مکانیزم جدید تعویض کارت گرافیک مادربرد ایسوس، کار را بسیار آسان کرده است
به گزارش رسانه مدیاتی، ویژگی جدید Asus یعنی PCIe Q-Release Slim به عنوان قسمتی از یک مادربورد پیشتاز با تراشۀ AMD X870E خودنمایی میکند.
اگر تاکنون کارت گرافیک کامپیوترتان را با کلی دردسر و مشکل تعویض میکردید، مادربورد جدید Asus که به زودی عرضه میشود، خبرهای خوشی برایتان دارد: یک مکانیسم نگهداری جدید که بدون نیاز به جا زدن ناشیانۀ یک اهرم یا سوییچ کارت را آزاد میکند.
این مکانیسم جدید در مادربورد Asus ROG Crosshair X870E HERO تعبیه شده که شرکت Asus این هفته در نمایشگاه Gamescom در آلمان آن را نمایش داده است. نشریۀ آنلاین HotHardware این نمایش را یافته و در این ویدئوی der8auer ضبط کرده است. در این بورد ویژه، همانطور که از نامش پیداست، تراشۀ 870E شرکت AMD برای پردازندههای Ryzen آن جلوهگر هستند.
بیشتر بخوانید: معرفی مادربردهای نسل بعدی ایسوس ROG Maximus Hero BTF و X870
مزیت بزرگ این مکانیسم جدید فقط ساده بودن همه چیزش است. خواه کامپیوتری را از قبل خریده یا خودتان آن را ساخته باشید، احتمالاً میدانید که داخل کامپیوتر پر است از کابلهای الکتریکی که خنک کنندۀ آب را از طریق لوله به سایر قسمتها وصل میکنند و از این قبیل. حتی در برخی از تازهترین بوردها که کابلها را به پشت مادربورد هدایت کردهاند (از جمله Asus BTF)، همچنان راه پیدا کردن در داخل کیس کاری دشوار است.
کارتهای گرافیک با مشکلی پیچیدهتر مواجه هستند: آنها بزرگ و حجیم هستند و معمولاً به یک مکانیسم نگهداری درشت و در عین حال، بسیار شکنندهای نیاز دارند که برای جایگذاری باید بسیار مراقب باشید. علاوه بر وارد کردن CPU و استفاده از میزان مناسب خمیر، بیرون آوردن و وارد کردن مجدد کارتهای گرافیک هم یکی از قسمتهای پر استرس ساخت کامپیوتر است.
آنچه شرکت Asus از قرار معلوم PCIe Q-Release Slim میخواند، به این صورت کار میکند: کارت گرافیک را در جایش وارد میکنید، آن را به داخل فشار میدهید … و قفل میشود. اگر بکوشید آن را از یک سمتش بیرون بکشید، همچنان قفل باقی میماند، حتی زمانی که بورد به حالت عمودی باشد و کارت به صورت افقی. در آن ویدئو، کارت گرافیک زمانی که از سمت راست و نزدیک ماژولهای حافظه کشیده شود، قفل باقی میماند. اما اگر آن را از سمت چپ بکشید مکانیسمش باز شده و اسلایدهای کارت آزاد میشوند. برای این کار نیازی ندارید که با قفل، دکمه یا هر چیز دیگری کلنجار بروید.
در این ویدئو مشخص نبود که قفل شدن کارت نشانهای قابل شنیدن یا لمس کردن دارد یا چقدر باید دقت کنید تا مطمئن شوید که کارت به درستی سر جایش قرار گرفته است یا خیر. اما سهولت تمام این کارها قطعاً برایتان رضایت بخش خواهد بود.
در این ویدئو بخشهایی هم وجود دارند که بهبودها و ارتقاهای انجام شده بر روی اسلاتهای M.2 را نیز نشان میدهند و در اسلایدرهایی هم نشان میدهد که گرماگیرهای کارت بدون نیاز به پیچ نگه دارنده به آسانی خارج میشوند. همانطور که نشریۀ آنلاین HotHardware اشاره میکند، تمام این تغییرات کوچک برای ارزیابها و پرسنل IT که مجبورند برای اهداف آزمایش و ارتقا کارتهای گرافیک و حافظه را مکرراً عوض کنند، مفید است. اما بدون شک اینها نوآوریهایی هستند که شایستگی رسیدن به جریان اصلی را دارند.