خوراکی‌هایی که اگر میگرن دارید نباید از آن استفاده کنید

رسانه مدیاتی – طبق تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است بین برخی موادغذایی و تشدید میگرن ارتباطی وجود دارد. بنابراین افرادی که میگرن دارند نباید آن‌ها را مصرف کنند.

میگرن نوعی بیماری عصبی و ناراحت‌کننده است که باعث می‌شود فرد در انجام کارهای روزانه خود نیز ناتوان شود. میگرن معمولا شامل دردهای شدید ضربان‌دار است که معمولا در یک طرف سر ایجاد می‌شود و بین ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد. عواملی مانند حساسیت به نور ، صدا و بو ، حالت تهوع ، استفراغ و اختلال بینایی نیز ممکن است با این نوع سردرد همراه شوند. برخی از مواد غذایی که محرک دردهای میگرنی هستند عبارت‌اند از:

۱- کافئین: این ماده غذایی در بسیاری از خوراکی‌ها وجود دارد. طبق نتایج برخی تحقیقات مصرف بیش از حد کافئین یعنی بیش از ۲۰۰ میلی‌گرک در روز ممکن است در برخی افراد میگرن ایجاد کند.

۲- الکل: طبق برخی مطالعاتی که انجام شده است مصرف الکل می‌تواند باعث تحریک میگرن شود و آن را شدیدتر کند.

۳- MSG: برخی افراد از MSG به عنوان تقویت‌کننده طعم در آشپزی آسیایی استفاده می‌کنند. اما این ماده در برخی از غذاهای فرآوری‌شده مانند میان‌وعده‌ها، غذاهای منجمد، سوپ‌ها، سس گوجه‌فرنگی و سایر چاشنی‌ها وجود دارد و یکی از مهم‌ترین عامل تحریک میگرن محسوب می‌شود.

۴- شکلات: نتایج به دست آمده از یک بررسی در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که شکلات در تعداد کمی از افراد باعث ایجاد میگرن شده است.

۵- مواد نگهدارنده: این مواد که شامل نیترات و نیتریت هستند یکی از عوامل تحریک‌کننده میگرن به شمار می‌روند.

۶- آسپارتام: از این ماده غذایی به عنوان یکی از متداول‌ترین شیرن‌کننده مصنوعی در جهان است که در بیش از ۶ هزار ماده غذایی و آشامیدنی وجود دارد. نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که آسپارتام می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی از جمله سکته مغزی ، سرطان ، بیماری آلزایمر و بله میگرن شود.

۷- پنیر شور: این ماده غذایی به دلیل تیرامین زیادی که دارد به صورت طبیعی در غذاهایی که هنگام تجزیه اسید آمینه تیروزین تخمیر می‌شوند ، وجود دارد. طبق بررسی‌ها تیرامین با انقباض و گشاد شدن رگ‌های خونی باعث سردرد و تشدید میگرن می‌شود.

۸- غذاهای شور: تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که برای کاهش فشار خون خود مصرف غذاهای شور را کمتر کردند کمتر از سایرین دچار سردردهای میگرنی شدند. حتی نمک مصنوعی یا مواد شیمیایی ایجادشده با طعم نمک در میان‌وعده‌ها و غذاهای فرآوری شده مانند چیپس سیب زمینی ، مواد نگهدارنده‌ای دارند که می‌توانند این بیماری مزمن را تشدید کنند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید