نشانه های هک شدن گوشی چیست؟
به گزارش رسانه مدیاتی، با اینکه کمپانیهای تولیدکننده گوشی روز به روز امنیت دستگاهها را بالاتر میبرند، اما هنوز هم هیچ دستگاهی از این نظر کامل نیست. با پیشرفت تکنولوژی در جنبههای مختلف، امکان هک کردن موبایل نیز افزایش یافته است. سرقت اطلاعات موبایل و اخاذی کردن با آن میتواند هزینه سنگینی دربر داشته باشد.
خبر خوب این است که وقتی فردی گوشی یا تبلت شما را هک میکند، نشانههایی از خود به جا میگذارد. شما با دانستن علائم هک شدن گوشی میتوانید به سرعت جلوی سرقت اطلاعات خودتان را بگیرید و هکر را از رسیدن به خواستهاش بازدارید. در این مطلب به بررسی نشانههای هک گوشی میپردازیم که میتوانید با توجه به آن متوجه هک شدن گوشی خود شوید.
نشانه های هک شدن گوشی
زمانیکه که گوشی شما هک شود میتواند نشانههای ظاهری، سختافزاری و نرمافزاری داشته باشد. اولین چیزی که نشان میدهد گوشی شما هک شده است یا نه، علائم نرمافزاری مربوط به آن است. این علائم شامل موارد زیر است:
1. کند شدن مداوم گوشی
کند شدن گوشی ممکن است همیشه نشاندهنده هک شدن نباشد و نشان از خرابی، حافظه کم یا قدیمی شدن گوشی بدهد، اما یکی از علائم هک شدن گوشی، کند شدن آن است. اگر موارد فوق رد شد، میتوانید به هک شدن گوشی شک کنید.
2. افزایش مصرف اینترنت
بیشتر ابزارهایی که جهت تبادل اطلاعات در هک استفاده میشوند، نیاز به اینترنت دارند. در نتیجه با هک شدن گوشی، مصرف حجم اینترنت شما افزایش مییابد. بنابراین این نشانه، یک نشانه خوب برای فهمیدن هک شدن گوشی شماست.
3. ارسال و دریافت پیامهای خودکار و عجیب
تکلیف ارسال شدن پیامهایی که خودتان از آنها بیخبر هستید، مشخص است. اما اگر در دریافت پیامها شاهد متنهای عجیب و غریب از سمت شمارههای ناشناس هستید، به هک شدن گوشی خود شک کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای گام به گام و آموزش نحوه سرویس کولر آبی در 6 مرحله
3. نصب اپلیکیشن به صورت خودکار
میتوانیم بگوییم یکی از نشانههای اصلی که گوشی شما هک شده است، این است که گوشی شما به صورت خودکار برنامههایی را نصب میکند، چرا که در حالت عادی بدون خواست کاربر و برنامههای داخلی خود گوشی، برنامه دیگری نباید نصب شود. حواستان باشد این برنامهها را زودتر حذف کنید، چرا که هدف اصلی این برنامهها دستیابی به اطلاعات گوشی شماست.
4. تمام شدن اعتبار شارژ گوشی یا دریافت قبضهای سنگین
در این شرایط، احتمالا تبادل پیامها دور از چشم شما صورت میگیرد و متوجه آنها نیستید. به همین دلیل است که مبلغ قبض شما زیاد میشود یا شارژ گوشی زودتر از آنچه که باید تمام میشود.
5. اسپم شدن ایمیلها
اگر ایمیلهایی که از گوشی یا تبلت خود برای دیگران ارسال میکنید به طور خودکار در پوشه اسپم گیرنده قرار بگیرند، این مسئله میتواند نشان از هک گوشی باشد. بلاک و اسپم شدن ایمیلهای ارسالی به طور خودکار در پی کدهای مخربی که در دستگاه فعال شدهاند پدید میآید. بنابراین شاید اطلاعات ایمیل شما توسط هکر مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد و باید آن را به طور کامل بررسی کنید.
6. از کار افتادن برنامهها
دلیل این اتفاق پروکسیهایی هستند که هکرها در هنگام هک کردن گوشی و وبگردی استفاده میکنند. در نتیجه اگر مشکل اختلال در اپلیکیشن مربوطه نیست و آپدیت است، شاید یکی از حدسها هک شدن گوشی شما باشد.
7. کاهش ذخیره باتری
البته دقت داشته باشید که خالی شدن باتری دلایل زیادی دارد. ممکن است تنظیمات نادرست باشد یا باتری شما ضعیف شده باشد، اما اگر به صورت ناگهانی و بدون هیچ دلیلی این اتفاق میافتد باید به هک شدن گوشی خود شک کنید.
8. داغ شدن گوشی
توجه داشته باشید درصورتیکه برای ساعتهای طولانی از گوشی استفاده کنید یا اپلیکیشنها و بازیهای با حجم بالا روی گوشی خود نصب کرده باشید، یا حتی اگر برای ساعتهای طولانی زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، گوشی شما به صورت طبیعی داغ میشود. اما اگر بدون هیچ دلیلی این اتفاق بیفتد، میتواند نشانه هک شدن آن باشد.
9. ریاستارت شدن گوشی
این مورد هم مانند موارد قبلی، اگر بی دلیل انجام شود باید جدی گرفته شود.
10. پارازیت در تماسها
یکی دیگر از نشانه های هک گوشی که چندان هم قابل اتکا نیست، وجود نویز در تماسهایتان است. بعضی از بدافزارهایی که برای جاسوسی و هک گوشی بهویژه برای ضبط تماسهای شما طراحی شدهاند، نویز و پارازیت عجیبی روی تماسهای ورودی و خروجی شما میاندازند. اگر تماسهای شما دارای نویز غیرعادی است که قبلا تجربه نکردید، میتواند یک نشان از هک شدن گوشی باشد.
11. استفاده از تنظیمات گوشی
چک کردن از طریق تنظیمات هم میتواند ما را به رفع هک گوشی برساند. اگر میپرسید که از طریق تنظیمات چطور بفهمم گوشی هک شده میتوانید دو مرحله زیر را هم امتحان کنید:
از تنظیمات گوشی به بخش باتری بروید و ببینید که بیشترین مصرف آن مربوط به کدام اپلیکیشن میشود. آیا مورد مشکوکی دیدهاید؟
همچنین میتوانید در تنظیمات گوشیتان به بخش دادهها بروید و ببینید حجم بیشتر آن برای کدام برنامهها استفاده میشود.
سادهترین روش در صورت مواجهه با هک شدن گوشی نصب آنتی ویروس و راه آخر هم فکتوری ریست است.