همکاری تازه تکنو و آنجلیکا داس؛ «۱۰۰ پرتره از شدن» در پنج کشور جهان اجرا می‌شود

همکاری تازه تکنو و آنجلیکا داس؛ «۱۰۰ پرتره از شدن» در پنج کشور جهان اجرا می‌شود

به گزارش مدیاتی:شرکت تکنو با همکاری هنرمند شناخته‌شده برزیلی، آنجلیکا داس، پروژه جهانی «۱۰۰ پرتره از شدن» (100 Portraits of Becoming) را با هدف نمایش واقع‌گرایانه هویت انسانی در عصر هوش مصنوعی آغاز کرده است. این ابتکار که در پنج کشور اجرا خواهد شد، با تکیه بر فناوری Universal Tone تلاش می‌کند چهره افراد را بدون سوگیری و با حفظ اصالت رنگ پوست و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها ثبت کند و روایت تازه‌ای از پیوند هنر، فناوری و تنوع انسانی ارائه دهد.

همکاری تکنو با آنجلیکا داس؛ پروژه جهانی «۱۰۰ پرتره از شدن» برای بازتعریف هویت در عصر هوش مصنوعی آغاز شد

شرکت تکنو (Tecno) در ادامه تلاش‌های خود برای ارائه تجربه‌ای فراگیرتر در عکاسی موبایل، پروژه‌ای جهانی با عنوان «۱۰۰ پرتره از شدن» (100 Portraits of Becoming) را با همکاری هنرمند بصری برزیلی آنجلیکا داس (Angélica Dass) آغاز کرده است. این طرح با هدف نمایش هویت انسانی در دنیای هوش مصنوعی و ثبت واقع‌گرایانه چهره افراد، تازه‌ترین گام تکنو در مسیر توسعه فناوری Universal Tone به شمار می‌رود.

تکنو نخستین بار در سال ۲۰۲۳ فناوری Universal Tone را برای ثبت دقیق‌تر طیف‌های مختلف رنگ پوست معرفی کرد. این رویکرد در سال ۲۰۲۴ با کمپین ToneProud در راستای مقابله با سوگیری‌های رنگ پوست در دوربین گوشی‌های هوشمند ادامه یافت و در سال گذشته نیز جدول رنگی این فناوری به ۳۷۲ طیف پوستی گسترش پیدا کرد. اکنون این شرکت با اجرای پروژه‌ای بین‌المللی، تلاش دارد مفهوم بازنمایی عادلانه را از سطح فناوری فراتر برده و به عرصه روایت‌های انسانی وارد کند.

ثبت ۱۰۰ پرتره در پنج کشور جهان

پروژه «۱۰۰ پرتره از شدن» طی دو سال در پنج کشور اجرا خواهد شد. نخستین مرحله آن از ۶ ژوئیه در شهر نایروبی، پایتخت کنیا و یکی از مهم‌ترین مراکز فناوری آفریقا، آغاز شده است؛ جایی که کارآفرینان، هنرمندان و نوآوران محلی مقابل دوربین این پروژه قرار می‌گیرند.

تمام تصاویر با گوشی پرچمدار Tecno Camon 50 Ultra و با بهره‌گیری از فناوری Universal Tone ثبت خواهند شد. شرکت‌کنندگان با پوشش دلخواه خود، در نور طبیعی و بدون استفاده از فیلترهای تصویری عکاسی می‌شوند تا نتیجه نهایی، تصویری واقعی و بدون دستکاری از هویت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها باشد.

ثبت ۱۰۰ پرتره در پنج کشور جهان

آرشیوی زنده از چهره‌ها و روایت‌های انسانی

تصاویر ثبت‌شده در قالب یک «آرشیو زنده» روی وب‌سایت اختصاصی پروژه منتشر خواهند شد. در کنار هر پرتره، آنجلیکا داس روایت شخصی افراد، مسیر زندگی و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی آن‌ها را نیز مستند می‌کند تا مخاطبان علاوه بر چهره، با داستان هر فرد نیز آشنا شوند.

پس از پایان مرحله کنیا، این پروژه در مانیل، عربستان سعودی، ترکیه و در نهایت برزیل ادامه خواهد یافت.

تأکید بر هویت انسانی در عصر هوش مصنوعی

آنجلیکا داس درباره این همکاری می‌گوید هدف از عکاسی پرتره، عبور از قضاوت‌های اولیه و فراهم کردن فضایی برای نمایش هویت واقعی افراد است. به گفته او، این پروژه قصد ندارد انسان‌ها را در قالب‌های از پیش تعیین‌شده قرار دهد، بلکه می‌خواهد نشان دهد هویت مفهومی پویا، چندلایه و فراتر از ظاهر افراد است.

از سوی دیگر، جک گو (Jack Guo)، مدیرعامل تکنو، معتقد است این پروژه می‌تواند مفهوم بازنمایی را از یک دستاورد صرفاً فنی به ابزاری برای افزایش شناخت و درک متقابل میان انسان‌ها تبدیل کند. او تأکید می‌کند فناوری باید به جای تقویت سوگیری‌ها و کلیشه‌ها، بازتابی دقیق‌تر و منصفانه‌تر از تنوع واقعی جامعه انسانی باشد.

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید