آیا رژیم فستینگ برای قلب شما مضر است؟
به گزارش رسانه مدیاتی، رژیم فستینگ شرایطی همچون روزهداری برای بدن به وجود میآورد که سبب میشود بدن از چربیهای ذخیره استفاده نماید و در نتیجه کاهش وزن و لاغری اتفاق بیفتد. در برخی از آنها 12 یا 24 ساعت و در برخی دیگر دو یا چند روز در هفته را باید از غذاخوردن صرف نظر کرد. در معروفترین آنها، فرد باید به مدت ۸ ساعت به طور مداوم غذا بخورد و سپس به جز آب چیزی نخورد.
طرفداران رژیم فستینگ اغلب به فوایدی مانند کاهش وزن، بهبود قند خون و کاهش کلسترول اشاره میکنند و البته که برخی شواهد علمی هم برای حمایت از این ادعاها وجود دارد. اما اثرات این رژیم در دراز مدت چطور خواهد بود؟ این رژیم خاص چه تاثیری بر قلب خواهد گذاشت؟ در این مطلب رسانه مدیاتی همراه باشید تا بیشتر در این باره بخوانید.
بیشتر بخوانید: فوم صندلی خودرو سرطان زا است! انتشار موارد سرطان زا در هوا
تاثیر رژیم فستینگ
تاثیر رژیم فستینگ در سلامتی و تندرستی موضوعی بحث برانگیز است. در حالی که مطالعاتی وجود دارد که به فواید کوتاهمدت آن مانند کاهش کلسترول، بهبود میکروبیوم روده در افراد مبتلا به چاقی، بهبود قند خون و… اشاره میکند، اما شواهد متناقضی درباره فواید آن برای کاهش وزن هم وجود دارد.
با اینکه برخی از مطالعات نشان دادهاند که رژیم فستینگ میتواند به کاهش برخی از عوامل خطر بیماری قلبی، مانند کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند، اما اخیرا مطالعاتی در نشستهای علمی EPI Lifestyle 2024 در شیکاگو نشان داده است که غذا خوردن در یک بازه زمانی 8 ساعته ممکن است خطر مرگ قلبی عروقی را تا 91 درصد افزایش دهد.
با توجه به اینکه غذا خوردن با محدودیت زمانی یک حوزه تحقیقاتی نسبتاً جدید است، کارشناسان توافق دارند که هنوز مطالعات طولانی مدت در مورد تأثیرات شیوههای غذا خوردن مانند رژیم فستینگ بر بدن، به ویژه سیستم قلبی عروقی، وجود ندارد. در نتیجه عنوز قطعیتی درباره این موضوع وجود ندارد، اما اگر به هر دلیلی در معرض بیماری قلبی هستید، حتما قبل از شروع رژیم با متخصص تغذیه و پزشک خود مشورت کنید.