فوم صندلی خودرو سرطان زا است
به گزارش رسانه مدیاتی، کار با وسیله نقلیه موتوری مطمئناً با سطحی از خطر همراه است، اما تنفس در حین رانندگی معمولاً از مواردی نیست که به سادگی به ذهنتان خطور کند. یکی از مطالعات اخیر منتشر شده توسط انجمن شیمی آمریکا، به یک ماده شیمیایی خاص ضدشعله که در صندلیهای خودروها کشف شده است اشاره میکند، که در صورت تنفس، میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
ماده شیمیایی مورد بحث تریس (1-کلرو ایزوپروپیل) فسفات است که به عنوان TCIPP هم شناخته میشود. این یک افزودنی ضدشعله است که معمولاً در فوم پلی اورتان استفاده میشود، که امروزه تقریبا در هر اتومبیل برای ساخت صندلی استفاده میشود. این مطالعه شامل 155 راننده شرکتکننده از سال 2015 به بعد بود. برای تعیین تغییرات احتمالی مربوط به دما، 101 آزمایش در زمستان و 54 آزمایش در تابستان انجام شد.
نتایج نسبتاً ساده بود. 99 درصد کل وسایل نقلیه ردپای TCIPP را در هوا نشان دادند که با نمونههایی از فوم صندلی که این ماده افزودنی در آن وجود داشت، مطابقت داشت. در دماهای گرم، غلظت TCIPP موجود در هوا بین دو تا پنج برابر بیشتر بود. به طور خلاصه، گرما باعث خروج گاز از صندلیها میشود و مقدار بیشتری از مواد شیمیایی را در هوا وارد میکند. این مطالعه میگوید فوم صندلی خودرو میتواند مواد شیمیایی سرطانزا منتشر کند که طبق تحقیقات 99 درصد خودروها دارای یک ماده شیمیایی ضدشعله سرطانزا در هوا هستند.
دقیقاً در مورد چقدر از TCIPP صحبت میکنیم؟
این مطالعه 0.2 تا 11600 نانوگرم در هر گرم را نشان داد. یک نانوگرم یک میلیاردیم گرم است، بنابراین مقدار بسیار کمی است. اما، یک گزارش سمشناسی در سال 2023 ارتباطات سرطانزایی احتمالی بین TCIPP و موشها را نشان داد. بنابراین حتی یک مقدار کم نیز میتواند مشکل ساز باشد. این مسئله چیزی است که مطالعات به دنبال تعیین و اطمینان آن هستند. اثرات مواد شیمیایی بازدارنده شعله در موقعیتهای مختلف ارزیابی شده است، اما محققان میگویند حوزه خودرو یک “منبع مطالعه نشده” است.
بیشتر بخوانید: بینایی مجدد با تراشه Blindsight ایلان ماسک
AAA میگوید یک راننده آمریکایی به طور متوسط هر روز یک ساعت از وقت خود را در ماشین میگذراند که وضعیت با گرم شدن هوا بدتر هم میشود. این مطالعه توصیه میکند در صورت پارک کردن در بیرون، پنجرهها را باز کنید تا هم دمای داخلی را کاهش داده و هم جریان هوای بهتری داشته باشید. استفاده از تهویه مطبوع و اجتناب از تنظیم چرخش داخلی نیز ممکن است کمک کند.
شکر خدا خودرو سازهای ما از این چیزای خوب خوب استفاده نمیکنند اصلا که بخواد سرطان زا باشه ما از تصادفات سقط میشیم