ChatGPT در بیمارستان، پای ChatGPT به بیمارستان هم باز میشود!
بیماری کولیت اولسراتیو (UC) یک بیماری مزمن التهابی روده است که بهخاطر دورههای شعلهور شدن و بهبودی شناخته میشود. شعلهور شدن اغلب منجر به انتقال به اورژانس میشود، جایی که کارکنان باید به سرعت شدت بیماری و نیاز به پذیرش در بیمارستان را ارزیابی کنند. ربات چت هوش مصنوعی ChatGPT (OpenAI) ممکن است به عنوان یک ابزار پشتیبانی تصمیم بالینی قابل اعتماد برای ارزیابی بیمارانی که با کولیت اولسراتیو حاد (UC) به بخش اورژانس (ED) مراجعه میکنند، عمل کند. در ادامه مطالعهای را که در این زمینه انجام شده بررسی میکنیم.
قدرت تشخیص UC توسط ChatGPT
محققان بررسی کردند که چگونه GPT-4 می تواند در 20 نمایش مجزا از UC حاد در ED مفید باشد. آنها توانایی ربات چت را در تعیین شدت بیماری و اینکه آیا یک ارائه خاص مستلزم بستری شدن در بیمارستان برای درمان بیشتر است، ارزیابی کردند.
در این مطالعه کوچک، ChatGPT نسخه 4 (GPT-4) شدت بیماری را به دقت اندازهگیری کرد و تصمیماتی در مورد نیاز به بستری شدن در بیمارستان اتخاذ کرد که تا حد زیادی مطابق با تشخیص متخصصان گوارش بود. این مطالعه در 23 آگوست به صورت آنلاین در مجله آمریکایی گوارش نیز منتشر شد.
ارزیابی پتانسیل این پژوهش
پژوهشگران خلاصههای موردی GPT-4 را که شامل دادههای مهمی مانند علائم، علائم حیاتی و نتایج آزمایشگاهی بود، ارائه کردند. برای هر مورد، آنها از چت بات خواستند تا شدت بیماری را بر اساس معیارهای تعیین شده ارزیابی کند و پذیرش در بیمارستان یا مراقبتهای سرپایی را توصیه کند.
پاسخهای GPT-4 با ارزیابیهای انجام شده توسط متخصصین گوارش و تصمیم واقعی در مورد بستری شدن در بیمارستان توسط پزشک در ED مقایسه شد. به طور کلی، ChatGPT UC حاد را در 12 بیمار به عنوان شدید، در 7 بیمار به عنوان متوسط و در 1 بیمار خفیف طبقهبندی کرد. در هر مورد، ربات گفتگو پاسخی مفصل ارائه کرد که شدت هر متغیر از معیارها و یک طبقهبندی شدت کلی را نشان میداد.
تیم مطالعه گزارش میدهد که ارزیابیهای ChatGPT با ارزیابیهای متخصصان گوارش در 80 درصد مواقع با درجه بالایی از قابلیت اطمینان، مطابقت داشت. بر اساس یافتههای خود، محققان میگویند ChatGPT میتواند به عنوان یک ابزار پشتیبانی تصمیمگیری عمل کند، ابزاری که قرار نیست جایگزین پزشکان شود، بلکه تصمیمگیری انسانی را تقویت میکند.
همچنین آنها خاطرنشان میکنند که حجم نمونه کوچک یک محدودیت است و میزان دقت ChatGPT به اعتبارسنجی بیشتر در نمونههای بزرگتر و سناریوهای بالینی متنوع نیاز دارد.