تسلا از ربات انسان نما Optimus Gen 2 رونمایی کرد: نسل بعدی رباتها
به گزارش رسانه مدیاتی، Optimus که با نام Tesla Bot شناخته میشود، در ابتدا توسط بسیاری از طرفداران سختافزار تسلا جدی گرفته نشد که دلیل قابل قبولی هم داشت. زمانی که برای اولین بار از آن رونمایی شد، به نظر میرسید ایدهای نیمه کاره از سوی مدیرعامل شرکت، ایلان ماسک است که مانند یک رقصنده عمل میکرد و به عنوان یک ربات برای کمک بصری ظاهر شده بود.
در آن زمان، تسلا یک نمونه اولیه از آن را داشت که خیلی شبیه به نسخهی امروزی نبوده و به سختی میتوانست راه برود و برای جمعیت دست تکان دهد.
هرچند باید توجه داشت که ایدهی پشت پروژه منطقی بوده است و همه ارزش یک ربات انساننما را میدانند، که میتواند به اندازه کافی از پس بسیاری از کارها برآمده و جایگزین نیروی انسانی شود، درعین حال بسیاری از اشخاص بر این باورند که دستیابی به این نمونه در کوتاه مدت غیرممکن است.
تسلا از ابتدا معتقد بوده که با استفاده از هوش مصنوعی در برنامه ربات و تخصص خود در باتریها و موتورهای الکتریکی، این کار امکان پذیر است و استدلال آن در این باره این است که وسایل نقلیه در حال حاضر رباتهایی روی چرخ هستند و اکنون فقط باید آنها را به شکل انسان بسازد تا بتوانند در برخی کارها جایگزین انسان شوند.
این پروژه با بهروزرسانی نشست سهامداران تسلا در سال 2023، در اوایل سال جاری راهاندازی میشود. در آن زمان، تسلا چندین نمونه اولیهی دیگر را نشان داد که همگی پیشرفتهتر به نظر میرسیدند و شروع به انجام اقدامات مفیدی در این زمینه کردند.
در ماه سپتامبر، یک آپدیت Optimus دیگر دریافت شد که در آن گزارش، تسلا گفته است Optimus اکنون با شبکههای سرتاسری عصبی آموزش داده میشود و میتواند وظایف جدیدی مانند مرتب کردن اجسام را بهطور مستقل انجام دهد.
امروز تسلا آپدیت جدیدی از برنامه Optimus منتشر کرده است و در آن از Optimus Gen 2، نسل جدیدی از نمونه اولیه ربات انساننما رونمایی کرد. ویژگیهای این ربات را در ادامه این مطلب شرح خواهیم داد.
ویژگیهای ربات Optimus Gen 2
این نسخه از ربات دارای تمام محرکها و حسگرهای طراحی شده توسط تسلا است و به طور کلی بسیار دقیقتر از نسخههای قبلی به نظر میرسد.
این نمونه همچنین میتواند 30 درصد سریعتر راه برود. بر اساس ویدیوهایی که از آن منتشر شده، نمیتوان گفت که به زودی رکوردهای سرعت را خواهد شکست، اما کم کم وارد محدودهٔ مفید و کاربردی میشود.
از جمله دیگر ویژگیهای قابل توجه این ربات میتوان به کاهش وزن 10 کیلوگرمی، بهبود هندسه پاهای آن، بخشهای مفصلی جدید انگشتهای پا و حفظ تعادل آن در حال انجام حرکت اسکات اشاره کرد.
یکی از سختترین قسمتهای ساخت یک ربات انساننما، دستها هستند. آنها باید به اندازه کافی قوی باشند تا بتوانند وزنههای قابل توجهی را تحمل کنند و در عین حال بتوانند به اندازه کافی دقیق باشند تا اشیاء ظریف را کنترل کنند. تسلا Optimus Gen 2 دارای دستهای کاملاً جدیدی است که از منظر ارتقاء، بسیار مهم است.
این شرکت اعلام کردهاست که میخواهد به زودی از این ربات در طرح و برنامه تولید خود استفاده کرده و پس از اطمینان و اثبات سوددهی، قصد فروش آن را دارد.
بیان اینکه باید منتظر نسخه FSD باشیم چندان منطقی نیست. میتوان گمان برد Optimus قبل از اینکه FSD L4/L5 شود، کارایی مفیدی داشته و نیازی نیست که حتما دارای نسخهی کامل و کاربردی برای انجام دستورات برنامهریزی شده خود باشد.
این باعث خرسندی است که شرکت تسلا در بخش روباتیک پیشرفت خوبی دارد، اما با توجه به وضعیت بتای Full Self-Driving (FSD) باید کمی در مورد بخش هوش مصنوعی آن تردید داشت.
کار تسلا بر روی FSD مبنایی برای هوش مصنوعی Optimus است و تا زمانی که این موضوع مشخص نشود، نمیتوان مطمئن بود که این نسخه از ربات انساننما به درستی کار کند. این بدان معنا نیست که این اتفاق هرگز نخواهد افتاد، اما باید شاهد کارکرد FSD و سرانجام نتیجهگیریهای تسلا در این باره باشیم.