رسانه مدیاتی – به گفته دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا در حال حاضر برای ساخت واکسن ایرانی کرونا از ویروس غیرفعالشده استفاده شده است که نتایج آزمایشها نشان میدهد در مراحل تست حیوانی ۹۰ درصد موثر بوده است.
اثربخشی واکسن ایرانی کرونا
دکتر حمیدرضا جمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: «در حال حاضر در همه کشورهای جهان از ۸ روش به منظور ساخت واکسن استفاده میشود که یکی از آنها نیز استفاده از خود ویروس است. این روش به دو صورت که یکی با غیرفعال کردن ویروس و دیگری با ویروس ضعیفشده انجام میشود. در حال حاضر در ساخت واکسنی که با تزریق به ۶ نفر آغاز شد از ویروس غیرفعال استفاده شده است.»
دکتر جمشیدی به واکسنهای چینی که در کشورهای عربی استفاده شده است اشاره کرد و گفت: «این واکسنها مانند واکسن ما ساخته شده است. استفاده از مواد ژنتیک یکی دیگر از روشهای ساخت واکسن است که در ستاد اجرایی امام و در یک شرکت دانش بنیان از این روش هم دارد برای تواید واکسن استفاده میشود و در حال حاضر روی موش آزمایش شده و به زودی روی میمون نیز آزمایش خواهد شد.»
دبیر ستاد مقابله با کرونا بر این موضوع که در ایران نیز از تقریبا همه روشهایی که در دنیا به عنوان پلتفرم ساخت واکسن مورد استفاده قرار میگیرد انجام میشود تاکید کرد و گفت: «تزریق انسانی واکسن انستیتو رازی نیز تا یک ماه آینده شروع خواهد شد.»
جمشیدی با اعلام اینکه ما در حال حاضر منتظر نتایج تست واکسن هستیم گفت: «فاز اول تست پس از گذشت ۱۴ روز با تزریق دوز دیگر واکسن تمام میشود و پس از آن نیز منتظر میمانیم تا نتایج بعدی آن ۲ ماه دیگر مشخص شود. در این مدت زمان فردی که واکسن زده است؛ به صورت مرتب تحت آزمایشها و مراقبتهای ویژه قرار خواهد گرفت. در حال حاضر ایران زیر ساخت تولید واکسن را دارد؛ اما باید بیشتر و بهتر عمل کند و هنوز به رسیدن به نقطه مطلوب زمان زیادی لازم است.»
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به این موضوع که ما در حال حاضر کارهای عملی انجام میدهیم و این کار نیز آزمون و خطا دارد گفت: «اما امیدواریم نتایجی که روی حیوانات به دست آمده است روی انسان نیز ارائه شود. گاهی تولید واکسن ۱۰ سال طول میکشد اما با توجه به شرایط اورژانسی دنیا این مسیر را کوتاهتر کرد و تجربه خوبی برای همه است.»
وی در پایان درباره تولید انبوه واکسن و شروع فرایند واکسیناسیون اعلام کرد: «تاریخ قطعی در حال حاضر پیشبینی نمیشود اما امید است تا ۶ الی ۷ ماه آینده به نقطه تولید نیمه صنعتی برسیم.»