رسانه مدیاتی – گزارش هایی که به تازگی منتشر شده است نشان می دهد روند نزولی در بازار سرمایه همچنان ادامه دارد و امروز همه شاخصهای این بازار قرمزرنگ بودند.
ادامه روند کاهشی شاخص بورس
شاخص کل بورس امروز با ۷۶۱۷ واحد کاهش تا رقم یک میلیون ۵۳۹ هزار واحد نزول کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۳ هزار و ۱۲۷ واحد کاهش یافت و به رقم ۴۲۳ هزار و ۴۵۶ واحد رسید. دراین بازار ۳۵۶ هزار معامله به ارزش ۳۴ هزار و ۶۲۵ میلیارد ریال انجام شد.
ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی نوری، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی پردیس و توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
شاخص کل فرابورس هم امروز با ۱۵۲ واحد کاهش در رقم ۲۰ هزار و ۸۳۳ واحد ایستاد. معامله گران این بازار ۲۸۷ هزار معامله به ارزش ۴۲ هزار و ۵۰۵ میلیارد ریال انجام دادند. پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی زاگرس، تولید نیروی برق دماوند، پلیمر آریاسول، پالایش نفت لاوان، و آهن و فولاد غدیر ایرانیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل بانک دی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
شریعتی تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه تحریمهایی که علیه روسیه وضع شد خارج از انتظار بود، گفت: «با وجود پالس مثبتی که از سوی روسیه برای اتمام جنگ آمده است، تحریم ها و شرایطی که در جهان شکل گرفته کوتاه مدت نیست. طبق براوردها حتی اگر جنگ تمام شود عدم توازن تا ۱۸ ماه در بازار جهانی باقی می ماند. ممکن است تا مدتها در بسیاری از محصولات دنیا مخصوصا نفت کمبود عرضه و مازاد تقاضا وجود داشته باشد.»
شریعتی با بیان اینکه بازار سرمایه از بازار جهانی تاثیر پذیرفته است، عنوان کرد: «این تاثیر را میتوان در رشد صنعت اوره و یا هلدینگ های پالایشی و پتروشیمی به خوبی مشاهده کرد. از طرف دیگر مذاکرات سیاسی و توافق هستهای به درازا کشیده شده و مذاکرات هنوز به صورت غیرمستقیم در جریان است. رشد دلار از ۲۵ هزار تومان تا نزدیک ۲۷ هزار تومان متاثر از همین موضوع است. ذهنیت بازار این است که توافق صورت میگیرد، پول های بلوکه شده ایران آزاد میشود و صادرات نفت به ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز میرسد. بازار به این درک رسیده است که به توافق رسید به مذاکرات به نفعش است.»
وی ادامه داد: «همچنین نزدیک فصل مجامع هستیم، دی پی اس ها از قیمت سهم ها کم می شود و سرمایه گذاران باید به این موضوع اهمیت دهند. اگر حجم معاملات خرد ۹۰۰۰ میلیارد تومان باید میتوان گفت خون در رگ های بازار در جریان است اما اگر حجم معاملات به کمتر از ۳۰۰۰ میلیارد تومان برسد در بازار رکود رخ میدهد. بین سه تا پنج هزار میلیارد تومان نیز دوره خنثی بازار محسوب میشود.»