرافمان مشاهده می کنیم از جمله در منوی رستوران، کارت ویزیت، پوستر، بسته بندی محصولات، بیلبورد و…
تاریخچه پیدایش qr code و تعریف آن
qr code نوعی بارکد دوبعدی است که می تواند اطلاعات بیشتری را نسبت به بارکدهای یک بعدی ارائه دهد.
این کدها در یک الگوی خاص قرار دارند که در مربعهای کوچک سیاه و سفید نشان داده می شوند. هر مربع کدگذاری شده، یک الگوی خاص را نمایان می کند. از این کدها در محصولات، تابلوها، کارتها و تبلیغات استفاده میشود. با استفاده از دستگاههای دارای دوربین، میتوان این کدها را اسکن و اطلاعات مرتبط با آن را مشاهده کرد.
qr code با توجه به تنوع و ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات، یک تکونولوژی بسیار قدرتمند است که توسط شرکت ژاپنی “Denso Wave” در سال ۱۹۹۴ به منظور ردیابی قطعات خودروها ایجاد شد. این بارکدها میتوانند انواع مختلفی از اطلاعات از جمله متن، لینک های وب، شماره تلفن، اطلاعات تماس و حتی فایلها را در خود ذخیره کنند. عبارت “QR” مخفف عبارت “Quick Response” به معنی “پاسخ سریع” است. این نام به علت سریع و دقیق خواندن اطلاعات با استفاده از اسکن توسط دوربین دستگاههای هوشمند انتخاب شده است.
روش اسکن کردن qr code با دستگاه گوشی همراه
اسکن با گوشی اندروید:
برای اینکه بفهمیم گوشی ما قابلیت اسکن کردن را دارد، ابتدا دوربین را به سمت qr code می گیریم اگر اطلاعات را نشان داد یا یک اعلان ظاهر شد، به منظور این است که گوشی شما بطور پیش فرض این قابلیت را دارد در غیر این صورت مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد تنظیمات گوشی خود بشوید و به بخش برنامه ها یا اعلان ها یا برنامه های پیش فرض بروید.
- در این مرحله گزینه ای مرتبط با اسکن یا اسکنر qr code پیدا کنید و آن را فعال کنید.
اگر تنظیمات گوشی شما این امکان را نداشت به علت پایین بودن نسخه اندروید گوشی شما است. در این صورت می توانید برنامه های اسکنر را در اپلیکیشن کافه بازار یا گوگل پلی دانلود کنید. می توانید از برنامه هایی مانند “Best Scanner” یا “QR Code Reader and Scanner” استفاده کنید. کار با این اپلیکیشن ها بسیار راحت و سریع است. بعد از دانلود و نصب، وارد برنامه شوید و دوربین را مقابل qr code بگیرید. در این مرحله لینکی به شما نمایش می دهد که با کلیک روی آن، اطلاعات qr code را نمایان می کند.
اسکن با گوشی آیفون:
دستگاه های آیفون بطور پیش فرض قابلیت اسکن را دارند. دوربین را باز کرده و جلوی کد بگیرید بطور خودکار qr code را تشخیص می دهد و اعلانی نمایش می دهد جهت باز کردن لینک در مرورگر.
با این وجود می توانید با دانلود برنامه اسکن از اپ استور هم از این قابلیت برخوردار شوید.
روش اسکن کردن qr code با برنامه های ویندوز
از طریق دوربین ویندوز:
برنامه Windows Camera را باز کنید و در قسمت بالای صفحه روی نماد چرخ دنده کلیک کنید و به قسمت Try out new experimental features بروید. حالت اسکن qr code را انتخاب کنید و با نزدیک کردن دوربین، qr code را اسکن کنید.
با اپلیکشن مخصوص اسکن:
چندین برنامه برای اسکن qr code در ویندوز وجود دارد که پر استفاده ترین آن برنامهCodeTwo QR Code Desktop Reader است. برنامه را اجرا کنید، گزینه From screen یا From webcam را برای اسکن انتخاب کنید. الان می توانید qr code را اسکن کنید.
در ادامه شما با ساخت qr code آشنا شده و می توانید انواع آن را در سایت کیوآرگرافی بسازید و استفاده کنید.
انواع qr code از نظر عملکرد
استاتیک (Static QR code):
این qr code اطلاعات متنی و ثابت را در خود ذخیره می کند و پس از ایجاد غیر قابل ویرایش است. Qr code استاتیک می تواند اطلاعات مختلفی مانند شماره تلفن، آدرس ایمیل، اطلاعات تماس، لینک های وب و غیره را ذخیره کند و به اشتراک بگذارد. qr code استاتیک نمی تواند حجم زیادی از داده را در خود ذخیره کند زیرا محدودیت در تعداد کاراکتر دارد و هرچه تعداد کاراکتر افزایش یابد، ابعاد پیکسلی qr code هم افزایش می یابد که می تواند باعث محدودیت هایی در چاپ و اسکن شود.
داینامیک (Dynamic):
این نوع qr code قابلیت این را دارد که پس از ذخیره اطلاعات، آن را بروزرسانی و تغییر دهید. qr code داینامیک محتوای تولید شده را روی لینک ذخیره می کند سپس این لینک به qr code متصل می شود و با اسکن کردن آن، شما را به لینک ریدایرکت می کند و اطلاعات را به شما نشان می دهد. همچنین این qr code نسب به qr code استاتیک، حجم کمتری داشته که می توان به راحتی چاپ و ذخیره کرد.
دیگر ویژگی های این نوع qr code می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– قابلیت آمارگیری، رصد و گزارش گیری و ردیابی را دارد.
– می تواند دیتای نامحدود و رسانه های مختلف مانند عکس، فیلم، اطلاعات تماس و غیره را در خود ذخیره کند.
– پس از ساخت، می توان با مراجعه به داشبورد اطلاعات آن را تغییر داد.
اینتراکتیو (Interactive):
qr code اینتراکتیو یا تعاملی، یک نوع qr code پیشرفته است که قابلیتهای بیشتری نسبت به qr code داینامیک دارند. این نوع qr code به اسکن کننده ها این قابلیت را میدهد تا علاوه بر دریافت محتوا، اطلاعاتی را نیز در آن آپلود کنند. به عنوان مثال، با اسکن یک کد اینتراکتیو، کاربران ممکن است به فرمهای نظرسنجی، باشگاه مشتریان، اطلاعرسانی و یادآور رویدادها، کدهای تخفیف و آفر و موردهای دیگر دسترسی داشته باشند. حتی این امکان را به مخاطب می دهد که اطلاعاتی را در قالب پرسشنامه یا فرم آپلود کنند.
انواع qr code از نظر ظاهر
ساده:
qr code ساده سیاه و سفید، نمونه اولیهای از qr code هاست که سرآغاز توسعههایی است که در این حوزه رخ داده. این نوع qr code ها به دلیل ظاهر ساده و بیرنگ، در حال حاضر در حال منسوخ شدن هستند و جای خود را به نمونههای گرافیکی و رنگی میدهند که برای کاربران جذابتر هستند.
گرافیکی:
qr code های گرافیکی دارای طراحی های زیبا و جذابی هستند که به صورت منحصر بفرد و شخصیسازی طراحی شدهاند. این نوع qr code ها قابلیت ایجاد هویت بصری و تشخیص آسان برای برندها و کمپانیها را دارند. همچنین، آمار نشان میدهد که این qr code ها در مقایسه با qr code های ساده، 5 برابر بیشتر اسکن شدهاند و بازدهی بیشتری دارند.
شفاف:
این qr code دارای طراحی ترنسپرنت و شفاف است، که در تصویر زمینه به صورت محوشده قرار میگیرد. این روش طراحی، امکان مشاهده کامل و بدون اختلال طرح اصلی را فراهم میکند.
با توجه به توضیحات ارائه شده، شما میتوانید از هر نوع qr code با هر محتوایی که نیاز دارید، qr code منحصر به فرد خود را ایجاد کنید.
انواع qr code از نظر محتوا
لینک:
با استفاده از قابلیت لینک در qr code، کاربران میتوانند با اسکن کردن qr code، به صورت مستقیم به وبسایت شما منتقل شوند. این روش بسیار ساده و کارآمد است برای کسانی که تمایل دارند به راحتی وبسایت خود را در اختیار مخاطبان قرار دهند.
کارت ویزیت:
شما می توانید با استفاده از این نوع qr code اطلاعات تماس، لوگو، عکس پروفایل و سایر اطلاعات متنی را وارد کنید و با گزینه ذخیره بعنوان مخاطب، اطلاعات تماس را در دفترچه تلفن مخاطبینتان ذخیره کنید.
چند منظوره:
این qr code قابلیت این را دارد که چندین رسانه مختلف مانند عکس، ویدئو، تصاویر اسلایدی، فایل صوتی، شبکه ای اجتماعی، لینک، فایل PDF و … را ارائه دهد.
فایل:
اگر شما فایل پی دی اف کاتالوگ، رزومه یا راهنمای محصول دارید که می خواهید در اختیار مخاطب قرار بدهید، این qr code را می توانید انتخاب کنید.
متنی:
این qr code به شما امکان ارائه متن همراه با عنوان و عکس دلخواه را می دهد.
صوتی:
این qr code قادر است فایل صوتی راهنمای محصول، پیام تبریک روی باکس گل و هدایا، پخش موزیک و غیره را به اشتراک بگذارد.
ویدئو:
برای انتشار ویدئو بعنوان کارت تبریک، ویدئو های آموزشی، راهنمای محصول و سایر موارد از این نوع qr code استفاده می شود. به عنوان مکمل محتوایی و جایگزین برای سی دی در کتاب های آموزشی، مجلات، کاتالوگ ها و غیره هم می توانید از آن استفاده کنید.
دانلود اپلیکیشن:
اگر اپلیکیشنی دارید که مایل هستید آن را به آسانی در اختیار مخاطبینتان قرار دهید از این نوع qr code استفاده کنید. دیگر ویژگی این qr code ارائه لینک های مختلف از جمله گوگل پلی، اپ استور، کافه بازار و غیره برای دانلود است همچنین می توانید دانلود مستقیم فایل نصبی را هم برای آن ایجاد کنید.
هر زمان که بخواهید می توانید ساخت qr code را در سایت کیوآرگرافی امتحان کنید و آن را مخاطبانتان به اشتراک بگذارید، کافیست کلمه “کیوآرگرافی” را جستجو کنید.