رسانه مدیاتی – به گفته احمد نیازی، کارشناس بهداشت انجام تست تشخیص کووید 19 در چند روز اول با حدود ۹۰ درصد خطا همراه میشود. افراد مشکوک به این بیماری باید پس از روز پنجم تست دهند.
انجام تست تشخیص کووید 19
این متخصص بیماریهای عفونی اعلام کرد: «انجام تست تشخیص کووید 19 در روزهای اول با حدود ۹۰ درصد احتمال خطا همراه است. در حال حاضر بیماری کرونا شدت بیشتری پیدا کرده است. افرادی که نشانههایی مانند آبریزش بینی، تب و … دارند و در روزهای اول به این بیماری مشکوک هستند نباید تست کرونا را انجام دهند؛ زیرا ضریب خطا ۹۰ درصد است.
وی همچنین افرود: «تست آنتی بادی ارزش زیادی ندارد؛ زیرا آنتیبادیها در فردی که به ویروس کرونا مبتلا است حدود دو یا سه روز بعد ظاهر میشود. افرادی که مشکوک به ویروس کرونا هستند، باید در روزهای اول بیماری خود را قرنطینه کنند و تست کرونا را پس از روز پنجم یا ششم انجام دهند و اصراری به انجام انواع تست نداشته باشند.»
این پزشک در ادامه تصریح کرد: «یکی از مهمترین تفاوتهای بیماری کرونا با سرماخوردگی و آنفولانزا، از دست دادن حس بویایی و چشایی است. افرادی دچار آبریزش بینی، سردرد و تب میشوند باید مبنا را ابتلا به ویروس کرونا قرار دهند و اصول بهداشتی و قرنطینه را رعایت کنند.»
وی همچنین گفت: «زمانی که فرد در معرض ویروس کرونا قرار میگیرد تا زمانی علائم او مشاهده شوند بین ۳ تا ۱۴ روز طول میکشد. با وجود اینکه علائم به صورت طبیعی در مدت زمان ۴ تا ۵ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا ظاهر میشوند و فرد آلوده ۲ تا ۳ روز قبل از آغاز علائم تا زمان منفی شدن ممکن است به عنوان ناقل ویروس به افراد دیگر محسوب شوند. در این شرایط رعایت ماسک زدن، فاصلهگذاری اجتماعی و شناسایی افراد مرتبط با بیماران باعث کاهش خطر انتقال این ویروس از افرادی که آلوده هستند، اما علامت ندارند، به سایرین خواهد شد.»
این پزشک افزود: «به گفته این متخصص بیماریهای عفونی تصور میشود که زمان شروع علائم بهویژه سرفه و عطسه بیشترین احتمال انتقال را دارند. اما افراد فاقد علامت نیز اگر فاصله نزدیکی با سایر افراد داشته باشند میتوانند باعث انتقال ویروس شوند.»
نیازی در پایان افزود: «بیشتر افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شدند علامت دارند. معمولا ۱۰ روز پس از رفع علائم نیز ناقل این بیماری محسوب نمیشوند. افرادی که نتیجه تست کرونای آنها مثبت بوده است اما علامتی از این بیماری را تجربه نکردهاند، ۱۰ روز بعد از آزمایش دیگر ناقل محسوب نمیشوند.»