رسانه مدیاتی – گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است نشان میدهد بررسی قیمت انواع خودروهای پرتیراژ در بازار امروز (یکشنبه) نشان میدهد که تعیینکنندگان قیمت خودروها در بازار کمی عقبنشینی کرده و قیمتها را نسبت به هفته گذشته کاهش دادهاند.
کاهش نسبی قیمت خودرو در بازار
بررسی بازار امروز (یکشنبه/ ۳ بهمن ماه) و مقایسه آن با قیمتها در ابتدای هفته گذشته، نشان میدهد که دلالان (دارندگان خودرو) که تعیینکننده اصلی قیمت خودروها در بازار آزاد هستند، کمی عقبنشینی کرده و قیمت محصولات را نسبت به هفته گذشته هر چند محدود کاهش دادهاند.
البته قیمت برخی محصولات تغییری نداشته و تعداد محدودی هم گرانتر شدند؛ در محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو، سمند LX از ثبات قیمت برخوردار است اما پژو ۲۰۷ دندهای و هایما نسبت به هفته گذشته، گرانتر قیمتگذاری شدهاند.
در حالیکه اکثریت محصولات ایرانخودرو حدود دو میلیون کاهش قیمت داشتهاند اما پژو پارس هشت میلیون، پژو ۲۰۷ اتوماتیک شش میلیون و راناپلاس پنج میلیون تومان ارزان شدهاند. بیشترین کاهش قیمت را دناپلاس دندهای توربو داشته معادل ۱۵ میلیون تومان داشته است.
در محصولات گروه سایپا نیز بالاخره پرایدهای متوقف تولید دست از صعود برداشته و دو میلیون تومانی ارزانتر شدند. در سایر محصولات سایپا، ساینا تغییر قیمت نداشته است و الباقی یک تا دو میلیون تومان کمتر قیمتگذاری شدهاند.
طبق اعلام حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱- پیشنهاد وی در جلسه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو جهت الحاق به تبصره ۶ رای آورده و براساس آن به دولت مجوز واردات محدود خودرو، البته از محل ارز غیرصادراتی داده شده است.
در متن پیشنهادی مصوب شده در کمیسیون تلفیق آمده است: «به دولت اجازه داده میشود به منظور تامین مالی شبکه راه آهن کشور و ایجاد خطوط ریلی مورد نیاز اعم از قطار عادی و برقی و سریعالاسیر و قطار شهری، تکمیل پروژههای نیمه تمام در خطوط ریلی و بخش راهسازی، توسعه فرهنگ حملونقل با اولویت مناطق محروم و روستایی، اصلاح نقاط حادثهخیز در جادهها و ارتقاء مدیریت عبور و مرور ناوگان حملونقل، نسبت به واردات خودرو سواری با رعایت سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی، از محل ارز غیرصادراتی (خود یا دیگران) با نظارت بانک مرکزی، توسط بخش خصوصی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی در سال ۱۴۰۱ به تعداد ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۱۰ هزار دستگاه ماشینآلات سنگین معادن و راه آهن، کامیون، اتوبوس بیرون و درون شهری، تریلی، تریلی یخچالدار، واگن، واگن یخچالدار با تعرفه ورودی که به تصویب هیات وزیران میرسد اقدام نماید. سقف درآمدی این بند تا ۶۰۰ هزار میلیارد ریال تعیین میشود.»