نگرانی آمریکا از قوانین ضد انحصار اتحادیه اروپا علیه شرکتهای فناوری
به گزارش مدیاتی:ایالات متحده آمریکا با ارسال نامهای به اتحادیه اروپا، نسبت به سیاستهای این اتحادیه در قبال شرکتهای بزرگ فناوری ابراز نگرانی کرد و خواستار شفافسازی قوانین ضدانحصار شد.
در دنیای امروز، شرکتهای بزرگ فناوری نقش بسیار مهمی در اقتصاد جهانی ایفا میکنند. این شرکتها با ارائه خدمات و محصولات متنوع، زندگی ما را تحت تأثیر قرار دادهاند. با این حال، قدرت و نفوذ بیش از حد این شرکتها، نگرانیهایی را در مورد احتمال ایجاد انحصار و کاهش رقابت در بازار ایجاد کرده است.
اتحادیه اروپا به عنوان یکی از نهادهای مهم اقتصادی در جهان، همواره به دنبال حفظ رقابت در بازار و جلوگیری از اقدامات انحصاری شرکتهای بزرگ بوده است. در همین راستا، این اتحادیه قوانین سختگیرانهای را در مورد شرکتهای فناوری وضع کرده است.
ایالات متحده آمریکا، به عنوان یکی از کشورهایی که بسیاری از شرکتهای بزرگ فناوری در آن قرار دارند، نسبت به این قوانین ابراز نگرانی کرده و خواستار شفافیت بیشتر در مورد نحوه اجرای آنها شده است.
جیم جردن، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، در نامهای به ترزا ریبرا، رئیس بخش ضدانحصار اتحادیه اروپا، خواستار توضیح در مورد نحوه اجرای قوانین اتحادیه اروپا برای کنترل قدرت شرکتهای بزرگ فناوری شده است. به ادعای جردن، این قوانین، شرکتهای آمریکایی را هدف قرار میدهند و به شرکتهای اروپایی مزیت میبخشند.
این درخواست پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، یادداشتی را امضا کرد که در آن هشدار داده شد که دولت او قانون بازارهای دیجیتال و خدمات دیجیتال را که نحوه تعامل شرکتهای آمریکایی با مصرفکنندگان در اتحادیه اروپا را تعیین میکنند، بررسی خواهد کرد.
قانون بازارهای دیجیتال (DMA) فهرستی از کارهایی که شرکتهای بزرگ فناوری مانند آلفابت، آمازون، اپل، بوکینگ، بایتدنس، متا و مایکروسافت مجاز به انجام آنها هستند و کارهایی که ممنوع هستند، ارائه میکند. این قانون با هدف ایجاد شرایط برابر برای رقابت و ارائه گزینههای بیشتر به مصرفکنندگان وضع شده است.
جیم جردن در نامه خود از اتحادیه اروپا بابت وضع جریمههایی تا ۱۰ درصد از درآمد سالانه جهانی شرکتهای فناوری برای نقض DMA انتقاد کرد و گفت که این جریمههای سنگین به نظر میرسد دو هدف دارند: یکی مجبور کردن کسبوکارها به رعایت استانداردهای اروپایی در سراسر جهان و دیگری، به عنوان مالیاتی اروپایی برای شرکتهای آمریکایی.
به طور کلی، به نظر میرسد که موضوع قوانین ضد انحصار و نحوه اجرای آنها، به ویژه در مورد شرکتهای بزرگ فناوری، به یک موضوع مورد بحث و چالش بین کشورهای مختلف تبدیل شده است. ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، به عنوان دو قدرت اقتصادی بزرگ در جهان، دیدگاههای متفاوتی در این زمینه دارند و باید با گفتگو و همکاری، به راهحلی مشترک برای این موضوع دست یابند.