سرانجام محدودیت 32 گیگابایتی FAT32 برداشته شد
بر اساس گزارش رسانه مدیاتی، شرکت مایکروسافت اخیراً نسخه پیش نمایش جدیدی از Windows 11 را در دسترس افرادی قرار داده که در طرح Windows Insider مشارکت دارند. این نسخه از ویندوز تغییرات با اهمیتی دارد که افزایش محدودیت ظرفیت پارتیشن FAT32 به 2 ترابایت را شامل میشود. این ویژگی کاربران ویندوز را قادر میسازد تا درایوهای FAT32 بزرگتری را ایجاد و مدیریت کنند.
محدودیت دست و پاگیر حجم پارتیشن FAT32 برداشته شد
افزایش ظرفیت پارتیشن FAT32 به حداکثر 2 ترابایت یکی از مهمترین تغییراتی است که در سیستم عامل Windows 11 Build 27686 اتفاق افتاده است. فایل سیستم FAT32 یک جدول آدرسدهی به فایلها است که برای ذخیرهسازی و مدیریت داده روی درایوها مورد استفاده قرار میگیرد. این روش پارتیشنبندی در سال 1977 میلادی به صورت FAT مخفف عبارت جدول تخصیص فایل (File Allocation Table) معرفی شد و در طی زمان پارتیشهای FAT12، FAT16 رونمایی شدند. در نهایت، شرکت مایکروسافت در سال 1996 میلادی از FAT32 رونمایی کرد که قابلیت پشتیبانی از تجهیزات ذخیرهسازی پُرظرفیت در طی آن دوره زمانی را فراهم میکرد؛ به عبارت دیگر تاریخچه پارتیشن FAT32 تقریباً به 30 سال پیش باز میگردد.
در طی 30 سال گذشته، مایکروسافت محدودیت 32 گیگابایتی را برای پارتیشبندی درایوهای تجهیزات ذخیرهسازی با استفاده از FAT32 اعمال کرده است اما از نظر فنی FAT32 میتواند از درایوهایی با حداکثر 16 ترابایت ظرفیت پشتیبانی کند. در حقیقت، اگر درایوهای FAT32 با ظرفیت بیش از 32 گیگابایت توسط سیستمعامل دیگری ایجاد شوند، به سادگی توسط سیستمعامل ویندوز شناسایی میشوند اما به دلیل محدودیت اعمال شده توسط مایکروسافت نسخههای کنونی سیستمعامل ویندوز نمیتوانند درایوهای FAT32 با ظرفیت بیش از 32 گیگابایت را ایجاد کنند.
بروزررسانی اخیر سیستمعامل ویندوز برای افرادی در کانال Canary منتشر شده که در طرح Windows Insider مشارکت دارند. این نسخه از ویندوز میتواند درایوهای FAT32 با حداکثر ظرفیت 2 ترابایت را ایجاد کند. هماکنون، دسترسی به این ویژگی تنها از طریق خط فرمان ویندوز امکانپذیر است و در صورتی که از کادر محاورهای ویندوز برای فرمت کردن درایوها استفاده میکنید، به این قابلیت دسترسی نخواهید داشت.
بیشتر بخوانید: تبدیل ویندوز به سیستم عامل هوش مصنوعی! برنامه پیش روی مایکروسافت برای ویندوز، بخش دوم
در حالی که حداکثر ظرفیت درایوهای FAT32 به 2 ترابایت افزایش یافته اما حداکثر ظرفیت فایلهای قابل ذخیرهسازی روی این درایوها همچنان 4 گیگابایت باقی مانده است.
شاید بپرسید که چرا مایکروسافت حداکثر ظرفیت درایوهای FAT32 را به 32 گیگابایت محدود کرده بود؟ مایکروسافت در سال 1993 از فایل سیستم جدید خود؛ یعنی NTFS رونمایی کرد که به فایل سیستم پیش فرض سیستمعامل Windows XP و همچنین سیستمعاملهای پس از آن تبدیل شد. در حالی که سیستمعاملهای جدید مایکروسافت همچنان از فایل سیستم FAT32 پشتیبانی میکنند اما این محدودیتها موجب شده تا اغلب کاربران به استفاده از پارتیشن NTFS رو بیاورند.
امروزه، اکثریت کاربران سیستمعامل ویندوز از پارتیشن NTFS استفاده میکنند و بهجز حافظههای فلش و کارتهای SD که در تجهیزات قدیمی صوتی و تصویری مورد استفاده قرار میگیرند، نیازی به استفاده از پارتیشن FAT32 احساس نمیشود. با این وجود، بروزرسانی اخیر سیستمعامل ویندوز ما را قادر میسازد تا بدون نیاز به استفاده از نرمافزارهای جانبی، درایوهای FAT32 پُرظرفیت را ایجاد کنیم.