رسانه مدیاتی _ طبق گزارشهایی که به تازگی منتشر شده است بازار سرمایه هفته جاری را برخلاف هفتههای گذشته با چراغ سبز آغاز کرد و شاخص کل بورس بیش از ۲۹ هزار واحد افزایش یافت.
آغاز هفته بورس با چراغ سبز
شاخص کل بورس امروز با ۲۹ هزار و ۶۰۸ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۲۵۸ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۶۳۸۲ واحد صعود در رقم ۳۲۵ هزار و ۱۳۸ واحد ایستاد.
معاملهگران این بازار ۳۰۵ هزار معامله به ارزش ۳۱ هزار و ۲۳۵ میلیارد ریال انجام دادند.
فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پارس، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و سرمایه گذاری غدیر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
صعود بیش از ۳۰۰ واحدی فرابورس نیز امروز رخ داده است. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم توانست با ۳۲۰ واحد افزایش به رقم ۱۷ هزار و ۳۵۴ واحد برسد.
معاملهگران این بازار ۲۱۰ هزار معامله به ارزش ۳۰ هزار و ۹۶ میلیارد ریال انجام دادند.
پلیمر آریاساسول، پتروشیمی زاگرس، سرمایه گذاری صباتامین، بیمه پاسارگاد، پالایش نفت لاوان، پالایش نفت شیراز و شرکت آهن و فولاد ارفع نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
امروز بالاخره صفهای خرید بر صفهای فروش غلبه کرد به طوری که ۲۸۹ نماد به ارزش ۷۵۹۴ میلیارد ریال صف خرید و ۶۲ نماد به ارزش ۲۵۸۹ میلیارد ریال صف فروش بودند.
این در حالی است که بارها وزیر اقتصاد قبلی اعلام کرده خریداران سهام از دولت از جمله پالایشی یکم سود خواهند کرد همچنین در جلسه سران سه قوه تصویب شده بود که زیان خریداران سهام دولتی و پالایشی با سهام جایزه یا سهام جدید جبران میشود.هنوز این امر محقق نشده است.
از طرفی امینیخواه رئیس هیأت مدیره کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با بیان اینکه ارزش سهام عدالت در برخی استانها حدود 50 درصد کاهش یافته است، گفت: «یکی از دلایل عمده این کاهش این است که با وجود اینکه طبق مصوبه سازمان بورس 2 هزار میلیارد تومان از منابع شرکتهای سرمایهگذاری مربوط به سهام عدالت برداشته شده و در صندوق توسعه و تثبیت بازار واریز شد اما متأسفانه بازارگردانی سهام عدالت انجام نشده و یکی از دلایل ریزش سهام عدالت استانی همین عدم بازاریابی این سهام توسط صندوق توسعه بازار است که باعث زیان سهامداران عدالت شده است.»
بیشتر بخوانید: «ریپل چیست و چرا با بقیه ارزهای دیجیتال متفاوت است؟»